Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Koupil jsem je na zadek,sundám kolo rozeberu to, chci dát nové, ale za boha nemůžu zandat ten píst,ani sikama,když povolim ventyl na odvzdušnění :-( nevíte někdo radu ? U všech aut, mi to zatím šlo bez problémů...

• O 8 měsíců později...
Odesláno

Zdravím,

vzhledem k tomu, že mám dojeté zadní brzdové destičky, rozhodl jsem se, že nechám \"přetočit kotouče\" a dám nové destičky (Ferodo Premier).

Při té příležitosti dávám k tomuto tématu \"radu\" jak na ten zatracený :bacha píst. Chce to pomocníka, truhlářskou svěrku, dřevěný hranol (cca 35x35x150mm) a stavěcí kleště \"hazetky\".

Sundáte brzdovou hlavu z vodičů nasadíte svěrku horní pevnou ploškou na zadní stranu hlavy (je tam hlava šroubu) a přes dřevěný prostavec tlačíte na pístek (pomocník drží hlavu se svěrkou a pomalu dotahuje svěrku. Vy hazetkama postupně otáčíte pístem doprava a on pomalu ale jistě zaleze. Doporučuji předtím opatrně nadzvednout prachovku pístku a vstříknout pod ní trochu brzdové kapaliny. Pak jemně objet kolem dokola, aby se uvolnila. Jinak se vám bude při točení pístkem kroutit. Bacha taky na ty hazetky, abyste si neskřípli prachovku.

Je to těžká \"provizorní pakárna\", ale jde to. My, co nemáme možnost si půjčit takový pěkný šikovný přípravek ze servisu, si musíme nějak poradit, ne :)

Zítra to budu dávaz do kupy, tak se přesvědčím, zda jsem něco nepodělal.

Mějte se!

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Nazdárek,

zrovna dneska jsem měnil brzdové kotouče a destičky na zadku a můžu vám říct, že zase taková hrozná šichta to nebyla.Trvá to asi tak necelou hoďku a půl( sundání starých dílů a nandání nových). Stačí na to pouze truhlářská svěrka, sikovky a dvě ruce u zručnějších lidí.Nesmíte mít při tom zataženou ruční brzdu!Postup- podobně jako u předchozího článku, akorát bez hranolu a dávejte bacha,ať si neroztrhnete prachovku u pístku.Po stažení pístku můžete klidně sundat svěrku.Jen pozor ať vám někdo nešlápne na brzdu a nebo nezatáhne ručku.Jinak můžete dělat vše od začátku.Potom stačí odmastit nové kotouče,očistit dosedací plochy a nandat nové díly.Po nandání a upevnění (utažení)všech částí včetně kol bude následovat zkušební jízda, při které by jste měly brzdit pouze na půl pedálu(nebrzdit naplno!!!).Nějakého drastického brzdění by jste se měly vyvarovat zhruba tak okolo 200km.Jinak všem přeju mnoho úspěchů při výměně a kdyby něco(závada apod.), tak dejte vědět.Mějte se fajn a čágo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...