Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: sopranonaj

podla mna by to malo byt jedno aka,hlavne nech je nemrznuca co sa pouziva uz v kazdom novom automobile...hm?

:roker

když si to myslíš,tak to dolej čím chceš :myslim

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

Původně zaslal: sopranonaj

podla mna by to malo byt jedno aka,hlavne nech je nemrznuca co sa pouziva uz v kazdom novom automobile...hm?

:roker

když si to myslíš,tak to dolej čím chceš :myslim

urcite nemyslim vodu do odstrekovacov hej.....:bojim:bacha

Odesláno

Ja som si zašiel do peugeotu a hotovo.Neviem každa ma asi nejake svoje normy ale v podstate by to asi malo byt jedno.Ja som mal tiež žltu ale v peugeote mi dali modru.

• O 2 roky později...
Odesláno

to koukám, vždy platilo, že modrá chladící kapalina životnost 3 roky, červená 4 roky, pak vyměnit.

Já mám v 207-ce také nějakou tmavou, a prý má vydržet do 30 000, pak vyměnit a už je na trvalo.

Asi pěkná blbost, ikdyž je to tak v manuálu.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

už někomu někde kapalina uniká ?

Stalo se mi toto: Při teplotě okolí -15 st.C a jízdě cca 6 km rychlostí do 50 km/h a potom dalších 15 km rychlostí do 90 km/h se motor nechcel zahřát. Stále měl okolo 50 st.C.

Skusil jsem pustit klímu, ale nepomohlo, ani topením se nic nezmněnilo ( minulosti se mi nic podobného nestalo, většinou po 10 km jízdy i za velkého mrazu motor vylezl na 80 stupňů, bez ohledu na to jestli bylo zapnuté topení, nebo ne). Po více jak 20 km jízdy teplota vystoupila na normál a dalších 250 km se nic nedělo. Asi po dvou dnech stání jsem při kontrole

oleje zjistil, že na levé strane (při pohledu do motoru) motoru, tesne pod hlavou, tam, kde je namontovaná napínací kladka řemene, je vyteklá mastná kapalina. Motorový olej to není,

protože podle měrky nic neubylo a ani po oleji nesmrdí. Trochu však ubylo z nádržky chladící kapaliny. Ale jak a čím mohla uniknout ? Anebo že by to bylo z klimatizace ?

Dík za pomoc.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Ja som kúpil obyč. destilovanú vodu , postačí :)

A tak poznám ludí čo nato serú ,tj. kamarad ,čumim mu pod kapotu a pýtam sa ho kedy si daval naposledy chladiacu kvapalinu ? Nádržka prazdna ani kvapka :D

Odesláno

Ja som kúpil obyč. destilovanú vodu , postačí :)

A tak poznám ludí čo nato serú ,tj. kamarad ,čumim mu pod kapotu a pýtam sa ho kedy si daval naposledy chladiacu kvapalinu ? Nádržka prazdna ani kvapka :D

• O 3 týdny později...
Odesláno

Chlapi, na mé 207-ke, 1,4 8V,54 kW (r.v.2008),chci vyměnit chladící kapalinu. Nikde však nemohu najít vypouštěcí šroub nebo ventil.

Může někdo nahodit schému chladícího systému, či jinak poradit ?

Předem děkuji.

Odesláno

To je fakticky tak jednoduché ? :oNa první pohled to připomíná wartburg, (nebo citrón 2CV) ?? Soudím, že máš k dispozici servisní manuály, a tak ikdyž by to patřilo

do jiného vlákna poraď ještě tohle: - zkoušel jsem vymontovat filtr k sání motoru, uvolnil patici a eskapásku, ale celou plastovou schránku filtru i s kolenem

nemohu vybrat. Vadí mi schránka na akumulátor. Je v tom nějaký tajný grif ?

- druhý problém: při výměně brzdové kapaliny stačí vyšlapat starou kapalinu přez ovzdušňovací ventily brzdových válečků a dolévat novou ?? Máš k tomu schéma ?

Jakou roli zde hraje posilovač ? :mrk

Odesláno

Nevím jak to myslíš s tím posilovačem. Nemyslíš spíš dohady okolo ABS, resp. jeho případného zavzdušnění?

Schéma je na obr., ale nevím co na něm uvidíš. Je to stejné jako u jiných aut.

Nádobku bych odsál, doplnil novou kapalinu a vyšlapal starou ven při současném dolévání nové. Až bude téct čistá šel bych na další kolo. Standardně od nejvzdálenějšího kola a při vypnutém zapalování.

post-25417-14109623812221_thumb.jpg

Odesláno

pro výměnu filtru vzduchu stačí povolit šroubky víka filtru (airboxu) a máš hned přístup k vložce filtru vzduchu

při výměně brzd. kapaliny vytlačuješ starou kapalinu novou kapalinou, jeden šlape a dolívá novou kapalinu a druhý u kol odvzdušnuje...,posilovač brzd s výměnou kapaliny nemá nic společného

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...