PnR Odesláno 12. prosinec 2008 Odesláno 12. prosinec 2008 ahojte mame znizenu nasu 306( uz sme tak kupovali, neviem o kolko) pojdem coskoro repasovat napravu, a tu mi daju pravdepodobne neznizenu, tak sa chcem spytat, ci by mi to vedeli o nejaky centimeter zvysit a do predu by som dal nejake pruziny, ktore su tiez zvysene (vyrabaju sa take.. na netovych obchodoch som videl len supravy na znizovanie..) dost ma to trapi, ked ideme v auticku viacery tak mam pocit ze niekde necham vyfuk plus este aky vplyv ma zvysenie alebo znizenie tej zadnej napravy na jej zivotnost? Citovat
Ferry Odesláno 12. prosinec 2008 Odesláno 12. prosinec 2008 naprava je stejna, to co zpusobuje snizeni nebo zvyseni zadku je napruzeni torzni tyce, kdyz se poposadi o zub min, tak to klesne, kdyz se vic napruzi tak jde zadek naopak nahoru Citovat
PnR Odesláno 12. prosinec 2008 Autor Odesláno 12. prosinec 2008 no ta firma funguje tak, ze ja im dam tu svoju co mam teraz, a oni mi daju nejaku inu zrepasovanu.. zadok viem ze sa tam tie torzne tyce pootocia, len ten predok ma zaujima a tiez ci tomu zadku by vadilo keby bol vyssie ako standart Citovat
pavloucha Odesláno 13. prosinec 2008 Odesláno 13. prosinec 2008 Původně zaslal: PnR ahojte mame znizenu nasu 306( uz sme tak kupovali, neviem o kolko) pojdem coskoro repasovat napravu, a tu mi daju pravdepodobne neznizenu, tak sa chcem spytat, ci by mi to vedeli o nejaky centimeter zvysit a do predu by som dal nejake pruziny, ktore su tiez zvysene (vyrabaju sa take.. na netovych obchodoch som videl len supravy na znizovanie..) dost ma to trapi, ked ideme v auticku viacery tak mam pocit ze niekde necham vyfuk plus este aky vplyv ma zvysenie alebo znizenie tej zadnej napravy na jej zivotnost? firmy co dělají repas náprav tak většinou uvádí,že výšku upraví na přání a ten předek no-měnil jsem kdysi přední pružiny na 309-tce a předek mi poskočil o dost nahoru,byly to standartní pružiny neupravované [upravil dne 13/12/08 pavloucha] Citovat
trsek Odesláno 13. prosinec 2008 Odesláno 13. prosinec 2008 Vysoký zadek vadí akorát těm torskám a ložiskům v nápravě- torzky asi prasknou a ložiska budou mít větší tlaky. Ložiska jsou na dutých čepech a nevíš v jakém jsou stavu. Origo dutý čep stají 7 500,- a potřebuješ dva! Ložiska jsou taky pěkná palba a ložiskárně je standartně nemají-jsou jen na autech! a tím je dána cena.Pokud jsi koupil \"repas\" za cca 25 000,- a víc je možné, že tyto díly jsou nové, jinak je to bastl samo doma. Potom bych se bál napružení-zvýšení a tím zvětšení tlaků v plné zátěži ( sám si auto pletu s dodávkou). Zvýšení \"prdelky\" do nebe nevadí geometrii, ale zvýšení předku ano-Poud seženeš tvrdší péra- bude to hodně skákat-žebřiňák.Spíš bych se pokusil dát péra , tlumiče a domečky nové a origo.Jeslti se dotoho pustíž, dej vědět výsledek - pocit z jízdy a počet km do destrukce. Citovat
PnR Odesláno 13. prosinec 2008 Autor Odesláno 13. prosinec 2008 hehe tak to si ma odhovoril.. necham to najskor znizene teda.. len ma udivuje ze spoluziak ma 306 sedan a ten vyzera skoro ako offroad ako to ma vysoko Citovat
ozzy56 Odesláno 14. prosinec 2008 Odesláno 14. prosinec 2008 Původně zaslal: PnR hehe tak to si ma odhovoril.. necham to najskor znizene teda.. len ma udivuje ze spoluziak ma 306 sedan a ten vyzera skoro ako offroad ako to ma vysoko A proč se divíš? Spolužák nemá určitě auto snížené na pružinách vepředu a sedan má vzadu tužší torzky z kombíku. Citovat
oddie Odesláno 14. prosinec 2008 Odesláno 14. prosinec 2008 Pokud máš auto, které někdo zmatlal snížením, není při repasi nic jednoduššího než nastaviut na zadní nápravě výšku, kterou to má mít. S přední nápravou je to horší, tam je třeba vyměnit pružiny, možná i tlumiče - podle toho, jakým způsobem to kdo snížil. Citovat
tiburtius Odesláno 14. prosinec 2008 Odesláno 14. prosinec 2008 Na koľko vyjde taká repas nápravy? Za odpoveď ďakujem pekne Na Slovensku [upravil dne 14.12.2008 tiburtius] Citovat
ozzy56 Odesláno 14. prosinec 2008 Odesláno 14. prosinec 2008 Původně zaslal: tiburtius Na koľko vyjde taká repas nápravy? Za odpoveď ďakujem pekne Na Slovensku [upravil dne 14.12.2008 tiburtius] Dá se to špatně určit--podle toho,v jakém stavu bude ta náprava, tzn.,co půjde renovovat a co bude nutné koupit nové... K tomu si připočítej možnou opravu (výměnu) brzd,tlumičů,ložisek,atd.--tady v čechách i 15 000 v servise Citovat
PnR Odesláno 14. prosinec 2008 Autor Odesláno 14. prosinec 2008 Původně zaslal: tiburtius Na koľko vyjde taká repas nápravy? Za odpoveď ďakujem pekne Na Slovensku [upravil dne 14.12.2008 tiburtius] hnusoba mi odporucil niekoho zo ziliny, prinesies im svoju napravu, oni ti daju zrepasovanu. Cenovka 11000sk. pytal som sa tam toho cloveka, ci mi tie napravy vedia aj prehodit, vravel ze maju aj servis, treba sa 3 dni dopredu objednat, vynde to na 3000. ale vravel este nieco k tomu, takze mozno aj na nieco viac.. http://www.autobazar.eu/sk/naprava-id574433.html ak poznas nieco co je blizsie na vychode tak daj vediet. Chystam sa tam objednat niekedy zaciatkom januara.. snad sa bude dat Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.