Jump to content

Dneska vařim já

vendelinek
 Share

Recommended Posts

U nás dneska vepřo knedlo zelo,po třiceti letech sem se pustil do zelí 😀, teď budu čekat co to semnou udělá 😀 

Chtěl sem vyzkoušet knedlík hrnkovej z mikrovlnky ,nebudete tomu věřit,já nenašel ani jeden hrnek ,co by se mohl dát do mikrovlnky 😀,tak sem musel narychlo doběhnout do PENNY 😀

IMG_20230122_120952.jpg

IMG_20230122_120924.jpg

Tak doplní. dnes jsem podle RBB z youtube uvařil-upekl živánskou v alobalu, žel foto není, stejně tak jako včera koložvárské zelí v mé skoro soukromé úpravě,  ale jinak přídávám pár starších výtvorů další moje úprava, vždy jsem dělal ze syrového dle mojí mámy, ale nyní to bylo z části povařeného květáku-květákové placičky. Syn, masožout a kupodivu si ještě přidal. Týden předtím to byl pečený guláš a mezitím ještě obdoba kovbojských fazolí.

květákové placičky 2.jpg

pečený guláš, knedlík.jpg

moje kovbojské fazole.jpg

Tendle tejden jsem se u sporáku moc nemotal,od minulýho tejdna sem byl trochu nachcipnutej,z nejhoršího sem snad venku,tak jen tak něco málo,v pátek byly kuřecí řízečky s hranolkama,ty zbyly ještě na sobotu a s bram kaší  a dneska kousek pečenýho uzeného taky s kaší 

IMG_20230205_103404.jpg

IMG_20230205_104958.jpg

IMG_20230203_110313.jpg

IMG_20230203_110338.jpg

tak dnes rychlo obed :
karbanatky a brambor
hned na to nachystano na zitra na kureci spizy na spejli
a v mezicasech skvarky

k veceru se chystam udelat skvarkovou pomazanku

a mel bych dotaz nema nekdo nejaky recept jak udelat kureci spizy - kure slanina cibule paprika rajce udelat jen tak narychlo na plechu ??
zatim sem teda na netu nasel jen na spejli :P

jako bonus v kuchyni to vypada jak po vybuchu atomovky v Hirosime - z karbanatku sem si spalil ruku a pri skvarkach mi horke sadlo striklo na nohu (pres fusekli)

Dneska jsem udělal vepřový špízy s bram kaší a okurek nesmí chybět 😉😋

Cibulka na kolečka, červená paprika na kostičky vepř krkovice na kostičky,točený salám dietní na kolečka,lehce posypáno gril kořením a červenou paprikou a bram kaše,takhle to dopadlo 😉😋

IMG_20230219_110129.jpg

IMG_20230219_110156.jpg

• 2 weeks later...

Dneska jsem si přivstal a udělal vepřový kapsy z krkovičky.Platky lehce proklepaný,lehce osolený, opepřený, plátky lehce potřeme hrubozrnou hořčicí,plátek sýra eidam 45%,na něj,zauzená šunka plátek,tence nakrájená červená a zelená paprika,přehnuto a po stranách "sešito" párátkama,lehce pár kapek oleje do pekáče a naskládáme kapsy,ty jsou posypaný jemně nakrájenou cibulkou a česnekem,to celý lehce poprášený Worcesterem,trochu podlito vodou a šup do trouby na 220 vyhřátý a měl jsem to tam 1a třičtvrtě hodiny.

Vepř kapsa,brambor,tatarka,okurka 😋

Dobrou chuť 😉

Ještě sem si musel přidat,zapomněl jsem vyfotit jak to vypadá zevnitř😀

IMG_20230305_111324.jpg

IMG_20230305_110459.jpg

IMG_20230305_110524.jpg

Ještě jsem moc nevytrávil od včerejška,tak dneska jen tak z lehka 😀

Pečená krkovička plátky na cibulce a česneku

Jemně nakrájená cibulka, půlka na dno pekáče, naskládáme plátky masa,osolenýho, opepřenýho,lehce potřeme hrubozrnou hořčicí,posypeme zbytkem cibule a na plátky nakrajenýho česneku,lehce sýpnuto gril koření,asi tak dvě PL vorčestru,na vrch naskládaná slanina,asi tak dva hrnky vody, přiklopeno a šup do trouby na 220 asi tak hodinku a půl,pod pekáč na plechu nakrájený na čtvrtky brambory rozprašovačem poprášený olejem a posypeme am kořením a už se peče,k tomu tatarka a okurka,dobrou chuť 😋😉

IMG_20230319_103632.jpg

IMG_20230319_105453.jpg