Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahojte,nezhadzoval niketo zvas budiky? potrebujem sa dostat ku ziarovkam bo mi nejak nesvietia,neviete ako na to? nechcem nieco pacit a dolamat?......

a este jedna otazocka..pod digi klimou mam tahy rad tlacitok a na jednom je taka hruba sipka a vnej je male auto,neviete naco to sluzi?ked ho stlacim svieti v nom ledka,takze je asi aktivne,no nevem na co to je.....dakujem

Odesláno
Původně zaslal: miso605

ahojte,nezhadzoval niketo zvas budiky? potrebujem sa dostat ku ziarovkam bo mi nejak nesvietia,neviete ako na to? nechcem nieco pacit a dolamat?......

Pokusím se popsat zítra.

a este jedna otazocka..pod digi klimou mam tahy rad tlacitok a na jednom je taka hruba sipka a vnej je male auto,neviete naco to sluzi?ked ho stlacim svieti v nom ledka,takze je asi aktivne,no nevem na co to je.....dakujem

Ta šipka míří doleva? Podle manuálu se jedná o:

\"geschwindigkeitsregelung\", takže IMO něco k tempomatu

Odesláno

Tak pěknej návod tu tenkrát dával do oběhu Petr605, bylo to i s fotkama, tak zkus hledat a ten vypínač s tou šipkou je na aktivování tempomatu.

Odesláno

quote]Původně zaslal: Freedy

Tak pěknej návod tu tenkrát dával do oběhu Petr605, bylo to i s fotkama, tak zkus hledat .

Mám pocit, že Petr605 to tenkrát měl někde na svých stránkách

http://www.peugeot605.net/

(ty už asi nejdou) a tady byl jen odkaz.

Pokusím se demontáž přístrojovky popsat - snad si to pamatuji přesně.. Nevím z jakého roku má miso605 auto, ale snad to bude podobné, já vím jen starý model s mechanickým tachometrem. Zační sklopením a přitažením volantu doly a k sobě. Po stranách krytu volantu odmontuj ty dva boční panýlky vlevo (vyloupni a odpoj ovladače náklonu světel a reostat osvětlení) a vpravo - jsou tam zespodu šroubky a pak odmačknout do strany. Ten plechový štít kolem přístrojovky a výdechů topení s hodinami má vpravo dva šroubky z čela (ve špičce a nahoře)a nad přístrojovkou dva šroubky zespodu v horní části kapličky. Pod přístrojovkou jsou dva aretační obdelníčky - s těmi netoč. Ty mají zespodu komínek na šroubek a takový špičatý výstupek, kterým se aretují v dirce plechu štítu, když s nimi budeš točit, jen si podřeš ten plech štítu. K jejich šroubkům je přístup zespodu otvorem v těle palubky a proto jsme odmontovali ty boční panýlky vedle volantu. Po povolení všech šroubků a vysunutí obdelníčků z jejich otvoru se celý plech štítu vysune z kapličky směrem k sobě (spolu s ovládacími klapkami topení)a odklopí doprava kolem volantu. Po jeho odstranění se dá dostat ke šroubkům přístrojovky - myslím, že jsou tři šikmo na dolní hraně a dva svisle na horní. Pokud je to starý model, který má hodiny nahoře u přístrojovky nad výdechy topení, je dobré demontovat i je pro lepší přístup k přístrojovce. Hodiny (není nutné odpojovat konektor) drží dva šroubky a po jejich demontáži se oddělá i patka, která je drží u přístrojovky. Tu drží dva svislé šroubky a takové vybrání pro žebírko mezi nimi. Po povolení šroubků přístrojovky se horní držáčky, které jsou zapřené o vnitřní hranu kapličky trochu zmačknou dolu, aby se uvolnily a celá přístrojovka se horní stranou trochu vyklopí a povytáhne k sobě. Tím vypadne i náhon-bovden tachometru. Na bocích přístrojovky zezadu po stranách jsou dva konektory, které se odjistí a odpojí a pak se dá přístrojovka natočením horní hrany k sobě (položením) a doprava kolem volantu vyndat. Možná se s ní bude muset natáčet jako s ježkem v kleci (proto jsme sklopili a vytáhli volant). Její montáž je obrácený postup a pokud máš mechanický tachometr, tak se řešilo nemožné nasouvání bovdenu tachometru do unašeče, ale zjistil jsem, jak to asi má být správně a hlavně jednoduše. Ten bovden trčí z takového trychtýře, kterým vede. Stačí otevřít kapotu motoru a ten náhon trochu vtáhnout z motoru zpět tak, aby do toho trychtýře zalezl. Po umístění přístrojovky na její místo pak stačí ten náhon zase zastrčit směrem do kabiny a to trychtýřovité vedení bovdenu ho navede do unašeče tachometru. Někdy pomůže i popostrčení auta, aby se struna pootočila a správně zapadla do čtyřhranu v unašeči.

Add žárovky. Přístup je k nim zazadu, stačí jen pootočit jejich paticí a je venku. Při výměně žárovek se jinak nic na přístrojovce nemusí šroubovat. Pro větší opravy, jde rozebrat na jednotlivé \"levely\" intuitivně snadno, ev. je potřeba dbát, aby se při demontáži a oddělení jejich \"levelů\" neztratily pružinky v budících (po jedné) palivoměru a teploty vody, které vedou do ukazatelů kostru.

Snad jsem na nic nezapoměl. :roll

Odesláno

dakujem za navod pustim sa dotoho bo mi blbne jeden budik v lavo co je na teplotu oleja a tlaku oleja rucicka beha hore dole ako blba a spusta mi sahary zbytocnea nesvieti iba ked buchnem po palubovke tak sa to rozvieti,a niekto mi pisal ze ked hentak blbne budik tak tak je nejaka kostra zla,aby som to pozrel podotahoval ocistil atd.....

Odesláno

je to 2.5 td r.v.96

IMO rozdíl bude jen v el. tachometru - konektor, takže ti odpadne problém s usazováním náhonu a v jiném usazení hodin a výdechů topení na čelním štítu. Ale ty šroubky budou vidět.

• O 4 týdny později...
Odesláno

Uz si rozchodil ten tempomat ?

Zapnes to tlacitko so sipkami, pod packou smeroviek mas dalsiu packu ta je na tempomat.

ked ju zatlacis dolu ulozi sa ti rychlost akou ides. a potom regulujes hore + a dolu -

k sebe zrusis tempomat. od seba vymazes poslednu nastavenu rychlost.

ale zristit tempomat s da aj spojkou a brzdou. na povodnu rychlost sa dostanes ked das packu hore, vtedy to ide na poslednu ulozenu rychlost. kedy daco tak napis

:papa

Odesláno

nazdar...no jasne ide to vedel som ze je to tempomatova packa a le nijak mi to neslo ani ma nenapadlo ze to tlacitko je na to.je to parada,,,jasne dasa to riadit aj s pedalmi....dik ya info...kebz nieco ozvem sa...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...