Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jo hochu, květák si musím vybírat a když se mi na něm něco nelíbí,tak ho nekoupim a teď poslední dobou když je pěknej tak je drahej jako 🐷

taky ho nemám tak často

Odesláno

Dneska jsem vytvořil vepřové špízy z krkovičky na kostičky,točený dietní salám na kolečka, zelená a červená paprika,cibulka, česneku tři stroužky utřený,Dion hořčice, jemně palinvý kečup,trochu gril koření s bramborem, restovanou zeleninou a tatarka

Dobrou chuť 😉

IMG_20220515_105355.jpg

IMG_20220515_105425.jpg

Odesláno (upraveno)

Jj dneska ráno jsem navštívil Billu a přinesl si jich 10 za 37,no nekup to 😀

Horší je to ,že dochází tatarka,a v krámu je drahá jako  🐷,tu si už asi do foroty nekoupím🥴

Upraveno uživatelem vendelinek
Odesláno
Citovat

Podle daného návodu, vznikla pouze tekutá kejda, nikoliv tatarka. :( Asi bude nějaký přesný postup přidávání přísad, aby to zhoustlo.

No a to mě hned napadlo jak jsem to přečetl. To je recept možna pro někoho kdo ví jak postupně přidavat olej k vejci aby majoneza zhoustla. A vrazit tam cibuli hned a mixovat, tak akorát tak zhořkne, ta sul to pak jen dorazí.

Tak asi spíše takto, a klidně i tim tyčovým mixerem - https://www.toprecepty.cz/recept/39889-majoneza-a-tatarska-omacka/

Odesláno

já myslím, že domácí tatarská omáčka je již mnoho desítek let známá. Ale je potřeba postupovat pomalu a postupně. Vejce musí být vychlazené a šlehají se žloutky a do nich po kapkách olej. Skutečně po kapkách. Proto u mixérů bývá taková dírka v prostřed na dolévání.

A teprve když vyrobíš majolku, můžeš to různě dochucovat jako tatarskou omáčku. Pravda je ale taková, že to hodně zřídne a je to pak jako kdysi v RAJ podávané v konvičce.

Odesláno (upraveno)

@vendelinek tohle by mohlo pokrýt tvoji spotrebu😁

A složení Noo... Každému chutná něco jiného 

Složení:
Řepkový olej, Voda, Zeleninová směs [zelenina (okurky, cibule, pažitka), hořčice (voda, hořčičná semena, ocet, cukr, jedlá sůl, koření), ocet, cukr, worcestrová omáčka (voda, cukr, ocet, jedlá sůl, bílé víno, švestkové pyré, směs koření, rajčatové pyré, aroma), jedlá sůl, koření], Cukr, Ocet, Pasterizovaná vejce1 (3,2% hm.), Modifikovaný kukuřičný škrob, Jedlá sůl, Pasterizovaný vaječný žloutek1 (1% hm.), Regulátor kyselosti (kyselina citronová), Antioxidant (kalcium-dinatrium EDTA), 1 z vajec nosnic v halách, Emulgováno s obsahem tuku 40% hm.

Pro porovnáni agricol

Složení

Pitná voda, řepkový olej, zeleninová směs 5%hm.(okurka 50%hm., voda, cukr, ocet kvasný lihový, jedlá sůl, cibule 4%hm., aroma zahušťovadlo: modifikovaný škrob; pažitka, petržel, pepř, česnek, paprika),cukr, hořčice (pitná voda, semeno hořčice, ocet kvasný lihový, cukr, jedlá sůl, koření), vaječný žloutek, ocet kvasný lihový, zahušťovadlo: modifikovaný škrob; jedlá sůl, stabilizátory: guma tara,xanthan,karubin;regulátory kyselosti: kyselina citronová, sírany sodné; konzervant: sorban draselný. Emulgováno s obsahem tuku 40% hmotnosti.

Upraveno uživatelem Fruktis
Odesláno

Včera večer jsem vytáhl z mrazáku kus bůčku a celé krůtí prso. Dneska ráno po 6h jsem okořenil bůček sůl pepř kmín a pod to cibuli a na krůtí stehno jsem vzal sušený česnek a grilovací koření. Posadil jsem ho na bůček a strčil na 140°C do trouby. V poledne jsem to vytáhnul a nehorázně jsem se přežral 🤣🤣 

20220518_121702.jpg

Odesláno

Ja dělám tatarku takle... 🙂

Majo od helmans 420, bílej jogurt (choceňský MAX nebo holandie velkej kelímek 480-500) jogurt je potřeba nechat vykapat! (Hrnec nebo hlubší miska, papírovej ubrousek nebo plátýnko vložit do cedníku a do toho pak vyklopit jogurt - aspoň 24h nechat v lednici)

Pak smíchat vykapanej jogurt s majo a přidat najemno nastrouhanou citrkuru z půlky citronu, najemno nastrouhanou kyselou okurku cca ¾ sklenice - ale vyždímanou přes cedník, petržel kudrnku asi dvě hrsti nasekaný najemno, pepř, sůl a cukr dle chuti.

zatím si nikdo nestěžoval, že by mu nechutnala... 😅

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...