Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

len sa chcem spytat ked mi treba kupit druhu bsi jednotku,mozem kupit aj z pouziteho auta?? jasne ze musi sediet vybava cize uroven vybavy, ale jedna sa mi oto je new stoji strasne vela a ci mozem pouzit pouzivanu,ci sa bude dat nakodovat na moju elektriku a ci budem moct pouzit svoj kod imobilizeru? ci ako to vslatne je??

[upravil dne 12/2/09 jarco623]

Odesláno

Tak si to raději nech udělat... I když to bývá v manuálu dobře popsané. Chce to scema k vozu. Já si zapojoval na feldě komplet CZ s DO, alarmem, elektrikou kufru a nějaký pičičindičky a tady se chystám na alarm taky. Udělám si to sám, páč uším, jak na to, dělám si elektriku sám. Ještě jsem ale žádný nepořídil, páč se mi žádný nelíbí... Něco pěknýho má Fx, tady na foru, takže to asi udělám podle něj. Nesmíš se toho bát. Jestli se toho bojíš, nech si to raději udělat.

Odesláno

Obávám se, že ti s tím moc nepomohu, je to tak, jak říká Edison. Vzít multimetr a měřit a měřit, nebo pokud se vyznám ve schématech, jedu podle nich. Nic extra na tom není. Jen je problém v tom, že u moderních aut, nevím jak u 406, dojde k uspání veškeré elektroniky ve voze až nějakou dobu po zamčení, což alarmům může způsobovat problémy.

Jinak základ je:

blinkry - vezmu zkoušečku ideálně asi jenom se žárovkou, pustím varovky, píchám do konektorů pod volantem a zkouším. Potom napojit přes diody, např. typ P600K.

dveře - mrknu, kam vede drát od spínače vnitřního osvětlení

a tak dále. Nevím, co máš za typ, osobně radím, že pokud se neumíš hrabat v elektrice, tak to radši někomu svěř, ať ti potom neshoří auto.

Odesláno

Tak okud jde o vsup od blinkrů, tak to jde třeba od žárovek. Pokud jde o výstup na blkinkry,tak vlastně taky. Pokud jde o kontakt dveří, tak zkontrolovat, jestli to jde od všech deří třeba na stropní světlo. Co tam tak ještě bývá... Kontakt od haubny a kufru... V kuvru je světýlko,taky by to šlo odtud... Na haubnu se zpravidla dodává kontakt, někdy je i tam světýlko... Další čidla připojitelá na alarm bývají autonomní, co?

Tak to je jen takový rychlý nástřel...

Odesláno

Mám taký pocit že on chcel aby mu niekto popísal presne ktorý kábel kam pripojiť lebo v podstate je to jednoduchý alarm so zabudovaným otrasovým čidlom. Signalizácia je vyvedená na parkovačky. Vstup od dverných spínačov je iba jeden \"-\". Pre trochu zbehlého temer triviálna záležitosť. Jediný problém bude blokovanie motora lebo výstup z alarmu je \"-\" signál max 0,3A. Takže iba na ovládanie rozpínacieho relé.

Občas ma až zaráža do akých opráv a montáží su niektorý ochotný sa pustiť bez základnej znalosti problematiky.

Odesláno

blokovanie motora nebudem robit,je to zbytocne mam tam imobilizer,montoval som si alarm do felicie a to tam islo skoro samo!! ale v tom aute sa nevyznam! presiel som aj chcemy atd ale neviem sa stoho vysomarit,ja to asi necham tak a dam napojit niekomu kto to vie a rozumie sa do takych aut.

Odesláno
Původně zaslal: jarco623

poradte mi ako mam zapojit alarm v tom aute,mam bsi a nemam ani sajnu kde mam pripojit kable z alarmu,vystup na blokovanie motora,dverne,zapalovanie a hlavne central a smerovky,to sa mam napojit do bsi,ale ako ste to vy riesili?? dufam ze ma niekto v tom skusenosti,lebo v bsi nemam sajnu ktory kabel je naco,tak prosim o kazdu radu inak je to alarm molpir m-a02-rc.

[upravil dne 11/2/09 jarco623]

BSI je dost citliva vec staci malo a je ko, pokud nevis co delas NEDELEJ TO :-) lepsi dat neco za zapojeni nez 10 za BSI

Odesláno

Pastorek: V tomto případě bych doporučil ještě mrknout, jakou dobu po aktivaci alarm ještě nechrání, a to pokud má auto stmívač vnitřního osvětlení.

Odesláno
Původně zaslal: Fx

Pastorek: V tomto případě bych doporučil ještě mrknout, jakou dobu po aktivaci alarm ještě nechrání, a to pokud má auto stmívač vnitřního osvětlení.

Sorry, toto som úplne nepochopil.

Plne aktívny vrátane otrasového čidla je cca za 15 sekúnd. Stmievač by ho nemal ovplyvniť ak je vstup pre alarm pripojený medzi spínač a lampičku cez diódu. Mýlim sa?

Odesláno

hmmm aj tak mi treba kupit bsi :D ale necham to tak nebudem ja do toho sa radsej montovat,urobim viac skody ako dobreh,ludia mam otazku! zase?ja viem :) kolko stoji bsi v cz?? je to d9, 9637436480 B4, na sr v ke pytaju 12500sk,bez nakodovania,u vas kolko stoji a da sa zohnat lacnejsiev cz ??

Odesláno

hmmm aj tak mi treba kupit bsi :D ale necham to tak nebudem ja do toho sa radsej montovat,urobim viac skody ako dobreh,ludia mam otazku! zase?ja viem :) kolko stoji bsi v cz?? je to d9, 9637436480 B4, na sr v ke pytaju 12500sk,bez nakodovania,u vas kolko stoji a da sa zohnat lacnejsiev cz ??

bsi jednotek tu mam kopu vyfot bsi stitek a napis mi kopletni vybavu vozu + motor BSI se ale musi nakodovat.

BSi nechavam 1500Kč

Odesláno

ti napisem vsetko tak ako mam na tom stitku,moze byt? s108551400 0

bsi d9 B4

9637436480 00

toto mam na stitku na bsi,vybava,el.vyhrieva zrkadla,digi automaticka klima,el sedacky bez pamete,dazdovy senzor,svetelny senzor,abs,2=airbag,4el okna,vyhrievane sedadla, je to 2,0 16v. dam ti pre istotu c.vin.vf38brfre80838046 a to za aku cenu mas??

bsi s el sedackama nemam :-(

Odesláno

dobra ceva az veeeeeeelmi dobra! inak mozem pouzit riadiacu jednotku z ineho auta do mojho? vybava by sedela vsetko by sedelo,len ci by sa dala nakodovat na moje auto?? myslim imobilizer a take veci co treba,lebo v peugeote mi povedali ze to musim kupit new!! 12500sk je dost penazi! :o

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...