bigicek Odesláno 23. listopad 2008 Odesláno 23. listopad 2008 Zdravím všechny, při letošní výměně zimních kol moje mamka přišla na jednu zásadní věc, a to, že když mám létě liťáky origo peugeot, které mají šrouby \"ploché\", tak když píchnu, a rezervu mám jako asi každej na plecháčích, kde jsou konické, tak jsem lidově řečeno v prčicích. Vozíte někdo náhradní konické šrouby na kola v létě? Jako zjistil jsem, že v 307 jezdíme 5 let bez šroubů, ale naštestí jsme zatím nepíchli. Ty tedy mám, neboť auto přijelo na plecháčích a origo liťáky jsme dokupovali. U 308 mně ani šrouby k rezervě nedali, když mám liťáky z výroby! Si je mám u prodejce vyžádat? Citovat
Guest servisman Odesláno 23. listopad 2008 Odesláno 23. listopad 2008 to je i u 406 na litáky mám jiné,plechy jiné,pokud přezuji na plechy mám k tomu i jiné šrouby.Taky jsem koukal že pokud píchnu tak i šrouby nedám jsou delší. nezbývá než koupit šrouby jinak obr jaký je rozdíl i v délce u mne Citovat
Péťa Odesláno 23. listopad 2008 Odesláno 23. listopad 2008 Ano, já v létě vozím u rezervy 4 šrouby. Citovat
jarajarda Odesláno 23. listopad 2008 Odesláno 23. listopad 2008 Taky vozím 4 šrouby, jinak by to nešlo.. Citovat
MrVain Odesláno 23. listopad 2008 Odesláno 23. listopad 2008 ja vozím iba 3 štvrtý je bezpečnostný Citovat
robozv Odesláno 23. listopad 2008 Odesláno 23. listopad 2008 Tiez ako MrVain cez leto nosim v kufri 4 sroby na plechace + nadstavec na bezpecnostny srob na alu zatial zbytocne no dufam ze to ostane takto aj nadalej Citovat
elton Odesláno 23. listopad 2008 Odesláno 23. listopad 2008 A jeje, to mě nenapadlo, vozit na rezervu ještě šrouby. Hned si je jdu dát do auta, abych nebyl v pr...... Dobrý poznatek. Díky za upozornění. Citovat
BoneDaddy Odesláno 23. listopad 2008 Odesláno 23. listopad 2008 Taky vozím ještě 4 šrouby od plecháčů. Citovat
MirasCC Odesláno 23. listopad 2008 Odesláno 23. listopad 2008 No vida, tak takhle sem nad tím ještě nikdy nepřemejšlel. Na prvním autě byly plecháče, stejně jako na rezervě. V druhým pro změnu rezerva nebyla vůbec. A teď mám v rezervě stejnej hliník, jako na autě. Takže mě naštěstí tenhle problém nikdy ani potkat nemohl Nicméně, spousta lidí ani neví, že víc druhů dosedacích ploch u šroubů existuje a zatímco kola vesele střídaj, šrouby maj furt jedny. Myslím že na dojetí by to stačilo dotáhnout v podstatě čímkoliv, co je zrovna po ruce. Někdo tu měl vysoustružený podložky, který mění dosedací plochu z rovný na kuželovou, nebo obráceně, už si přesně nepamatuju. To jen námět k zamyšlení, 4 mrňavý podložky zaberou míň místa, než celý šrouby Citovat
Demo Odesláno 23. listopad 2008 Odesláno 23. listopad 2008 Podobny problem resi tatik s transitem. Na leto ma litaky a na zimu plechy. Ze jsou zapotrebi jine matice je vec jasna... Ale plechy jsou uchyceny maticemi na 21 klic a hliniky (AEZ Vantage) jsou na 19 Takze trosku ulet Jinak nevi nekdo, kde by se daly sehnat bezpecnostni matice M14x2 ? Citovat
