Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

MOTOROVÝ OLEJ: výměna oleje, jaký používáte olej, značky typy množství


Shemik

Recommended Posts

 Tak to je zřejmě slušný oddíl!! za výměnu oleje 13 000kč. Teda  čistě odhadem dle toho kde si kupuji olej-5l cca 1500, všechny filtry (4ks-olej vzduch, palivo a kabinový) tak když vezmu paušál á300kč tak to je 1200, dohromady , přeženu 3000kč  a práce pak 10 000?!

To mi připomíná servis (dnes již neexistující ) ve Všechově- za odtah a  opravu BéXa jsem tam zaplatil 16 000 (díky neznalosti!!) a ještě na opravu čekal měsíc a půl. Pokud bych tehdy zavolal do Poseidonu ve Stráži n/N tak i s odtahem z TA do Stráže vešel do deseti tisíc a  oprava max 10 pracovních hodin!! tzn dva dny !!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten olej do serva jsem našel zmínku na toto Total Fluide ATX 1 l - e-oleje.cz nevíte jestli je to ono a jestli je vůbec vhodné tam dolévat?

Jinak @dýzl mě to rozůčtovali jako práce 8 hodin - 8000,- a zbytek 5l olej 1000 kč a filtry s víčkama prý zbytek... prej ty víčka jsou nějaký drahý - upřímně, ještě jsem se sám na net nedíval jak mám momentálně náročnější období.
Jak to právě bylo přes známost kamaráda tak jsem doufal že to nemusím tolik řešit, tj. více důvěřovat a méně ověřovat...

Upraveno uživatelem sam_217
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jaké kapaliny , tedy když nevím (viz nedávno zeťákovi do Kia Ceed) zjišťuji zde : https://totalenergies.cz/automobilove-oleje/mazaci-plan-lubadvisor  a  filtry pro změnu zde : https://catalog.mann-filter.com/EU/eng  . 

říkal jsem si že je téměř jedno jaký ftr (značku) koupil jsem  tuším cleanfilter    a vůbec nešel vložit (kabinový) když se dostal z poloviny na místo-dál ani za prase nešel a ven? nakonec jsem musel použít hrubé násilí abych je vyrval ven a roztrhnul se . Pak jsem koupil Mann o asi 25kč dražší a šel tam jako horký nůž do másla!! 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě doplnění běžně na sídlišti před panelákem  na všech (současnost-C4,C5 a naposledy před cca půl rokem? XP xsara picasso 2,0HDi90)  jo a cca 14 dnů zpět zeťákovo Kia ceed, před panelákem cca 2 hodiny-čerpadýlkem vysaju max. oleje co jde, pak zátka pryč a vykapat nevysátý olej  vyšroubovat-vyndat olej.ftr. dát nový (patronu dotáhnout jen rukou , vložku na moment). Po vykapání dát zátku s vyžíhanou cu podložkou zpět a nalít olej.  Cena na C5 -olej total energies Quartz 5W40-5l 760,-  cca litr zbude na případné dolití , olejový ftr mann W7058 : 160kč,- vzduchový Mann C33 156 : 240kč, dohromady  1160kč + cca 2l ? LPG na projetí= zahřátí motoru-oleje, čas nepočítám.

Upraveno uživatelem dýzl
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už jsem to psal v druhém tématu, matláci rozlámali víčka (ne, nerozpadly se), naúčtovali je zákaznikovi a k tomu ještě 8 hodin (!!!) za zcela zbytečnou práci, která normálně trvá hodinu (olej + všechny filtry). Tak to je slušný nářez, tohle. To jsem teda ještě neviděl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@dýzlDěkuji za tip na stránku, už jsem podle toho objednal na alze kapalinu do serva (mám to tu kousek takže mě to vyjde stejně jako v levnějším eshopu s dopravou...).

@oddieNo jestli to tak je, tak je to opravdu pěkné... no máte někdo nějaký dobrý tip na servis v Praze blízko holešovic? Já vím že dobré reference jsou na Auto Komplet háje, ale to je ode mě trochu daleko a co vím tak bývají docela dost vytížení.

No hlavně mi sdělili, že jak mi to prý žere olej, že mám nějakou netěstnost motoru a že bych to měl řešit - co vy si o tom myslíte? Je mi jasné, že budu muset sledovat, kolik mi toho oleje ubývá (podle mého ho ale za těch 10 000 km tedy moc neubylo, třebaže mi tvrdili že mi to prostě žere olej a je to prý cítit už od výfuku...) -

žere to i vám olej? Jak moc to řešíte/jak moc je to problém?

Update:

Tak z auta teče olej... koukal jsem na to a víko olej filtru asi není dotažené, kolem olej filtru je to celý mastný...

Upraveno uživatelem sam_217
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Další aktualizace - problém s olejem vyřešen, bylo to nedotažené víko olejového filtru... no naštěstí mi to opravili a nic za to nechtěli. Už tam nepojedu.

Ohledně toho serva, je normální že to trochu ubývá, nebo už mám pomalu myslet na výměnu celého servořízení?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ne, převodovka je k řazení rychl. stupňů , ta s řízením nemá nic ,      ale převodka řízení je ta součást, která hýbe s předníma kolama --dost často u staršího auta olej z řízení uniká právě přes ni, ale může být taky prodřená trubka (hadice) mezi servočerpadlem a tou převodkou řízení (pokud se ti ztrácí olej z řízení)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@ozzy56Ok, co je uvnitř servo řízení nastudované nemám, tak jsem se trochu divil, díky za objasnění. Zkusím tam dolít a uvidím kolik časem bude ubývat, snad by to kdyžtak bylo na nějaký repas a ne rovnou celé servo, jak jsem se dočetl zde na fóru hodně lidí měnilo kolem 200 000 km. My s tím naším máme zatím "jen" 175 000.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Zdravím

, tak moje řešení s olejem pokračuje, výsledek utažení předcházejícího servisu prý prasárna - aspoň podle servisu AV CAR (koncesionář peugeot) kam jsem jim to auto hodil = ten olej. filtr stejně pořád nebyl dotažen, přestože ho měl dotyčný už dotáhnout! a Hex na víčku prý úplně stržený, přitom to byl podle toho předtím taky a kvůli tomu objednával nový...

 

Nicméně objevili mi přitom že by olej mohl unikat i přes "výměník" který slouží k chlazení oleje... prý to stojí 12 000 kč + 3hod práce a doporučují výměnu, protože už tam mám oxidaci a je otázka, jestli to neteče i tam.

Proto bych rád poprosil Vás zde o názor, zda měnit/neměnit a jestli je toto co má zřejmě pan mechanik na mysli:
https://www.autokelly.cz/Product/NS-90740/12668164/39849642;39850140;16;145990;701216;33591581;34016838;45206348;45230786

Zde je cena cca 2500,- kč což je celkem šílený rozdíl, jen si nejsem jistý jestli to je opravdu ono, mluvil o tom že je to právě z hliníku a je už tam oxidace.

Upraveno uživatelem sam_217
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...