Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Šrouby od kol - v létě když píchnu jsem v pr....

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: buml

teda neda mi to si rejpnout, ale normalni auta maj na lity ai plechy stejny srouby:aut:D

samo se bavim o origo

noje fakt že ted co mam na autě litáky tak maj šrouby stejné i pro plechy, konkretne u me pro nouzovku :D

Odesláno

Tak ja mam plechace aj na letnich, aj na zimnich, aj na rezerve :P Aspom nejakou vyhodu to ma ...

Odesláno

Taky jsem nad tím přemejšlel při nasazování \"OPÁLŮ\" na Aluščinu 306. Takže v povinné výbavě pak přibyly 4ks z plechů. ;)

Jinak u sedana to bylo v poho, protože ty liťáky od AEZ (Luna) měly taky kónus jako plechy. Takže to bylo úplně v poho. :roker

A u kupátka když jsem v létě přehazoval gumy, tak jsem byl nucen jej postavit na rezervu a šrouby krásně sedly. (jinak to bylo asi poprvý za život kupátka co se na něj rezerva nazouvala a ostatní cajk v kufru vypadal jako že to auto bylo prodaný v autosaloonu den před tím) :roker

[upravil dne 23/11/08 Dave_k]

Odesláno

teda neda mi to si rejpnout, ale normalni auta maj na lity ai plechy stejny srouby:aut:D

samo se bavim o origo

Nevím, co je pro tebe v současnosti \"normální auto\", ale kupříkladu Fordy mají taky na plecha ALU úplně jiné matky (mají štefty v náboji), resp. plechy mají normální matky (např, jako měli škodovky 120 a pod), ale ALU má matky s takovou otočnou kuželovou \"sukýnkou\" a jsou daleko širší, takže matky z plecháčů projdou průměrem díry v ALU disku. Múžeš sice použít šroub se sukýnkou na plech, ale matka má zase kvůli otočné sukýnce tendenci se povolovat. Ale to je otázka dojezdu.

Add Peugeot: na 605, kde mám taky ploché šrouby (na obrázku od Honzy ten vlevo) mám na rezervě, která je plechová, na těch dírách v disku jakési nástavce - redukce, takže můžu použít stávající šrouby i když jsou ploché a delší.

[upravil dne 24/11/08 Kdo]

Odesláno
Původně zaslal: Kdo

samo se bavim o origo

Nevím, co je pro tebe v současnosti \"normální auto\", ale kupříkladu Fordy mají taky na plecha ALU úplně jiné matky (mají štefty v náboji), resp. plechy mají normální matky (např, jako měli škodovky 120 a pod), ale ALU má matky s takovou otočnou kuželovou \"sukýnkou\" a jsou daleko širší, takže matky z plecháčů projdou průměrem díry v ALU disku. Múžeš sice použít šroub se sukýnkou na plech, ale matka má zase kvůli otočné sukýnce tendenci se povolovat. Ale to je otázka dojezdu.

Add Peugeot: na 605, kde mám taky ploché šrouby (na obrázku od Honzy ten vlevo) mám na rezervě, která je plechová, na těch dírách v disku jakési nástavce - redukce, takže můžu použít stávající šrouby i když jsou ploché a delší.

[upravil dne 24/11/08 Kdo]

normalni auto mi prijde takovy, u kteryho konstrukteri premejsleli hlavou a tim padem napr. nemusi uzivatel resit jestli ma cim utahnout rezervu;)

Guest servisman
Odesláno

o tom že bych si splašil 4 podložky jsem přemýšlel a jsou lehčí než 4 šrouby.Ale pak na komplet plech bych musel podložek použít více:nevim Co jsem měl Lagunu tak tam jsem používal jen jedny šrouby na oboje disky tam jsem nevozil nic

Odesláno

normalni auto mi prijde takovy, u kteryho konstrukteri premejsleli hlavou a tim padem napr. nemusi uzivatel resit jestli ma cim utahnout rezervu;)

Viz:

Neřekl bych, že nepřemýšleli, tedy v tomto případě, kdy je auto vybavené Alu už od koupě, tak je upravená plech. rezerva. I ty Fordy, pokud mají ALU mohou na dojetí těmi matkami chytit i plecháče.

