Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

viete mi niekto prosim povedat tlaky noveho motora XU10J4RS - teda pre 306Gti6 a Rally?

V ramci komplet udrzby a diagnostiky som si dal odmerat v Peugeote a vraj su velmi dobre. do tel povedali ze 13-13,5bar. (od jedneho znameho ktory stavia zavodne auta a aj ich servisuje mam info ze 10-12bar su este stale ok)

dik moc.

Odesláno

Při měření kompresních tlaků není tak moc důležitá absolutní hodnota (max.tlak v jednom válci)--důležitější jsou přibližně

stejné hodnoty ve všech válcích (znamená to stejné opotřebení pracovních ploch motoru a dobrou činnost ventilů válců.)

Rozdílné hodnoty komprese (nad stanovenou mez),znamenají problém ve válci,nebo u ventilů.

Kompresní tlaky uvedenéhou motoru neznám.;)

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

Při měření kompresních tlaků není tak moc důležitá absolutní hodnota (max.tlak v jednom válci)--důležitější jsou přibližně

stejné hodnoty ve všech válcích (znamená to stejné opotřebení pracovních ploch motoru a dobrou činnost ventilů válců.)

Rozdílné hodnoty komprese (nad stanovenou mez),znamenají problém ve válci,nebo u ventilů.

Kompresní tlaky uvedenéhou motoru neznám.;)

pre mna su dolezite obe hodnoty o rozdieloch v tlakoch viem, ale dik aj tak.

Odesláno

Ferry pekne hodnoty myslim. Oleja kolko asi zoberie? ja mam zatial najazdene len 1300km (odkedy mam auto inak ma vraj 110tis km) takze spotrebu oleja zatial hodnotit neviem (zatial viditelne neubudlo nic)

Odesláno

no ja taky nemuzu rict presne, vzhledem k tomu ze mi teklo gufero na klice a olej se ztracel tudy - vzdycky kamkoliv jsem prijel byla pod motorem do peti minut louzicka 3cm v prumeru, takze ted jsem doleval cca 1l na 4000km, ale predtim kdyz to jeste tolik neteklo - cca 3-4 roky zpatky jsem v pohode vydrzel na tech 15000km od vymeny k vymene jen s dolitim 0.5l oleje

minuly tyden jsem to nechal pretesnit, tak uvidim, ale myslim ze samotny motor moc oleje nezere, snazim se k nemu chovat slusne, zadne ostre jizdy dokud se neprohreje, dokud nema alespon 70 stupnu tak ho nevytacim pres 2000 otacek, ale kdyz uz je ohratej, nebojim se s nim jit na 6000, to jeste porad taha ( mam balvneny filtr misto papiroveho, takze neztraci dech), po dalnici neni problem uhanet dle GPS 215kmh po rovine, do kopcu tech 180kmh (samozrejme na LPG, ale na benzin neni v podstate zadny rozdil ) jsem s tim motorem spokojenej

Odesláno

pokial je spotreba tak do 0,5l malo by to byt ok (samozrejme to ak to tecie to naozaj tazko odmeras). Co ta stalo to pretesnenie gufera na kluke? (musela ist dole prevodovka?)

Odesláno
Původně zaslal: pug

pokial je spotreba tak do 0,5l malo by to byt ok (samozrejme to ak to tecie to naozaj tazko odmeras). Co ta stalo to pretesnenie gufera na kluke? (musela ist dole prevodovka?)

jj teklo mi to zrovna na strane setrvacniku, takze prevodovka musela jit dolu, samotny tesneni stoji asi 550Kc, nechal jsem vymenit pri jedne praci i komplet spojku, to sundani a nandani prevodovky je dle faktury asi na 4.5 hodiny, plus vymena toho tesneni asi 20 minut, ja to nechal delat v Peugeot servisu, ale dostal jsem extra cenu servisni prace, jen 300Kc/hod ( normalne je 750Kc) presnou cenu z hlavy ted nereknu, musel bych najit doma tu fakturu, ale jak rikam byla tam navic jeste vymena spojky a pretesneni gufer vystupu poloos z diferencialu, celkem to bylo asi za 5500Kc bez porizovaci ceny spojkove sady

Odesláno
Původně zaslal: hnusoba

10.8

Á, klasika, ono by to chtělo vědět, o čem to vlastně píšeme, a neplést si kompresní POMĚR s kompresním TLAKEM, že? Pokolikáté už to tu je? Hlavně že uvádí naměřený 13,5bar, to ti není ani trochu divné, že je vyšší než ty píšeš?

Odesláno

Ostudo ;)

Pochybuju, že hodnoty toho orientačního měření kompresních tlaků se budou někde oficiálně uvádět. Ale daly by se docela slušně odhadnout. Kompresní poměr 10,8:1 je poměrně vysoký, takže mu budou odpovídat vyšší tlaky, těch 1,3MPa (13bar), co uvádí, je podle mě ještě celkem dobré, i když u nového budou vyšší. 1,0MPa by bylo podle mě na tento motor hodně málo, tolik měly opotřebované škodovky, a ty měly kompresní poměr podstatně nižší, podle verze od 8,7: do 9,7:1, jestli dobře pamatuju. Takže s 1,3MPa bych se v klidu spokojil, ale pokud by měl 1,0MPa, podle mě by to na tahu už bylo zatraceně znát. Nicméně upozorňuji, že jde jen o odhad (ostatně, i to měření kompresních tlaků je stejně značně orientační).

Odesláno

podla knizky ako na to P 306. maju byt normalne hodnoty 11-15bar, minimalne hodnoty su 10bar a rozdiel medzi jednotlivymi valcami by nemal byt vacsi ako 1,5bar. Vcelku myslim realne hodnoty

Odesláno

Jak na to ale není žádná oficiální Peugeot literatura, napsal to Etzold podle nějakých zkušeností, leccos sice na základě firemních materiálů, ale leccos je prostě jen jeho názor či odhad.

Odesláno

to je mi jasne, preto sa STALE PYTAM, alebo ak mi viete poradit kde sa dostanem k servisnemu manualu, najdem si to sam.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...