sopranonaj Odesláno 21. únor 2009 Odesláno 21. únor 2009 cawte je urcena nejaka konkretna chladiaca kvapalina na dolievanie ale je to jedno aku nemrznucu dolejem???moja ma zltu farbu a uz je pod minimum riskou. dakujem za info Citovat
Mishanthrope Odesláno 21. únor 2009 Odesláno 21. únor 2009 Moje má taky pěknou žlutou barvu, ale ještě jsem ji nepil, takže mi neubyla :D:D Ale zkus zajet do Peugeota, tam určitě budou vědět, jak se ta limonáda jmenuje. Citovat
ozzy56 Odesláno 21. únor 2009 Odesláno 21. únor 2009 co kdybys trochu upustil,dolil půllitrem vody a vrátil zpět ??? Citovat
sopranonaj Odesláno 21. únor 2009 Autor Odesláno 21. únor 2009 podla mna by to malo byt jedno aka,hlavne nech je nemrznuca co sa pouziva uz v kazdom novom automobile...hm? Citovat
ozzy56 Odesláno 21. únor 2009 Odesláno 21. únor 2009 Původně zaslal: sopranonaj podla mna by to malo byt jedno aka,hlavne nech je nemrznuca co sa pouziva uz v kazdom novom automobile...hm? když si to myslíš,tak to dolej čím chceš Citovat
sopranonaj Odesláno 21. únor 2009 Autor Odesláno 21. únor 2009 Původně zaslal: ozzy1956 Původně zaslal: sopranonaj podla mna by to malo byt jedno aka,hlavne nech je nemrznuca co sa pouziva uz v kazdom novom automobile...hm? když si to myslíš,tak to dolej čím chceš urcite nemyslim vodu do odstrekovacov hej.....:bacha Citovat
antal Odesláno 21. únor 2009 Odesláno 21. únor 2009 Ja som si zašiel do peugeotu a hotovo.Neviem každa ma asi nejake svoje normy ale v podstate by to asi malo byt jedno.Ja som mal tiež žltu ale v peugeote mi dali modru. Citovat
Mishanthrope Odesláno 22. únor 2009 Odesláno 22. únor 2009 No tak hlavně by asi neměla zamrzat, že? Nebo se mýlím? Citovat
Petr král T Odesláno 1. leden 2012 Odesláno 1. leden 2012 to koukám, vždy platilo, že modrá chladící kapalina životnost 3 roky, červená 4 roky, pak vyměnit. Já mám v 207-ce také nějakou tmavou, a prý má vydržet do 30 000, pak vyměnit a už je na trvalo. Asi pěkná blbost, ikdyž je to tak v manuálu. Citovat
epicus Odesláno 2. leden 2012 Odesláno 2. leden 2012 hm, já ji ještě neměnil. Auto mám 4 roky. Už jsem ale doléval tu origo s Peugeotu. tak snad to bude ještě v poho. Citovat
Petr král T Odesláno 4. březen 2012 Odesláno 4. březen 2012 už někomu někde kapalina uniká ? Stalo se mi toto: Při teplotě okolí -15 st.C a jízdě cca 6 km rychlostí do 50 km/h a potom dalších 15 km rychlostí do 90 km/h se motor nechcel zahřát. Stále měl okolo 50 st.C. Skusil jsem pustit klímu, ale nepomohlo, ani topením se nic nezmněnilo ( minulosti se mi nic podobného nestalo, většinou po 10 km jízdy i za velkého mrazu motor vylezl na 80 stupňů, bez ohledu na to jestli bylo zapnuté topení, nebo ne). Po více jak 20 km jízdy teplota vystoupila na normál a dalších 250 km se nic nedělo. Asi po dvou dnech stání jsem při kontrole oleje zjistil, že na levé strane (při pohledu do motoru) motoru, tesne pod hlavou, tam, kde je namontovaná napínací kladka řemene, je vyteklá mastná kapalina. Motorový olej to není, protože podle měrky nic neubylo a ani po oleji nesmrdí. Trochu však ubylo z nádržky chladící kapaliny. Ale jak a čím mohla uniknout ? Anebo že by to bylo z klimatizace ? Dík za pomoc. Citovat
