Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ale jak tak pozoruju tak RHRka jdou vcelku spolehlive motory, proto jsem se do neho nebal jit, v me predchozi 306 taky diesel sice jeste stare dobre dtcko ale slapalo jak hodinky tak sem myslel ze hdi na tom budou jeste lepe

Odesláno

Stary motory ok.. my máme 1.9ku v 205ce a je na tom 350 tisic natočeno a na motor se nemusí celej rok sáhnout a jezdí se s tím hlavně cesty bez problému, ale HDi už je moc a moc elektroniky a moc věcí na nějakou chujovinu

[upravil dne 6/2/13 01:46 od ChouLu]

Odesláno

Já se o auto snažím starat :) Pravidelný sevis :) Jednou za 14 dnů juknu pod kapotu, zda něco někde neteče, zda je všeho dostatek, doleju ostřikovače, zkontroluju olej.

Přibližně jednou měsíčně juknu na kola, hezky si odmontuju čepičky a změřím tlak :) A taky ho samozřejmě občas umeju :D

O výměně oleje každých 10K a filtrů ani snad mluvit nemusim, to je samozřejmost :) Ještě mě čekají rozvody, svíčky, kabinovej a palivovej filtr :)

Ale samozřejmě všemu nepředejdeš :) Mě se například před 14 dny vysypala spojka a nic nenaděláš, jdeš koupíš novou a opravíš to protože ti nic jiného nezbude ;)

Odesláno

jj tak filtry oleje gumy to ja nepocitam, to jsou vynucene investice ktere auto zada ma-li dobre slouzit, ja mam na mysli ty nevynucene treba ty me problemy s motorem,pul roku po koupi slape krasne a pak jak kdyz zapne ,,kurvitko\'\' (snad vite o cem mluvim) to me dokaze docela rozhodit, moc si to asi beru, je to jen «vec»

Odesláno
chlapi jak berete sva auta??, jako normalni spotrebni vec proste pokazi se , opravi se , neresite to nejak...?

Je to mazel, mám úchylku hlavne na čistotu interiéru, proste koža musí byt ošetrená, na balubke nesmí byt smítko ani chlup, koberce vytepované, navoňané, povysávané, tak isto sa starám aj z venku.

Ked je sneh/mrzne/fúká větr, tak jedu radši vlakem, alebo ukecám kamarádú (zimu nejezdím skoro vúbec).

Servis - kvalitný, origo náhradné diely, radšej si priplatím.

Áno, trošku to preháňam, ale každý máme nejaké tie záľuby, toto je jedna z mojich ;)

Odesláno
jj tak filtry oleje gumy to ja nepocitam, to jsou vynucene investice ktere auto zada ma-li dobre slouzit, ja mam na mysli ty nevynucene treba ty me problemy s motorem,pul roku po koupi slape krasne a pak jak kdyz zapne ,,kurvitko\'\' (snad vite o cem mluvim) to me dokaze docela rozhodit, moc si to asi beru, je to jen «vec»

To naštve každého.. mě taky ta spojka naštvala, ale už v bazaru jsem věděl, že dlouho nevydrží.. ale najezdil jsem skoro 3 tisíce km a bylo to :) Já u svého motoru považuji za výhodu to, že je tam málo elektroniky, pár čidel a to je vše, klapka ještě lankem apod.. prostě se mi do toho nesere další a další kvantum kabelu (ono to stačí i tak) a dokážu si závadu většinou diagnostikovat sám.. motory HDi moc dobře neznám a tam by byl zřejmě i můj konec :blicismajlik

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...