Pe.Tr Odesláno 23. listopad 2008 Odesláno 23. listopad 2008 Taky vozím 4 šrouby extra . Bigičku , pokud chceš ozvi se prodejci - da me ti je rádi zdarma , berto jako poprodejní službu . jako je to fakt k zamyšlení že k nouzáku by v připadě al kol z vyroby měli bejt i extra šrouby. Citovat
subin Odesláno 23. listopad 2008 Odesláno 23. listopad 2008 Teď si vybavuji,že u kamarádky jsem narazil na drobnej zádrhel a to,že jsme objednali šrouby u Mako a měli jiný úhel konusu a nebylo možné jimi kolo dotáhnout,řešili jsme to koupí originálních šroubů v Peugeotu.A teď když o tom přemýšlím nikdy jsem nezkoušel jestli moje šrouby pasují k dojezdovce:myslim Budu muset vyzkoušet:nevim Citovat
bigicek Odesláno 23. listopad 2008 Autor Odesláno 23. listopad 2008 Původně zaslal: Pe.Tr Taky vozím 4 šrouby extra . Bigičku , pokud chceš ozvi se prodejci - da me ti je rádi zdarma , berto jako poprodejní službu . jako je to fakt k zamyšlení že k nouzáku by v připadě al kol z vyroby měli bejt i extra šrouby. No určitě to bude k zamyšlení pro celej Peugeot ČR a možná i ostatní státy, neboť by to mělo být pro příště asi rovnou v autě stejně jako násada na bezpečnostní šrouby. Asi na to nikdo před tím nemyslel. A dívím se, že ještě nějakej zákazník si třeba nestěžoval, když chtěl měnit kolo a neměl čím ho přidělat. Nebo taky možná většina na to ani nepomyslí a narve tam ty plochý Jinak díky Peťo, určitě se ozvu, co kdybych je náhodou potřeboval. Citovat
čakom Odesláno 23. listopad 2008 Odesláno 23. listopad 2008 origo kola na 206, 307 a novější mají na šdoubech s plochou hlavou nají kužel na nouzové použití plecháče;) obj.č. 5405.67 pro 17 klič a 5405.65 pro 19 klíč. 406 a 306 a starší mají jiny šrouby a nemají tam ten kužel Citovat
bigicek Odesláno 23. listopad 2008 Autor Odesláno 23. listopad 2008 Původně zaslal: čakom origo kola na 206, 307 a novější mají na šdoubech s plochou hlavou nají kužel na nouzové použití plecháče;) obj.č. 5405.67 pro 17 klič a 5405.65 pro 19 klíč. 406 a 306 a starší mají jiny šrouby a nemají tam ten kužel To je taky pravda, takže záhada hlavolamu vyřešena. O tom kuželu na těch plochých šroubech jsem věděl, ale už mě nenapadlo to zkoušet, zda to pasuje i na plecháče. Už jsem se lekl, že by se tak soudruzi nechali nachytat. Nicméně pro ty, co nemají origo liťáky a origo šrouby (stejně jako já na zimu) a neuvědomovali si to, možná dobrá rada:-) Citovat
čakom Odesláno 23. listopad 2008 Odesláno 23. listopad 2008 nemohl jsem najít žádnej obrázek šroubu. ale to co vložil AnotherOne mluví za vše. [upravil dne 23.11.2008 čakom] Citovat
AnotherOne Odesláno 23. listopad 2008 Odesláno 23. listopad 2008 Je to ale fakt len núdzové riešenie. Tie podložky sú totiž voľné a tým pádom pekne cinkajú. Citovat
bigicek Odesláno 23. listopad 2008 Autor Odesláno 23. listopad 2008 Původně zaslal: AnotherOne Je to ale fakt len núdzové riešenie. Tie podložky sú totiž voľné a tým pádom pekne cinkajú. No, na léto si půjčím z 307 šrouby, když bych jel na dovču třeba, ať mi to necinká 1000km. Nejlepší bude asi stejně nepíchnout!! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.