Zako16 Odesláno 10. duben 2012 Odesláno 10. duben 2012 Ja som kúpil obyč. destilovanú vodu , postačí A tak poznám ludí čo nato serú ,tj. kamarad ,čumim mu pod kapotu a pýtam sa ho kedy si daval naposledy chladiacu kvapalinu ? Nádržka prazdna ani kvapka Citovat
Zako16 Odesláno 10. duben 2012 Odesláno 10. duben 2012 Ja som kúpil obyč. destilovanú vodu , postačí A tak poznám ludí čo nato serú ,tj. kamarad ,čumim mu pod kapotu a pýtam sa ho kedy si daval naposledy chladiacu kvapalinu ? Nádržka prazdna ani kvapka Citovat
Petr král T Odesláno 29. duben 2012 Odesláno 29. duben 2012 Chlapi, na mé 207-ke, 1,4 8V,54 kW (r.v.2008),chci vyměnit chladící kapalinu. Nikde však nemohu najít vypouštěcí šroub nebo ventil. Může někdo nahodit schému chladícího systému, či jinak poradit ? Předem děkuji. Citovat
Petr král T Odesláno 30. duben 2012 Odesláno 30. duben 2012 koblih 69, aj tu niečo nakresli, inak tuším, z olejom sú tu bohatšie skúsenosti než z glykolami. Citovat
koblih69 Odesláno 30. duben 2012 Odesláno 30. duben 2012 Asi tě zklamu, ale vypoušťák asi nenajdeš. Sundej spodní hadici z chladiče a vypusť to tudy. Citovat
ozzy56 Odesláno 30. duben 2012 Odesláno 30. duben 2012 dneska jaksi vyšlo z mody dávat výpustný šroub, o ventilu ani nemluvím:(, takže jen povolit spod. hadici chladiče...,(nebo tu 6 od expanzky) Citovat
Petr král T Odesláno 30. duben 2012 Odesláno 30. duben 2012 To je fakticky tak jednoduché ? :oNa první pohled to připomíná wartburg, (nebo citrón 2CV) ?? Soudím, že máš k dispozici servisní manuály, a tak ikdyž by to patřilo do jiného vlákna poraď ještě tohle: - zkoušel jsem vymontovat filtr k sání motoru, uvolnil patici a eskapásku, ale celou plastovou schránku filtru i s kolenem nemohu vybrat. Vadí mi schránka na akumulátor. Je v tom nějaký tajný grif ? - druhý problém: při výměně brzdové kapaliny stačí vyšlapat starou kapalinu přez ovzdušňovací ventily brzdových válečků a dolévat novou ?? Máš k tomu schéma ? Jakou roli zde hraje posilovač ? Citovat
koblih69 Odesláno 30. duben 2012 Odesláno 30. duben 2012 Nevím jak to myslíš s tím posilovačem. Nemyslíš spíš dohady okolo ABS, resp. jeho případného zavzdušnění? Schéma je na obr., ale nevím co na něm uvidíš. Je to stejné jako u jiných aut. Nádobku bych odsál, doplnil novou kapalinu a vyšlapal starou ven při současném dolévání nové. Až bude téct čistá šel bych na další kolo. Standardně od nejvzdálenějšího kola a při vypnutém zapalování. Citovat
ozzy56 Odesláno 30. duben 2012 Odesláno 30. duben 2012 pro výměnu filtru vzduchu stačí povolit šroubky víka filtru (airboxu) a máš hned přístup k vložce filtru vzduchu při výměně brzd. kapaliny vytlačuješ starou kapalinu novou kapalinou, jeden šlape a dolívá novou kapalinu a druhý u kol odvzdušnuje...,posilovač brzd s výměnou kapaliny nemá nic společného Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.