Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vypaleny olej


raydowe

Recommended Posts

Asi kazdy, kto kupil novu 207mu, dostal od predajcu info, ze servisna prehliadka a s tym spojena vymena oleja je po 30 000km. No je to trochu dost na ten olej..Na aute mam najazdenych 16 000Km, tak som dneska na benzinovej pumpe shell poziadal jedneho zamestnanca, ci mi moze zmerat kvalitu oleja.. prisiel s meracom ktory nakalibroval a odmeral vzorku oleja. Ten vyhodnotil olej ako totalne zly (nestacila ani stupnica). Tak hned z benzin pupmy do peugeotu na vymenu, a uz je tam novy. Neviem co mera auto, asi len hladinu (hlaska \"oil ok\"), a 30 tisic bude na ten olej asi naozaj vela.. bol hodne cierny

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tá čierna farba nemá s kvalitou nič spoločné. Mne pripadal čierny už keď som ho lial a po pár kilometroch bol snáď taký istý ako starý. To platí najmä u dieslov. Výrobca auta vie prečo predpisuje taký interval a ak používaš odporúčané oleje resp. oleje predpísanej špecifikácie pre tvoje auto nemal by byť problém. Samozrejme častejšia výmena môže len prospieť. Akým spôsobom funguje ten merač? Dúfam, že to nezisťuje len podľa farby :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Another pouzivam predpisany Total 5W-40. Urcite ti to odborne neopisem, ako pracuje ten merac ale ma na sebe take kruhove cidlo velkosti palca, na ktore pomocou pumpicky pustis trochu oleja.. potom chvilu diagnostikuje a ukaze na kruhovej stupnoci kvalitu oleja.. na lavej strane je par dielikov zelenych, potom idu zlte az nakonci je cervena stupnica.. no a moj olej vyplnil vsetky dieliky. Ked ho tam nalilial tak som cez neho vobec nevidel, a prisiel mi akysi husty, aj ked sa v tommnevyznam. Tomu chalanovi som vravel, ze si chcem len zistit ako je na tom olej, kedze davaju trochu vatsi interval.. a sa ma spytal.. a kolko dali, 15 tisic? vravim nie, 30 tisic :)). Ked som olej pozeral okolo 9 tisic, tak mi prisla ta farba ovela \"zdravsia\" :-).

V peugeote som im povedal, ze som mal takyto vysledok uz po 16 tisic KM.. nejak sa necudovali, rovno mi povedal, ak mate cas hned vam to vymenim. Pozeral som do fakturi, naliali 3,5 litra. ked vytiahnem odmerku, pride mi ze ten total je akysi svetly olej..:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to jsou takovy analyzy na prd a jen tak na oko pro zakaznika, jedina analyza ktera rekne neco kloudneho o stavu oleje je FTIR, cili infracervena spektroskopie, ktera odhali, zda je olej oxidacne a nitracne poskozen a opotrebovan, je treba mit vzorek noveho oleje a pak vzorek odebrany z motoru, takova analyza stoji cca 500-800Kc a dela se v laboratori

to co muzou merit u benzinky je maximalne tak mnozstvi rozptyleneho karbonu a jeste to bude presnost +/- autobus

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mam nabehane 16 tisic, vid prvy prispevok.. na motor si nemozem stazovat, chodi perfektne - ticho a ma snahu (v ramci 55kw) aj tahat. Pride mi citelne zivsi ked nemal este nic nabehane.

Ja som povodne chcel pockat na tych 30 tisic aj ked net je plny debat o tom, ze je to vela na olej... vravim si, ze asi vyrobca vie co robi.. ale aj tu na fore nas kolega, nick si uz zial nespomeniem, bolo to davnejsie cez ICQ v case kupi auta, hovoril ako mu priamo v peugeote nejaky automechanik odporucil pri kupe 207ky vymenit olej uz po 15 tisic..

co konkretne na motore moze zapricinit rychlejsie opotrebovanie oleja?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: raydowe

Původně zaslal: MartinR

Po 30000km nebo po 2 letech.Pokud to někdo udělá dříve nebo třeba už po 15000km, tak motoru určitě neuškodí.

no jo, len ci mu to neskodi po tych 30 tisic. :)

Škodí, neškodí.Toho je tolik, co autu škodí, že by se to sem ani nevešlo.Možná bude lepší s tím ani nejezdit ;).Každopádně, pokud toto uvádí výrobce, tak bych se toho držel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

castejsi vymenou nic neposeres.... ale nechat prvni vymenu po 30 tkm se mi zda docela dost....

30 tkm bych bral kdybys jezdil kazdy den po dalnici cca 500 km....

Olej nejvic dostava na prdel, kdyz je studeny, takze smrt oleje jsou kratke popojizdecky po meste.....

Osobne menim po 10-15 tkm

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

takmer 100 euro = cca 3000 sk. menili aj filter. FInal CD Zilina

Inac pri studenom starte ma motor o cosi krajsi zvuk. respektive nepocujem take tie pazvuky v poazdi. predtym som pri studenom starte pacul ako keby bol vo ventilacke nejaky listok zo stromu alebo co... tazko sa to prirovnava,no po par sekundach (zohriati) to prestalo.. teraz to vobec nerobi.. tak ktovie ci za tym nebol olej.. mozno len nahoda. Vtedy som to ale pripisoval tomu, ze studeny motor vydava vseliake zvuky.

[upravil dne 26.2.2009 raydowe]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak dneska jsem kontroloval sobě olej... a sice byl tmavší ale celkem to ušlo.. bylo ho tam dost podle měrky a byl i žluťoučce průhledný a to mám 18 tis najeto.. akorát jsem dolil do ostřikovačů a do chladiče spešl přísadu z peugeotu spolu s destilkou a hotovo..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...