Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Životnost spojovacích pák př. stabilizátoru ?

Recommended Posts

Odesláno

AHOJ. Už potřetí měním páky př. stabilizátoru. Vždy vydrží max. 25-30 tis. km. Přední tlumiče už (pravda) mají svá nejlepší léta za sebou a silnice v našem kraji nejsou nejlepší, ale není to moc brzy kdy se páky odporoučí. Používám zn. Febi-Bilstein. Gumové uložení stab. je v pořádku. Není to nějaký konstrukční neduh 306ek? Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Dík

Odesláno
Původně zaslal: DEEP

AHOJ. Už potřetí měním páky př. stabilizátoru. Vždy vydrží max. 25-30 tis. km. Přední tlumiče už (pravda) mají svá nejlepší léta za sebou a silnice v našem kraji nejsou nejlepší, ale není to moc brzy kdy se páky odporoučí. Používám zn. Febi-Bilstein. Gumové uložení stab. je v pořádku. Není to nějaký konstrukční neduh 306ek? Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Dík

nejen 306ek,ale i 406ek:D

[upravil dne 17/12/08 pavloucha]

Odesláno
Původně zaslal: pavloucha

no pochopil jsem z toho taky svislý tyčky,tak snad jo,nějakej novej výraz

noo,žádné jiné tam nejsou--tak snad myslí to co my :myslim:)

Odesláno
Původně zaslal: MatrixChose

Chlapi kde jezdíte? :o jenom 30 tisíc? Já tam mám dokonce i origo tlumiče (neříkám, že jsou naprosto OK) a i tak ty tyčky vydržej min. přes 50 tisíc.

a nejezdíš s klapama na uších jako Otík ve filmu...????:D:D:D

já to měním tak co 20 000...:)

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

Chlapi kde jezdíte? :o jenom 30 tisíc? Já tam mám dokonce i origo tlumiče (neříkám, že jsou naprosto OK) a i tak ty tyčky vydržej min. přes 50 tisíc.

Fakt ne, už nevím, v kolika jsem to měnil a to byl opravdu rachot, nejdřív to jen opravdu mlátilo a pak stačila cesta do Brna a zpět a mlátilo to při každým puštěním plynu. Teď tam minimálně 20 t. jsou a nevím o nich.

Odesláno

no tak ti poviem ja som menil za polske vydrzaly asi 1000km ale to nie koli tomu ze su polske. Potreba bola vymenit aj zvisle cepy a cepy riadenia, a mal som aj nove tlmice tak som ich tam dal. A je vsetko OK. Najlepsie je to vymenit sucastne lebo inak jedna vec opotrebuje druhu.

Odesláno

Ja mam na 406 TD najeto 90 tis. a už mam třeti.Přiznam se,chlapi v praci řikaj,že pry jsem asi nachylnej na zvuk.Mně v autě nesmi nic klepat.Kamoš,co mi to auto dovezl z F.mi ho taky servisuje,tak řikal že se to auto bude dobře prodavat-při každem klepani se to musi dat do pořadku.Na svou obranu uvedu,že už jsem se klepal 6 let v CLIU a už 5 let si uživam comfort a nikdy bych se nevratil k RADOBY AUTUM.

Odesláno
Původně zaslal: jack 306

co jsem ve škole dělali GO berlinga tak se měnily až po 250tkm

řekl bych,že po tolika kilometrech tam ty svislé tyčky už nebyly---

proto nic neklepalo :D:D

Odesláno

Původně zaslal: ozzy1956

Fakt ne, už nevím, v kolika jsem to měnil a to byl opravdu rachot, nejdřív to jen opravdu mlátilo a pak stačila cesta do Brna a zpět a mlátilo to při každým puštěním plynu. Teď tam minimálně 20 t. jsou a nevím o nich.

Já o nich do 25 t. taky nevím, ale pak začnou klepat a jdou strašně rychle do kopru. Měnit tlumiče, čepy, apod., to ne, to bych mohl rovnou vyměnit celé auto. Alespoň vím (i když Vám tyhle starosti nepřeju), že v tom nejsem sám. PS. Omluva, jsou to tyčky.:mad:

[upravil dne 17/12/08 DEEP]

Odesláno

moje zkusenost:

- znacka Optimal najeto 20 000km ( na aute presne rok a tyden ) a KO

- znacka Ruville najeto 25 000km a KO

- znacka MOOG zatim cca 30 000km a zatim dobry, uvidime dal

jezdim silnice na Vysocine, dalnici D1 a Praha, vzdy vetsinou zpuchri gumova prachovka na spodnim kloubu spojovaci tycky a jakmile se tam dostane trochu vody a prachu, behem tydne je tycka odepsana

Odesláno

Je to především značka od značky a kus od kusu a hlavnim činitelem opotřebení a výměny jsou silnice, po kterejch se jezdí ... :roker

Osobně když se jezdí město, tak 20 - 25tkm a čus, kombinačka po ČR tak do 50tkm, když jsou kvalitní.

Auto, který jsem si kupoval v létě mělo snad i původní a mělo najeto 180tkm. V německu celkem pohodka sem tam klepnutí, ale v ČR to byl kostitřas hadr i na dálnici ;)

Shrnuto -> výměnu bych řešil hlavně dle stavu a ne dle KM. Je to prostě individuální, kudy se jezdí a jak jsou stabíky, co tam máte kvalitní. Jakmile to začne lehce klepat -> VYMĚNIT:roker

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...