Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čau, nemá někdo tip na dobrý vrakoviště v okolí prahy ? shánim %subj% . A taky bych vlastně potřeboval vědět, jestli je to střešní okno stejný u starýho i novýho modelu. Já mam ten starší... dík

Odesláno

Myslíš že to tam pude dát bez vážnějších zásahů do střechy? Jestli náhodou do aut se šíbrem nedávaj jinak vystužovanou střechu?

Odesláno

Kvuli sibru menit strechu? To je takova financni rana, ze bych to auto radsi prodal a sehnal si se sibrem......Kdyz si vemes, ze to auto musis vysklit, odriznout strechu, privarit, vykytovat nastrikat a zasklit......a to jeste nemluvim o odstrojeni a nastrojeni interieru........:o

Prijde mi to jako neuskutecnitelny sen a hlavne zbytecnost..

Odesláno

Uvažovat o dodatečné vestavbě šíbru má cenu prakticky jen při opravě auta havarovaného přes střechu, když se mění celá střecha tak jako tak. S tím, že takto opravené auto by stejně nikdo z vás asi nechtěl, že...

Samotná střecha se po vrakáčích prodává tak za 8-10tis kč, možná eště dráž. K tomu si připočítejte práci s převařením (min. dalších 10tis, dost možná ještě víc - kvalitní klempíř není levný), a komplet slušný lak 50tis Kč (pokud to nehodláte nastříkat se sousedem ve stodole jen po ty uřezané sloupky...). Takže nějakých pěkných 70-80tis Kč + to auto dostane cejch slepence z více kusů...

Jen perlička - na 205/309/405 jsem se do takové předělávky nepustil, ani když jsem měl tu kompletní střechu se šíbrem k dispozici doma (tedy zadarmo), většinu práce bych zvládl sám, i ten lak bych měl levněji. Ani v takovém případě to totiž prostě nemá smysl... Jediné, co jsem do těch starých pixel dodělal, je úplně obyčejné vyklápěcí střešní okno - ale do novějšího auta bych nedal asi ani to, zvláš? pokud to má klimu.

Odesláno

Aha, to jsem nevedel , ze je to tak slozity :( . Myslel sem ze se to jenom nejak prisroubuje :) . Jo a abych to upresnil, tak ten sibr tam samozrejme je, ale ma rozbitej ten kovovej jezdec na pravy strane (mozna i neco vic, ale motorek funguje). Samotnej sibr jsem nemoh sehnat a nekde jsem videl celou strechu za 3000,- , ale jak vidim tak to asi nebude tak jednoduchy ... V autech/dilech se moc nevyznam, nevite jestli by ten kovovej jezdec (takovej trojuhelnik) nesel nekde sehnat nebo pripadne rozumne vyrobit ?

Odesláno

Pokud tam ten šíbr už máš, a jen není funkční, tak to takový problém samozřejmě není. Sehnat půjde, akorát asi ne nijak levně. Vezmi si Annonci a obvolej inzeráty...

Odesláno

Ne, to je jen cena pro srovnání, aby za to třeba na vrakáči nechtěli víc. To se vyplatí vždycky, zjistit si cenu orig. a případně i náhrad (existují-li) předem.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Zdarec,

moc jsem to nevyresil. Rozebral jsem sibr a nasel asi 3 poskozeny soucastky. Trochu jsem do toho mechanismu

proniknul, opravit by to urcite slo, ale chce si to s tim pohrat a trochu casu. Zkusil jsem i sehnat nekde

levnejc samotnej mechanismus, ale po 3 pokusech jsem to nechal plavat. btw prave tu zarazku mam taky ulomenou, nasel jsem ji mezi mrtvejma mouchama 10 cm uvnitr strechy. No a vzhledem ke studentskymu \"platu\" si asi novej sibr hned tak neobjednam...

Ted me napadlo, jakou stranu mas poskozenou ? ja mam rozlamanou pravou a kdyby ti zbyly dily, tak bych mozna neco upotrebil

• O 3 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...