Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak i já jsem se po cca. roce přidal do skupiny, abyste neřikali, že jsem LAMA a že trhám partu - je to snad první činnost, co jsem na FB udělal ... :D

Odesláno
Původně zaslal: peugeot09

Vezměte si třeba takovou MatrixArwen. Díky jejímu lehkomyslnému chování o ní víme prakticky vše. Jméno, věk, místo kde pracuje, veškeré zájmy a díky fotkám i její vzhled, zjištění bydliště by pak pro průměrně inteligentního a aktivního jedince nebyl sebemenší problém. Dotyčný úchylák, který by si ji třeba vyhlídnul by jel do Hradce v podstatě najisto. :roll

To je právě to, co mě na dnešním lehkovážném smýšlení mladých (a bohužel i starších) štve. Zveřejní o sobě veškeré informace díky kterým jsou pak snadno dohledatelní.

Máte ale naprostou pravdu v tom, že dokud nám tyhle sociální sítě nikdo nenutí, tak nám to v podstatě může být jedno. ;)

[upravil dne 17/11/09 peugeot09]

Kecy kecy kecy :)

Je to úplně jedno, když budu chtít, tak si vysleduju skoro kohokoli a budu si jistej, že to tak je a ne že ten/ta dotyčný/á kecá. Stejně má už tolik firem o tobě údaje, že by jsi koukal. Rodný číslo nebo číslo OP po tobě chce kde kdo. Tohle je opravdu paranoia. Facebook taky nesnáším (nevidím smysl a vadí mi, že tam spousta lidí tráví celý dny) ale kvůli němu se ti fakt nic nestane.

PS: pokud chceš, řekni si o údaje jaký chceš, rád Ti je poskytnu. A nebo víš co? Najdi se je na netu, jsou tady všude ;)

Odesláno

To MatrixChose: Máš pravdu...

Na netu se dá dnes v podstatě všechno najít. Když víš kde hledat a chceš zjistit konkrátní věc. Né třeba rodný číslo ale víš, že někdo někam jde (třeba na párty, ale neznáš místo) a ty chceš vědět s kým... Pokud znáš nějaký přátelé dotyčnej osoby, tak se určitě na FB \"rozkecaj\" že tam jdou taky. Přes Google proženeš kde by to asi tak mohlo bejt (v ideálním už víš název diskotéky). A když né na FB, tak na stránce diskotéky seženeš fůru fotek \"ze včerejší akce\" a seš tam kde si chtěl bejt.

Tyhle sociální sítě všechno akorát strašně ulehčujou. Když seš \"sólo\" jako tady na P-C a máš vyplněnej nick a třeba auto tak nikdo skoro nic nezjistáí. Ale když si na FB, kde máš vyplněno hafo věcí, každou půlhodinu píšeš co děláš a máš 50 kamarádů, tak není co řešit...

Toť můj názor.

PS.:

Já bych se Facebooku nebránil :) Chce to ale brát s mírou :super

Hlavně mě serou ty skupiny jak tam je \"přidá se x lidí\", \"změňte si vzhled\", rozdáváme x tisíc\", a podobný SPAMový kokotiny :bacha :bacha

[upravil dne 3.1. 10 dolly1010]

Odesláno

taky jsem se přidala:-)

Peugeot09: jako zase nevím, proč o mě vedeš řeč? dost jsi mě nakrknul, pořád si bereš do huby mě, ať se to týká čehokoliv. To, že tobě vadí, že někde někdo má profil na jakýkoliv stránce, za to nemůžu, ale neber si mě jako příklad, souhlasím s Matrixem, spousta lidí o tobě má tolik informací a v dnešní době stačí i telefonní číslo, který má tvůj kamarád a někdo si taky najde kde bydlíš.

To MatrixChose: Mé údaje poskytneš?

To dolly1010: přesně tak, s mírou, já sice na Facebooku jsem, ale abych se přiznala, tak jen kvůli farmville, nějak mě to chytlo, až do dohraju, tak to asi zruším:-)

[upravil dne 3/1/10 MatrixArwen]

• O 8 měsíců později...
Odesláno

když budu mluvit za sebe tak nesnášim FB, za chvíli tam budou lidi randit a dávat si schůzky přes něj, budou sedět za počítačem před webovkou a kecat spolu, kam tohle všechno spěje? To asi každej ví..

Odesláno

Jsme na FB, to ani nevím, asi to bude tím, že jsem na forum začal chodit od půlky ledna tohoto roku.

PS: ale přidávat si klub na profil nebudu, protože žádný nemám a mít nebudu :D Pro mě ksichtovník není.

The_DoctoR: proti seznamování přes net nic nemám, sám jsem podal inzerát a přítelkyní jsem už tři roky, ale mít na ksichtovníku miliony přátel, o kterých nic nevím, to je podle mě ***.

Odesláno

Ahoj, rád bych ještě něco k facebooku. Díky dceři jsem tam už delší dobu. Podle mne obecně platí, nedávej na NET informace, které nechceš aby se dozvěděli cizí lidé. To znamená, určitě tam nebudu psát ... \"Zítra odjíždím na tři týdny do Japonska\" a pak se budu divit, že mám vybraný byt, nebo tam dám fotky luxusně vybaveného domu i s adresou(který nemám) a podobně. Avšak nic se nemá přehánět. Nevím, proč bych nemohl pro své přátele hodit na NET pár fotek z dovolené a napsat o co se zajímám a podělit se o video, které mě pobavilo. Pokud si bude někdo chtít zjistit moje osobní data, zjistí si je i bez facebooku. Navíc jsou na FB miliony lidí a pravděpodobnost, že se jako obyčejný člověk stanete terčem mezinárodního gangu, který neváhá prolomit hesla státních institucí jen aby si na vaši občanku vzal půjčku u České spořitelny je mnohonásobně menší, než že vyhrajete ve sportce. Mám spousty přátel a pokud jim potřebuji něco sdělit, je FB ideální.

Pravda je, že u mladších ročníků je věcí rodičů, aby ratolestem vysvětlili, že ten krásný pohledný kluk s čokoládovýma očima může být starý úchylák a poučit je o \"bezpečném pohybu\" na síti.

Jinak ač nejsem přímo členem PC jsem se přidal. Hezký den všem. :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...