Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zadni kotouc. brzdy - drhnuti


ChodeC

Recommended Posts

Zdravim,

posledni dobou nahodile pozoruji pri klidnem pribrzdovani drhnuti od zadnich kol (nevim zda od obou). Kdyz to udelalo pri plnem aute (+ plny kufr), tak jsem to svadel na tezky zadek = zadni brzdy se probudily k zivotu, ale dnes mi to delalo i ve dvou lidech a prazdnem kufru. Pri jizde to nedela (ani pri rozjezdu). Smrad ani kour zadny. Svadim to na bordel ze silnice (roztal snih, vsude blato a jemne kaminky) - pri snehu to nedelalo.

Zitra me ceka \"uklid\" auta a takove ty drobne kontroly, ale urcite budu linej shazovat kola a divat se na kotouce. Za tyden jedu na servisni prohlidku, tak pokud to bude neco \"vaznejsiho\", tak se na to mrknou.

Rad bych mel ale klidnejsi spani. Nema nekdo zkuseny tipa co to muze delat? Vsechny auta co jsem kdy dlouhodobe ridil mely vzadu bubny a todle jsem nezazil (ja jsem uzivatel, u auta najdu volant a nadrz :D).

ps: najit tu neco o brzdach je docela zahul. Zvlast kdyz se slovo \"brzdy\" objevuje v kazdem vypisu ze service boxu ;)

[upravil dne 6/2/09 ChodeC]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zas tak blbej dotaz to není. Když sem se naposledy bavil s jedním servismanem, \"chválou\" na zadní kotoučovky u 406 nešetřil.

Na bordel je to extra háklivý, krátký popojíždění po městě v tomhle počasí je pro ten mechanizmus téměř jistá smrt. Hodně rádo to zatuhává. Takže nejspíš díky bordelu ti ten patent vzadu opravdu zatuhnul a teď to přibrzďuje. Rozebrat/vyčistit/namazat by mělo pomoct, ale lepší to dlouho neodkládat. Destičky tenhle stav moc dlouho rádi mít nebudou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

\"pribrzduje\"? To myslis porad? Pri jizde to nedela.

Dopoledne jsem byl kousek po meste a niceho jsem si nevsiml. Ted pojedu odjizdet 60km mimo mesto, tak se uvidi jak se to projevi pri normalni plynule jizde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mal som raz podobnú vec ale na inom aute. Doštička nepokrývala celú šírku kotúča a tak na okraji kotúča vznikal taký hrdzavý grot, ktorý sa pri pribrzďovaní trel o dostičku a vydával ten zvuk ako sa obrusoval. Pri prudšom brzdení to nebolo počuť. Keď máš to isté, nie je to funkčná vada.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je pravda, ze puvodni majitel zadni brzdy asi moc nepotreboval, pac byly decela dost pokryte rzi. Rez jsem zvladl obrousit docela rychle :-D

Dnes jsem mel shozenou poklici a pres fuky plechacu jsem se dival na kotouc a kraje jsou opravdu rezave. Po dnesnim vyletu jsem si zadneho drhnuti nevsiml. AnotherOne ale zvuk popsal celkem presne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes cestou do servisu se drhnuti zase objevilo a drhlo to i dve sekundy po rozjezdu. Zaver ze servisu-desticky sjete na plech. Asi zustanu u sveho rysovaciho prkna a auto necham servisu :D:super

[upravil dne 13/2/09 ChodeC]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mě něco podobného dělalo na předku,museli mi tam dát opravnou sadu,a zjistil jsem to tak,že když kamarád nastoupil na STKčko,tak jsem se tam za ním stavoval na kafe,a zrovna mělo volno tak mi to projel a zjistili jsme že je špatnej čep,ten je už vyměněný,ale je tam ještě špatná tyčka stabilizátoru. A přišli jsme na to tím,že jak koukal dole na ten čep,tak mi řekl že levý kotouč je o polovinu míň sjetej jak ten pravej !! Takže hnus,musím sehnat nějakej méně sjetej disk...... takže příští týden bude cesta do Brna tak se kouknu do Holubic jestli tam něco mají.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj jinak jsem ted resil na 2.0 benzin zadni brzdy ten problem s vyrezlou polovinou treci plochou .vysledek vsechno komplet nove protoze v miste kde to bylo vyrezle tek je to celkem slusne propadle a po stoceni by kotouc byl jak ziletka .jinak co se tika reseni brd v zadu u pezota je to bida pokud nejezdis alespon obcas zatizeny tak ten zadek nato kasle a pak to jde cele do kytek toto auto ma znama co jazdi porad sama a tankuje max za 200 . a prijela presne stim ze slisi ze zadu nejake drhnouci zvuky dalo se vse nove a je klid . jinak rada na zaver jednou za cas si pribrzdete ruckou krasne se procisti vnitrni buben kotouce ale to je jen pro ty ce jim porad stoji auto doma a na zaver si myslim ze peugeot je takova mala pomsta pro mechaniki ale jinak co se tika jizdy atd tak tezka spokojenost

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

on by se na kotouči žádný velký okraj neměl vůbec vytvořit--kotouč lze sjet max. o jeden milimetr z každé strany--což je

při normálním brždění 80--100 tisíc km...

P.S. jinak bych už dnes kotouče nestáčel--srazit okraj kotouče jde výborně flexou--když vám bude pomocník točit kotoučem

(poloosou),jde to super :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: lada z kamerunu

vysledek vsechno komplet nove protoze v miste kde to bylo vyrezle tek je to celkem slusne propadle a po stoceni by kotouc byl jak ziletka.

Tak povrchovej rez se obrousi brzdenim a nejaky dulek akorat snizi ucinnost brzdeni, coz na zadku pri prazdnem aute nehraje roli.

PS: ty jsi opravdu z Kamerunu? Dle tve cestiny bych tomu veril :blicismajlik:bacha:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tento problém jsem také měl na 406. Zjistil jsem, že destičky nebrzdí celou plochou, pouze částí blíže ke středu. Docházelo k tomu, že se destička neposouvala rovnoměrně s pístkem, ale držela za vodící čepy a pouze se jakoby naklápěla ke středu kola. Řešení: výměna kotoučů, destiček a sady vodících trnů s pojistkami. Ty trny doporučuji vyměnit, protože nareznou a váznou na nich destičky. Tato sada stojí např. v autokelly 483,- Kč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...