Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

V cem zacit podnikat ?


Guest Lubk0

Recommended Posts

Mozna trochu blba otazka, viem, ale predsa mi to teraz vrta v hlave.

Mam moznost mit v centru mesta v Trnave malou kancelarii, se samotnym pristupem (zadne schodisko, a zasita kancelar, proste ve dvore kde uz nejake firmy sou, klasicku kancelar)

o velikosti asi 6x3 metra.

Najemne by bolo vzhladom na umiestnenie kancelarie velmi nizke (2000Sk mesacne)

(pre Trnavakov, priestor na Hviezdoslavovej ulici, oproti gymnazia angeli merici v tom podchode, kde je sakra gsm napr)

Kancelaria vyzera celkom slusne, hned z nej je vchod do pivnice, ktora je normalna, vymalovana, v sucastnosti je tam sklad. V pripade potreby, sa tam da zriadit nejaka miestnost napriklad servis pc, alebo nieco podobne, popripade sklad)

Mal by som dokonca aj osobu, ktora by tam na zaciatku mohla sedavat len za premie s predaja, tj by som nebol viazany nejakym platom pre zamestnanca, a mohla by tam sediet na zivnost, tj ziadne platby socialke atd)

Pc s legalnym win xp by som mohol mat za nejakych 3000 Sk (normalny schopny), pokladnu by som mohol mat jednu zo skoncenej prevadzky - takisto zadarmo, ked nepocitam prihlasenie na urade a pokladnicnu knihu k nej)

Kancelaria je celkom pekna, ma drevenne oblozenie (nove), peknu podlahu, pekne vymalovana, vedla su zachody, kuchynka v spolocnom priestore s vedlajsou firmou ...

Priestory su neni vhodne na nejake obcerstvenie, tj kebab, bageta alebo nieco podobne, neni su na to vobec pripravene, a vedlajsej prevadzke by smrad s jedla pravdepodobne prekazal. Takze to by som neriesil. Na nejkau trafiku alebo podone to tiez vhodne nie je, takisto asi ani na nejaky obchod, nakolko tam neni moc priestoru na vystavovanie tovaru...

Keby ste mali takuto moznost, s cim by ste zacali ? Nepotrebujem nic, co by mi enormne zarabalo, skor len nejaky zaciatok. Viem servisovat, popripade predavat PC. Nejake ine skusenosti s inym oborom moc nemam. Ja pracujem, cize by som tam mohol chodit na par hodin denne i ja. Mozno lepsia otazka pre ludi, co trnavu poznaju, a vedia co jej chyba, neviem...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechci ti brát iluze ani nadšení, ale viděl bych to taky na ten pronájem. Pokud nemáš opravdu něco \"top\" na prodej, tak se na to vykašli a ušetříš si nervy a zklamání. Budeš se pachtit, abys to měl pěkný a pak ti tam budou chodit lidi zejména jen na čumendu a korunu nepustí. Budeš slyšet hlavně jak to máš krásný a nový, ale toho se nenajíš. Doba nepřeje drobnému prodeji.

Na rychlém občerstvení se ještě snad vydělat dá, ale ze slov mých kamarádů to už také není úplně jednoduché. Sezónní, nárazové, samá kontrola...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neda se to pronajat. Znamy tam maj teraz otvorenou novou kancelar. Pronajali to jako celek. Jako celek to ma spolocne socialni zarizeni + kuchynku. Pokud se chces dostat , musis prejit cez jejich kancelar, tj tam nechcou nikoho cudzieho :) Popripade mna + este niekto, to by nebol problem. Len prenajat to len tak niekomu sukromne, to nema cenu, to mozu aj ony, za ovel vyssie prachy...

Kdyby mi to videlalo na zacatek 5 tku mesicne, nevadilo by mi to :) Proste by to byl jen jakisi zacatek. Ozzy, kdyz chces, muzes prijit vystupovat :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před cca 7 roky jsme na takovým prostoru v Brně začali podnikat ve 3 lidech /s.r.o./ s počítači a vším co se kolem nich motá.Ze začátku paráda pak jeden z nás začal hrát automaty ve velkým stylu.NIKOMU nepřeju to co bylo dál - platit dluhy za nejlepšího kámoše s kterým se kamaradíte od mateřské školky to nikomu nepřeju.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: AnotherOne

Původně zaslal: automale

navyse je kriza - neviem ci je zrovna teraz vhodne otvarat malu predajnu.

Na druhej strane keď to prežije teraz, tak je za vodou.

Lubk0: t-com neplatí dosť alebo čo?:mrk

T-Com plati priemerne, za robotu ktoru robim, by som povedal az nadpriemerne.