I když máš pravdu, že nejjednodušší by byly jedna sada šroubů/matic na jakýkoliv disk

Zrovna jako všude stejná dosedací plocha a ne to dělit na ploché, nebo kónické, ale s jinými úhly, nebo kulové dosedací plochy. Ale, když už máme různé rozteče a průměry středových děr, tak proč ne. To by bylo moc jednoduché.

Odesláno
Původně zaslal: honza406

o tom že bych si splašil 4 podložky jsem přemýšlel a jsou lehčí než 4 šrouby.Ale pak na komplet plech bych musel podložek použít více:nevim

Tady jde ale jen o jedno kolo - rezervu. A to se uveze.

Odesláno

Viz:

Neřekl bych, že nepřemýšleli, tedy v tomto případě, kdy je auto vybavené Alu už od koupě, tak je upravená plech. rezerva. I ty Fordy, pokud mají ALU mohou na dojetí těmi matkami chytit i plecháče.

I když máš pravdu, že nejjednodušší by byly jedna sada šroubů/matic na jakýkoliv disk

Zrovna jako všude stejná dosedací plocha a ne to dělit na ploché, nebo kónické, ale s jinými úhly, nebo kulové dosedací plochy. Ale, když už máme různé rozteče a průměry středových děr, tak proč ne. To by bylo moc jednoduché.

ano, proc jedna automobilka na jeden model auta dela dva nebo dokonce tri druhy sroubu:o vzdyt to je pouze sikana vlastniho zakaznika, mam jednu sadu sroubu a to jak na lity tak plech a mam svatej pokoj.

problem sroubu sem resil i na 406 (lity neorigo) - dva druhy sroubu a to delsi a kratsi ikdyz meli konus oba a taky sem mel pri prodeji problem tu druhou sadu najit

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Je to ale fakt len núdzové riešenie. Tie podložky sú totiž voľné a tým pádom pekne cinkajú.

přezouvali mi kola u CharaSport, vůbec to neřešili. Mám tam původní šrouby s podložkou a nevím o nich......:nevim Jestli cinkají jsem neslyšel, ale je pravda, že podložky jsou volné.

Odesláno

Viz:

ano, proc jedna automobilka na jeden model auta dela dva nebo dokonce tri druhy sroubu:o vzdyt to je pouze sikana vlastniho zakaznika, mam jednu sadu sroubu a to jak na lity tak plech a mam svatej pokoj.

problem sroubu sem resil i na 406 (lity neorigo) - dva druhy sroubu a to delsi a kratsi ikdyz meli konus oba a taky sem mel pri prodeji problem tu druhou sadu najit

tento problem odpada ak budeš používať originálne príslušenstvo:D

Odesláno

hm, tak sem asi spatne cet, psal ze na origo litaky ma podlozky a na origo plechy konus:blablabla

Dane , ber to tak že kluci ze škodovky si zase nevydělaj :aut:D

to all , nedalo mě to a dnes odzkoušeno a ani pri prejezdu nerovnosti podložky necinkaji .

Odesláno

jo v létě vozim 4 krátký šrouby pac jinak je ta rezerva na h.... :papa

Původně zaslal: bigicek

Zdravím všechny, při letošní výměně zimních kol moje mamka přišla na jednu zásadní věc, a to, že když mám létě liťáky origo peugeot, které mají šrouby \"ploché\", tak když píchnu, a rezervu mám jako asi každej na plecháčích, kde jsou konické, tak jsem lidově řečeno v prčicích.

Vozíte někdo náhradní konické šrouby na kola v létě?

Jako zjistil jsem, že v 307 jezdíme 5 let bez šroubů, ale naštestí jsme zatím nepíchli. Ty tedy mám, neboť auto přijelo na plecháčích a origo liťáky jsme dokupovali.

U 308 mně ani šrouby k rezervě nedali, když mám liťáky z výroby!

Si je mám u prodejce vyžádat?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...