Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Šrouby od kol - v létě když píchnu jsem v pr....

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny, při letošní výměně zimních kol moje mamka přišla na jednu zásadní věc, a to, že když mám létě liťáky origo peugeot, které mají šrouby \"ploché\", tak když píchnu, a rezervu mám jako asi každej na plecháčích, kde jsou konické, tak jsem lidově řečeno v prčicích.

Vozíte někdo náhradní konické šrouby na kola v létě?

Jako zjistil jsem, že v 307 jezdíme 5 let bez šroubů, ale naštestí jsme zatím nepíchli. Ty tedy mám, neboť auto přijelo na plecháčích a origo liťáky jsme dokupovali.

U 308 mně ani šrouby k rezervě nedali, když mám liťáky z výroby!

Si je mám u prodejce vyžádat?

Guest servisman
Odesláno

to je i u 406 na litáky mám jiné,plechy jiné,pokud přezuji na plechy mám k tomu i jiné šrouby.Taky jsem koukal že pokud píchnu tak i šrouby nedám jsou delší.

nezbývá než koupit šrouby ;)

jinak obr jaký je rozdíl i v délce u mne

post-0-14109603321768_thumb.jpg

Odesláno

A jeje, to mě nenapadlo, vozit na rezervu ještě šrouby. Hned si je jdu dát do auta, abych nebyl v pr...... Dobrý poznatek. Díky za upozornění.

Odesláno

No vida, tak takhle sem nad tím ještě nikdy nepřemejšlel. Na prvním autě byly plecháče, stejně jako na rezervě. V druhým pro změnu rezerva nebyla vůbec. A teď mám v rezervě stejnej hliník, jako na autě. Takže mě naštěstí tenhle problém nikdy ani potkat nemohl :D

Nicméně, spousta lidí ani neví, že víc druhů dosedacích ploch u šroubů existuje a zatímco kola vesele střídaj, šrouby maj furt jedny. Myslím že na dojetí by to stačilo dotáhnout v podstatě čímkoliv, co je zrovna po ruce. Někdo tu měl vysoustružený podložky, který mění dosedací plochu z rovný na kuželovou, nebo obráceně, už si přesně nepamatuju. To jen námět k zamyšlení, 4 mrňavý podložky zaberou míň místa, než celý šrouby :)

Odesláno

Podobny problem resi tatik s transitem. Na leto ma litaky a na zimu plechy. Ze jsou zapotrebi jine matice je vec jasna... Ale plechy jsou uchyceny maticemi na 21 klic a hliniky (AEZ Vantage) jsou na 19 :) Takze trosku ulet :) Jinak nevi nekdo, kde by se daly sehnat bezpecnostni matice M14x2 ? :)

Odesláno

Taky vozím 4 šrouby extra .

Bigičku , pokud chceš ozvi se prodejci - da me ti je rádi zdarma , berto jako poprodejní službu .:papa

jako je to fakt k zamyšlení že k nouzáku by v připadě al kol z vyroby měli bejt i extra šrouby.

Odesláno

Teď si vybavuji,že u kamarádky jsem narazil na drobnej zádrhel a to,že jsme objednali šrouby u Mako a měli jiný úhel konusu a nebylo možné jimi kolo dotáhnout,řešili jsme to koupí originálních šroubů v Peugeotu.A teď když o tom přemýšlím nikdy jsem nezkoušel jestli moje šrouby pasují k dojezdovce:myslim Budu muset vyzkoušet:nevim

Odesláno
Původně zaslal: Pe.Tr

Taky vozím 4 šrouby extra .

Bigičku , pokud chceš ozvi se prodejci - da me ti je rádi zdarma , berto jako poprodejní službu .:papa

jako je to fakt k zamyšlení že k nouzáku by v připadě al kol z vyroby měli bejt i extra šrouby.

No určitě to bude k zamyšlení pro celej Peugeot ČR a možná i ostatní státy, neboť by to mělo být pro příště asi rovnou v autě stejně jako násada na bezpečnostní šrouby. Asi na to nikdo před tím nemyslel. A dívím se, že ještě nějakej zákazník si třeba nestěžoval, když chtěl měnit kolo a neměl čím ho přidělat. Nebo taky možná většina na to ani nepomyslí a narve tam ty plochý :D

Jinak díky Peťo, určitě se ozvu, co kdybych je náhodou potřeboval.

Odesláno

origo kola na 206, 307 a novější mají na šdoubech s plochou hlavou nají kužel na nouzové použití plecháče;) obj.č. 5405.67 pro 17 klič a 5405.65 pro 19 klíč.

406 a 306 a starší mají jiny šrouby a nemají tam ten kužel

Odesláno
Původně zaslal: čakom

origo kola na 206, 307 a novější mají na šdoubech s plochou hlavou nají kužel na nouzové použití plecháče;) obj.č. 5405.67 pro 17 klič a 5405.65 pro 19 klíč.

406 a 306 a starší mají jiny šrouby a nemají tam ten kužel

To je taky pravda, takže záhada hlavolamu vyřešena. O tom kuželu na těch plochých šroubech jsem věděl, ale už mě nenapadlo to zkoušet, zda to pasuje i na plecháče. Už jsem se lekl, že by se tak soudruzi nechali nachytat.

Nicméně pro ty, co nemají origo liťáky a origo šrouby (stejně jako já na zimu) a neuvědomovali si to, možná dobrá rada:-)

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Je to ale fakt len núdzové riešenie. Tie podložky sú totiž voľné a tým pádom pekne cinkajú.

No, na léto si půjčím z 307 šrouby, když bych jel na dovču třeba, ať mi to necinká 1000km. Nejlepší bude asi stejně nepíchnout!!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...