Len je skoda to mozno nevyuzit. V robote mam kopec volneho casu, mam net, zadarmo telefon, mozem vybavovat co chcem pocas pracovnej doby. Realne za 8 hodin tu mam tak 2-4 hodiny volneho casu, zalezi od dna. Pracujem kusok odtial, kde by sa to otvaralo, obedne prestavky mam hodinove, i viac niekedy, takze cas by bol. Som mlady, deti mi doma neplacu, a neco vyskusat by sa mozno oplatilo.

Napadol ma servis PC, u nas v Trnave se na to moc lidi vyhradne nespecialuzuje, skor na predaj, a servis maju premrsteny, hlavne tie ceny. Ako sem psal, na zacatku, keby to zarobilo par korun, tak by to nevadilo, neni sem tym vazany, dostavam popritom normal vyplatu, takze kdyby se nepovedlo, nic moc by se nestalo ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neviem či servis má nejaký význam aj tak sa to rieši výmenou komponentov a nakoniec by si aj tak stvrdol v predaji kde je konkurencie neúrekom.

Zaujímavejší by bol možno sw servis - odvirovanie, inštalácie os a sw, riešenie problémov sw lenže to chce nemalé skúsenosti. Je to na nezaplatenie aj tak to nikto neocení keď na to dôjde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, jasne, ten zaklad ako odvirovanie, a riesenie OS by bolo v ponuke.

Riesenie vymeni komponentu to je jasne, avsak neskuseni clovek nevie povedat, aky komponent sa mu pokazil...

Takych je vela, a v mimopracovnom case ich vybavujem... Keby si vedel kolko \"hlupych\" ludi pride na t centrum, ze ma pokazeny pc, nejde zapat, nic viac nevedia, a pytaju sa co maju robit, a ci sa to oplati vobec opravovat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aby sem to ujasnil, v necem to skusit chci.

Pociatocne naklady, sou skoro nulove. Zivnost je, najem je 2 litre, pc s cetrifikovany windowsem i officem mam, pripojeni k netu si viem vybavit zamestnanecke, tj za facku, zariadenie tam nejake je, je pekne, stol, stolicky, nejake skrinky, clovek co tam muze sedet, ma na vela nevijde, letaky ako reklamu si viem spravit pro zacatek velice lacno, pokladna je, razitko stoji par korun, uctovnicku ktera by my spracovala i danove priznanie je u nas v podnajme. Pokud se darit nebude, tak se nic nedeje, prevadzku ukoncim, a zivot ide dalej. Pokial to nepojde, svet sa nezruti, ja budem lahsi o par tisicovek, ktere mne z bidy nevytrhnou .

Radsej skuste nejaky napad, nez odhovaranie :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lubk0 - podle mě na to jdeš trochu \"odzadu\".

O.K. - máš prostory za \"pusu\", ale to není všechno

já bych si nejprve ujasnil, co vlastně umím.

pak bych začal zjišťovat, zda v oboru, který umím, je nějaká díra.

teprve po té, kdy bych se rozhodl tu díru zaplácnout svým uměním, bych zvažoval, jaké jsou k tomu vhodné prostory

ALE HLAVNĚ BYCH ROZJEZD PODNIKÁNÍ NESTAVIL TAK JAKO TY,TZN. ABY TO HODILO 5000 SK MĚSÍČNĚ - POKUD SE NĚKDO ROZHODNE PRO PODNIKÁNÍ, MUSÍ TOMU TOTIŽ HLAVNĚ V POČÁTKU VĚNOVAT MNOHEM VÍC NEŽ JEN 8 HODIN DENNĚ S VOLNÝMI VÍKENDY - PODNIKÁNÍ JE ŽIVOTNÍ STYL, KDY NEMÁŠ NIC JISTÉ, NEUSTÁLE BALANCUJEŠ MEZI ZISKEM A BANKROTEM A JSI ZÁVISLÝ NA SPOUSTĚ PROMĚNNÝCH, KTERÉ Z VĚTŠÍ ČÁSTI ANI NEMŮŽEŠ OVLIVNIT. TVÁ PŘEDSTAVA PODLE MĚ SPĚJE KE KRACHU JEŠTĚ DŘÍV, NEŽ SE NĚCO ZAČALO - DOPORUČUJU Z TOHO ROVNOU VYCOUVAT, ABYS PAK ZBYTEČNĚ NEPRODĚLAL.

[upravil dne 25/2/2009 Medvěd]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

keby som mal zacat podnikat zakazdym ked mam nejake vyhody tak uz som podnikal snad 1000 krat.pociatocny je napad az potom to ostatne.to ostatne co mas ty,moze mat kazdy ked sa po niecom poohliadne.ist do podnikania za vidinou malych ziskov popri niecom lebo mam za lacno priestory,volno (co ma v praci vela ludi-to uz ale je zamestnanie nie praca) je blud.

takze ti radim, zabudni ze mas priestor... a uvazuj co ludia potrebuju a v com sa vyznas.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...