Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Senzor opotřebení brzdových destiček - ano či ne?

Recommended Posts

Odesláno

V pátek jsem dával nový kotouče a destičky a při tý příležitosti sem zjistil, že některý z předchozích majitelů se rozhodnul velmi osobitým způsobem vyřadit z provozu senzor opotřebení brzdových destiček. Viz přiložené foto.

Otázka zní - jaký jsou vaše zkušenosti s touhle vymožeností? Mám to nějak řešit, nemám to řešit?

[upravil dne 31/1/09 MirasCC]

post-0-14109604422713_thumb.jpg

Odesláno

Neřeš ... já to při výměně ušmikávám (a asi ne jedinej) ... ;):roker Stejně to má tendence často kecat. A nic neni nadto si udělat kontrolu fyzicky a nehledě na to, když se člověk o auto stará, tak ví zhruba, kdy co měnil ...

Odesláno

Jo, destičky kontroluju vcelku pravidelně, takže bych se bez toho určitě i obešel. I když do těch Bremb moc dobře vidět není. Spíš mě trochu štve provedení týhle \"úpravy\", tak zvažuju co s tím.

Odesláno

Mám funkční, k tomu natržení snad jen to, že ten drát je v tvrdým plastu a není tak poddajný jako kablík od ABS čidla a mohl ti prostě prasknout /aspoň u mě to tak na jednom kole bylo/ na druhém to předchozí majitel skrátil :roker

Odesláno

\"Senzor opotřebení brzdových destiček - ano či ne?\"

Prečo nie? Mám ich zapojené a funkčné napriek tomu že doštičky kontrolujem vizuálne. Už sa mi to i vyplatilo keď som dal nové doštičky a boli nejaké kazové. Po cca 100 km mi zasvietila kontrolka. Doštičky boli skoro celé rosypané. Nebyť tých čidiel tak to zbadám až pri brzdení kovom a tým i poškodení kotúča.

[upravil dne 1/2/09 pastorek]

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Prečo nie? Mám ich zapojené a funkčné napriek tomu že doštičky kontrolujem vizuálne. Už sa mi to i vyplatilo keď som dal nové doštičky a boli nejaké kazové. Po cca 100 km mi zasvietila kontrolka. Doštičky boli skoro celé rosypané. Nebyť tých čidiel tak to zbadám až pri brzdení kovom a tým i poškodení kotúča.

Proč ne?? Tak třeba mně se stalo, že se ošoupal drátek a pak to na přístrojovce plašilo, že jsou opotřbené a ono hle, destičky měly kolem 1cm ...;)

Je to každýho věc -> každopádně na škodu to není, ale musí člověk počítat, že (ostatně jako každá vymoženost, ke který vede drátek) to občas kecne ...

Jak jsem ale psal už výše, osobně si mylsim, že je to ZBYTEČNOST ... ;)

Odesláno
Původně zaslal: Neon

Proč ne?? Tak třeba mně se stalo, že se ošoupal drátek a pak to na přístrojovce plašilo, že jsou opotřbené

to se mi taky stalo ted co jsem měnil brzdy za větší. tak už nebylo tolik místa mezi kolem a třmenem tak se mi jeden dratek prodřel kostřil přes plecháč a kontrolka blikala.

ale už je vše ok

Odesláno

Proč ne?? Tak třeba mně se stalo, že se ošoupal drátek a pak to na přístrojovce plašilo, že jsou opotřbené a ono hle, destičky měly kolem 1cm ...;)

Je to každýho věc -> každopádně na škodu to není, ale musí člověk počítat, že (ostatně jako každá vymoženost, ke který vede drátek) to občas kecne ...

Keď to považuješ za zbytočnosť tak si to nezapájaj. Nikto ťa nenúti.

Odesláno

Takovýhle starosti bych chtěl mít :aut:D

Jestli se ti s tím chce dělat, tak to klidně znovu propoj. Vzhledem k tomu, že nepoužíváš 14ky kola, jako já, tak by to to mohlo i vydržet:myslim

Odesláno
Původně zaslal: MJSytic

Takovýhle starosti bych chtěl mít :aut:D

Jestli se ti s tím chce dělat, tak to klidně znovu propoj. Vzhledem k tomu, že nepoužíváš 14ky kola, jako já, tak by to to mohlo i vydržet:myslim

co s tím maji společnýho 14\" kola?

Odesláno

Píšu ... \"osobně si myslim...\" -> nikoho nenutim já -> nikdo nenutí mě. MirasCC chtěl znát názor, tak ho píšu. A píšu i odůvodnění, proč si myslím, že je to zbytečnost.

Odesláno

Za názory všem zúčastněným děkuji ;)

Ono je otázka, i kdybych se to rozhodnul zkusit dát dohromady, tak jak? Dráty tam vedou docela silný, mě napadá jedině sešroubovat to čokoládou, ale to už je dost divočárna. Ze serviceboxu sem nebyl nějak moc moudrej, jestli to někde rozumně končí konektorem a nechá se vyměnit jen kousek káblu ke kolům :myslim

Odesláno

No, jen to, že jak jsou těsně u destiček a celkově je to tam tip ťop, tak se občas obrousí bužírka atd ...

Odesláno
Původně zaslal: MJSytic

No, jen to, že jak jsou těsně u destiček a celkově je to tam tip ťop, tak se občas obrousí bužírka atd ...

njn ale ono je to všude stejny pokud máš brzdy 260mm a 14\" kola nebo brzdy 283mm a 15\" nebo bremba ty maji myslím 305 mm a 16\".

to místo je tam + - nejakej ten milimetr stejny.

Odesláno

Píšu ... \"osobně si myslim...\" -> nikoho nenutim já -> nikdo nenutí mě. MirasCC chtěl znát názor, tak ho píšu. A píšu i odůvodnění, proč si myslím, že je to zbytečnost.

Ja som tiež iba napísal svoj názor i s príkladom kedy sa mi oplatilo ich mať zapojené. Tak nechápem prečo si ma citoval a presviedčaš tu niekoho že je to zbytočnosť. To si napísal už v prvom príspevku. Mňa presviedčať nemusíš.

Odesláno
Původně zaslal: MirasCC

některý z předchozích majitelů se rozhodnul velmi osobitým způsobem vyřadit z provozu senzor opotřebení brzdových destiček.[upravil dne 31/1/09 MirasCC]

Jo takhle osobitě jsem to měl taky udělaný, když mi prasknul tlumič a pružina vytlačila kolo ven :)

Odesláno

Mno a víte někdo, kudy kam ty dráty vedou? Je tam někde vhodný místo, odkud by se dal vyměnit jen kus kabelu ke kolům, nebo to zkusit nějak spojit v tom přerušení? Jak? Nápady?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...