Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Parkuju, Parkujes, Parkujeme ....


zabit

Recommended Posts

Tak vím že tohle se nebude každému líbit. Ale mám mezi lidma kteří pracují ať pro PČR, HZS nebo ZS (IZS) dost známých a sám občas jezdím v rámci IZS i když až ve druhém sledu s odtahovkou nebo vyprošťovacím speciálem. Vím jak jsou nastavena pravidla pro použití VRZ ( maják + siréna) vím že mnozí VRZ stejně zneužívají převážně převozové sanitky, vím že někteří budou tvrdit že i PČR zneužívá VRZ ale to že si při otáčení v křižovatce kde je to normálně zakázané bliknou a houknou a po otočení VRZ vypnou podle mě není zneužití protože v nikdo neví kam byl ten který vůz vyslán a jaké instrukce k nasazení posádka dostala. Ale pro mě za mě ať si ty kluci prohoukají cestu i když si pojedou pro tu svačinu protože oni i když si jedou pro svačinu tak jsou stále ve službě a z té cesty je může operační kdykoli odvolat a nasadit je na cokoliv.  Co se týče toho parkování nebo postavení sanity do vchodu krámu protože by to mohlo ušetřit 2 minuty pro mě za mě pokud je to možné tak ať tou sanitou klidně vjedou až k pokladně když to ušetří i blbou jednu vteřinu která může zachránit život. To samé i když pojedou poldové do obchodu pro nějakého drbana kterej ukradnul za 500 pičifuky nebo flašku kořalky kterýho rafnul securiťák tak když si auto postaví přímo do vchodu tak ať si ho tam postaví protože oni vědí proč to dělají a to že někdy využijou nějaké " drobné privilegium " které jim uniforma poskytuje tak proč ne. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak po milionech příspěvcích na Facebook skupině kde ta fotka je taky, tak tam napsal nekdo ze tam PČR byla z duvodu zasahu( jakého uz nevim) dalo by se rict ze je to nejblíž ke vchodu ale stejne mi to poradne hlava nebere.. ja byt policistou( nechtel bych 🤣) tak bych zaparkoval jak pise vena primo u vchodu jestliže by mne tam bylo zapotrebi.. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozdíl je, pokud si tam jedou pro drbana, to si zastaví přímo u vchodu, to je v pořádku. Nepovedou ho po parkovišti desítky metrů (ať z důvodu bezpečnosti, tak i kvůli tomu, že nebudou dělat atrakci). Pokud tam jedou na oznámení, že se ztratil králík z regálu, tak mohou zaparkovat na parkovišti.

Ani v jednom případě není důvod to postavit na invalidy. A jak píšu výše, už kvůli tomu, že na sebe zbytečně upozorňují a vyvolávají takové diskuse (zde, na Facebooku,...).

@Vena garážmistr nesouhlasím s Tebou a jsem ochotný o tom s kýmkoli diskutovat tváří v tvář, už ne tolik se rozepisovat na internetu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji @Péťa   Tak tohle je přesné. Přesně takto jsem to myslel .  :potlesk    To jsi vystihl krásně ve dvou větách. :super

 

A pro @Vena garážmistr  a ostatní s ním souhlasící.   Bavíme se o postavení sanitky do dveří krámu , když jde pro svačinu. :bacha     Samozřejmě při zásahu s tebou souhlasím , ať to postaví klidně mezi pokladny.

A teď ještě k sanitce. A vzhledem k tomu , že jsem 4 roky žil s holkou, která s "rychlou" jezdila jako sestra a znal jsem i pár kluků  - řidičů   (Ještě když to bylo na Štrosmajeráku v 1. patře.) tak mám pochopení - ALE.

1. situace - jede rychlá pro moji manželku (porod) jednosměrkou v protisměru (Schnirchova ul.) - výsledek v polovině jsme se potkali , já první a za mnou další 3 auta. Opravdu si pomohli ! Já neměl kam couvnout a parkovací místa všechna obsazená.  To jsou ty zbytečně ztracené vteřiny - mohl přijet po směru a věř že je to rychlejší . . .  tak za 5-7 minut jsme postupně vycouvali na hlavní :bojim    Ale do hlavy mu nevidím . . .

2. situace - T křižovatka u Hasa a ten "hňup tu žlutou bednu (jde si pro sváču) postaví do hrany křižovatky z té dlouhé strany T.  Stojí na zebře , není přes něj vidět (ani řidič co ho musí protisměrem objet ani ten co jede z prava a nikomu nedává přednost)   Výsledek ?  Rána a dvě auta v sobě. A proč?  Protože je debil který asi neví , že na protistraně této T křižovatky smí stát a navíc to má stále po směru jízdy kam míří.  A stojí tam tak minimálně  jednou do týdne.

A prosím už nekomentujte - to je jen můj názor.  Pokud mi chcete odpovědět tak do SZ ať tu nezasíráme vlákno  :xvul         Díííky  :papa

Upraveno uživatelem Klemoň
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jelikoz k tomu taky v ramci ochrany obchodnich center mohu neco rici, tak tohle by si u meho obchodaku nedovolili. Vzdy jsme meli nastavena pravidla...... a oni vedeli, ze kdyz je dodrzi, daji si i kafe a auto parknou treba na rampu. Stejne tak ja jsem dodrzoval jejich "pravidla"......  a spoluprace klapala. Mimochodem pokud si nekam jdu pro svacu a opoustim auto s vysilackou, tak to snad hlasi na dispecink ne??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bingo -   Ano odhlašuje se z pohotovosti.  Tedy tak to bylo před těmi lety, kdy jsem s nimi na dispečinku popíjel kávu.

Jo a trochu z jiného soudku - lámali mne abych k nim šel jezdit (kurz atd.) Ale po tom co se dovíš z vyprávění co obsahuje jejich práce - NE na to nemám žaludek . . .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To uprostřed tam stojí nejdéle....

Zaparkovat takhle vedle mě  tak mají oba ukopnuty zrcátka a krumpáč ve střeše...😋

Přitom fobii stačilo aby to pořádně srovnal...a ten renault aby to postavil o 50 čísel od něj...místa tam má dost...stejně se do vymezeného prostoru nevešel 🤔

20190802_135728.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...