Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nevíte někdo náhodou jestli se dá použít střední a zadní díl výfuku ze 406 r.v. před rokem 1999 na 406 vyrobenou v roce 2000 - t.j. po faceliftu v roce 1999. Za nové originál díly je to pěkný ranec a náhradní výrobce (Bosal apod.) na 406 vyrobené po roce 1999 nové výfuky nevyrábí (údajně).

Odesláno

BOSAL - znam a nechce se mi verit, ze by nedelaly vyfuky na oba modely - Zkus to u jineho dodavatele, resp. zkus se zeptat u Peugeotaku, jaky je v nich rozdil - myslim, ze by to ale mely motory zkousnout :)

Odesláno

no ja myslim ze zalezi akorat na typu motoru, jestli je to diesel nebo benzin a jakej ma zdvihovej objem, na ulozeni nevim co by melo byt jine.Ja jsem kupoval katalyzator a jediny co je zajimalo jestli je to 1.8 nebo 2.0 benzin

maximalne jestli treba nemas na vyfuku dve sondy - pred katem a za nim, tak aby jsi na mel taky dva zavity v potrubi

Odesláno

a vam rezne vejfuck ? ja co jsem na nej koukal kdyz byl vyndanej, tak byl vyrobenej z neceho co vypadalo jako nerez a nebylo na nem ani kousek rzi - byl lesklej, takze pokud nevyhnijou prepazky v tlumicich, tak asi vydrzi do aleluja :D

Odesláno

Jak rikas - potrubi je puvodni a asi tam i vydrzi :)

Horsi je to s tlumicem - kdyz jsem tam daval koncovku tak sem ho musel trosku upravit /potrubi/ a pri te prilezitosti jsem zjistil ze tlumic uz se vysypal :( Takze pokud menit tak pouze posledni dil :)

Odesláno

hmm tak to jo, to znam s tim katalyzatorem, taky to rachtalo, nejvic pri rozjizdeni a popojizdeni, takze se vsichni otaceli

• O 2 týdny později...
Odesláno

Právě jsem zjistil pěknej rachot v katu :(. Takže si myslím že je KO. Nevíte někdo co by se s tím dalo dělat. Kromě nákupu origo u peugeotu.

Odesláno

2 Dave K: Když jsem měl Kadetta, v Opel servisu mi radili ten katec vyndat a porcelán v něm vymlátit nějakou tyčí. Že prý to ničemu nevadí, kromě na TK, ale to už je z jinýho soudku.

Jináč, co se týče koroze výfuku, v životě jsem to neviděl, ale z mý 406 mi odrezla a upadla jen ta rourka co čumí zpodnárazníku od zadního tlumiče výfuku. Tak jsem tam nechal navařit Sebring koncovku a hotovo. ;)

Odesláno

Chtěl bych koupit ten univerzál. Autogen ani COčko mi není cizí takže si ho navařím sám. Jen sháním kde ho sehnat za rozumnou cenu. V autobennexu za něj chtějí 4200,-. Myslím si že jde sehnat laciněji. Rouru tam dávat nechci, jelikož jsem slyšel, že by mohla odejít Lambda sonda a potom něco dalšího a dalšího atd.. Dejte tipy. Dík

Odesláno

Dneska jsem se stavoval u kořena co dělá jen vejfuky a podle katalogu mi nabýd nemlich to samý co nabízejí u peugeotu (celej první díl ise závitem na lambdu), ale za 8,5k. Nebylo by žádný sváření jen (čistá) mechanika při výměně. Tak se rozhoduju co koupit.:(

Odesláno

Tak jsem ten výfuk nakonec spravil ve SPEI Olomouc a vyšlo to i s prací na 4300,-Kč. Použil se výfuk na 406 r.v. 1997 a výš. Byl trošku kratší, ale stačilo prodloužit trubku u spoje s prvním dílem a hotovo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...