Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Hledali jsme ale přímo náš problém jsme nikde nenašli, tak se ptáme jestli měl někdo stejný problém a jestli má řešení ?

Dnes se mi rozsvítila kontrolka nabíjeni svítí stále(při vytaženém klíčku ne),po nastartování motoru slabě při přidání plynu nebo při zapnutí jakéhokoliv spotřebiče se intenzita svícení zvyšuje.

Baterka je 3 měsíce stará značky varta silver. Při vypnutém motoru má baterka 12,35V, po nastartování se napětí nezmění, ale asi po minute se její napětí zvedne na 14,50V ale kontrolka stále svítí, všechny kontakty jsme pročistili a dotáhli nebyly vůbec zooxidované. Problém přetrvává dále.

Máte řešení ?

[upravil dne 11/2/09 Cinci]

Odesláno

to, ze altik dava 14.5 V je este v norme. Ale podla mna bude ta baterka vadna, aj ked je nova. Keby sa dobre dobijala, tak ti ta kontrolka nemeni intenzitu svietenia (nekedy to robia aj hlavne svetlomety, ze ked pridas, tak svietia silnejsie), ale to znamena, ze baterka neplni svoju funkciu. PS: mas dost silnu baterku? (myslim ze taka 74 Ah je akurat) Ked mas moznost, daj na skusku inu baterku s dostatocnou kapacitou...

Odesláno

Baterka vadná asi nebude. Alebo si skús od niekoho požičať inú. V zime keď ráno idem z domu, tak tiež pri pridaní plynu svetlá zasvietia trošku silnejšie. Za tepla som to nespozoroval. Takto mi to robí už 3. zimu a auto štartuje na brnk.

A baterku ti ešte nevibilo?

Odesláno
Původně zaslal: foxo

to, ze altik dava 14.5 V je este v norme. Ale podla mna bude ta baterka vadna, aj ked je nova. Keby sa dobre dobijala, tak ti ta kontrolka nemeni intenzitu svietenia (nekedy to robia aj hlavne svetlomety, ze ked pridas, tak svietia silnejsie), ale to znamena, ze baterka neplni svoju funkciu. PS: mas dost silnu baterku? (myslim ze taka 74 Ah je akurat) Ked mas moznost, daj na skusku inu baterku s dostatocnou kapacitou...

Baterka má 74Ah

Původně zaslal: jojo0608

Baterka vadná asi nebude. Alebo si skús od niekoho požičať inú. V zime keď ráno idem z domu, tak tiež pri pridaní plynu svetlá zasvietia trošku silnejšie. Za tepla som to nespozoroval. Takto mi to robí už 3. zimu a auto štartuje na brnk.

A baterku ti ešte nevibilo?

Nevybilo aní není poznat úbytek,protože po te chvilce to nabíjet začne ale kontrolka stále svítí.

post-0-14109604621695_thumb.jpg

Odesláno

no nevím ale ta kontrolka nemá s baterkou nic společnýho to je kontrolka dobíjení a takhle se projevuje že odchází dioda ještě alternátor dobíjí ale nebu de to trvat dlouho a přestane:(ale samotdřejmně to muže být i něcco jinýho třeba relé :(

[upravil dne 11/2/09 zzipCZ]

Odesláno
Původně zaslal: foxo

zaujimave. Mne svetla svita stalo rovnako intenzivne, baterka ma 3 roky, a zadny problem s nicim nebol....

Mně Světla taky svítí stabilně stejně , bavíme se o kontrolce na palubce kontrolka dobíjení taková ta baterka, po nastartování nezhasne a její svítivost se mění podle odběru.

Odesláno

Tak isto riešim tento problém, svieti mi kontrolka dobíjania. Odmeral som si napätie na svorkách akumulátora (auto stálo asi 24h) a bolo tam 12,6V. Výrobca udáva minimálne napätie na svorkách 12,4V a až potom je potrebné dobíjať akumulátor mimo vozidla. Po naštartovaní mám na svorkách 14V, čiže aj dobíjanie je v poriadku. Počas jazdy, keď mám vyššie ot. motora tak mi ta kontrolka svieti slabšie. Tak sa tiež pýtam kde je problém? Jedná sa o 2,1td, akumulátor mám asi 2 roky-značky Topla( viem polský šmejd... :nevim ), a alternátor som mal v oprave minulý rok leto, takže to by tiež malo byť ok. Tak poraďte ako ďalej... Vďaka :papa

Odesláno
Původně zaslal: Galgip

Tak isto riešim tento problém, svieti mi kontrolka dobíjania. Odmeral som si napätie na svorkách akumulátora (auto stálo asi 24h) a bolo tam 12,6V. Výrobca udáva minimálne napätie na svorkách 12,4V a až potom je potrebné dobíjať akumulátor mimo vozidla. Po naštartovaní mám na svorkách 14V, čiže aj dobíjanie je v poriadku. Počas jazdy, keď mám vyššie ot. motora tak mi ta kontrolka svieti slabšie. Tak sa tiež pýtam kde je problém? Jedná sa o 2,1td, akumulátor mám asi 2 roky-značky Topla( viem polský šmejd... :nevim ), a alternátor som mal v oprave minulý rok leto, takže to by tiež malo byť ok. Tak poraďte ako ďalej... Vďaka :papa

Mně se ale spolu s vyššími otáčkami (vyšším odběrem) intenzita svícení ale zvyšuje . Nezmenšuje.

Odesláno

Na tvojom mieste by som pozrel alternátor. Podľa všetkého je vadný regulátor napätia. Najprv otvor alternátor a premeraj diódové mostíky. Je dosť možné že niektorý bede vadný. Aby si mal istotu že je všetko v poriadku tak skontroluj čistotu kontaktov na baterke, \"hrubý\" kábel na alternátore a ukostrovací kábel bedzi motorom a karosériou.

To že pri zvýšení otáčok viacej svieti je dané zvýšením výkonu alternátora.

Odesláno

Přesně tohle jsem nedávno řešil myslel jsem taky regulátor, byl už i objednaný a nakonec to byl svazek k alternátoru, prostě prošoupaný kabely, takže bych prvně prošel to :super

Odesláno
Původně zaslal: Schreek

Přesně tohle jsem nedávno řešil myslel jsem taky regulátor, byl už i objednaný a nakonec to byl svazek k alternátoru, prostě prošoupaný kabely, takže bych prvně prošel to :super

Práve takúto podobnú skúsenosť mám tiež, preto som odporúčal skontrolovať tie káble, kontakty a diódy. To je bez investícií a aspom bude mať istotu keď pôjde kupovať regulátor za cca 2000.

Odesláno

Hmm další problém při vypnutí a vytažení klíčku stále svítí baterka, jdou stahovat okna a podsvětlení klik ktere je napojené na ty okna jde taky. Tak co vy na to ?

[upravil dne 13/2/09 Cinci]

Odesláno
Původně zaslal: Cinci

Hmm další problém při vypnutí a vytažení klíčku stále svítí baterka, jdou stahovat okna a podsvětlení klik ktere je napojené na ty okna jde taky. Tak co vy na to ?

[upravil dne 13/2/09 Cinci]

To vyzerá na spínaciu skrinku.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...