Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

vzadu jsou pruziny, ale zadni tlumic se da vyndat bez stahovaku, staci dat auto na spalky, heverem se prizvednout spodni rameno, povolit dolni uchyceni tlumice v rameni, nahore povolit matku horniho ulozeni a pak jen heverem spustit rameno dolu a tlumic jde krasne vyndat. Pruzin se na zadku neni treba bat, v te dolni poloze nevyskoci a stejne uz ani nejsou napruzeny, daji se vyndat i bez stahovaku

Odesláno
Původně zaslal: vdacny

Původně zaslal: Leo

Původně zaslal: Micky

Ještě jsem dnes vyzkoušel jednu věc. Sundal jsem vzadu to čalounění u horního uchycení tlumiče, zvedl auto na zvedáku a bráchovi řekl, ať lomcuje kolem nahoru a dolů s maximální silou. Přiložil jsem ruku na uložení a krásně to v něm klepkalo. Takže se bude muset asi vytáhnout tlumič a mrknout se na to, zda to není jím samotným nebo je to opravdu to uložení. Ještě jsem pak auto spustil dolů, brácha se postavil do kufru, pořádně to propéroval a opět jsem zkoušel přiložit ruku - pořádně to klepalo. Zkoušel jsem to kontrolovat i dole v oku, ale tam to šlo cítit jen minimálně, možná jen přenášením rázů. No uvidíme...snad to nějak vyřeším a dám pak vědět. Ještě se zeptám, zadní tlumič asi nevytáhnu jen tak, že dole vyšroubuju čep z oka a nahoře ho povolím, že? Musí jít dolů zřejmě celé rameno?

Pokud vím tak se vyndá jenom tlumič a na zadku není potřeba ani stahovák na pružiny :super.

su vzadu vobec pruziny????

A čim myslíš, že by to pružilo??? Tlumičema?? :D:D To víš, že tam jsou ... cotroen to neni :aut

Odesláno
Původně zaslal: Neon

Původně zaslal: vdacny

Původně zaslal: Leo

Původně zaslal: Micky

Ještě jsem dnes vyzkoušel jednu věc. Sundal jsem vzadu to čalounění u horního uchycení tlumiče, zvedl auto na zvedáku a bráchovi řekl, ať lomcuje kolem nahoru a dolů s maximální silou. Přiložil jsem ruku na uložení a krásně to v něm klepkalo. Takže se bude muset asi vytáhnout tlumič a mrknout se na to, zda to není jím samotným nebo je to opravdu to uložení. Ještě jsem pak auto spustil dolů, brácha se postavil do kufru, pořádně to propéroval a opět jsem zkoušel přiložit ruku - pořádně to klepalo. Zkoušel jsem to kontrolovat i dole v oku, ale tam to šlo cítit jen minimálně, možná jen přenášením rázů. No uvidíme...snad to nějak vyřeším a dám pak vědět. Ještě se zeptám, zadní tlumič asi nevytáhnu jen tak, že dole vyšroubuju čep z oka a nahoře ho povolím, že? Musí jít dolů zřejmě celé rameno?

Pokud vím tak se vyndá jenom tlumič a na zadku není potřeba ani stahovák na pružiny :super.

su vzadu vobec pruziny????

A čim myslíš, že by to pružilo??? Tlumičema?? :D:D To víš, že tam jsou ... cotroen to neni :aut

no treba zkrutnou tyci ;) ale tu maj jen peugeoti s celou zadni napravnici, jako 106, 306 nebo 405, 406 ma stejne jako 605 nezavisle zaveseni zadnich kol s odpruzenim pruzinami

Odesláno

Micky :

vim co to je, mel jsem stejny problem, je to pricnik stabilizatoru, rika se mu \"kost\". klepalo mi to taky. NAstesti stoji jen asi 500,- kc a da se vymenit samostatne a celkem jednoduse. Jedna se asi o nejlepvnejsi soucastku na totohle mazlika. Vsechno ostatmi co jsem kdy menil bylo mnohem drazsi. Snad krome tech cudliku co drzi ty gumy okolo dveri, ktere moje deti s oblibou ukopavaji. Mam uz nakoupenou krabici do zasoby. 1 kus stoji asi 3 kc :-)

Prosim dej pak vedet jestli to byl ten pricnik ju?

Odesláno

Ferry - díky za tip s tou miskou.:super Já to klepání také řeším nějaký pátek. Hledal jsem původ u kombíka někde v osazení plata v kufru. Několikrát jsem rozebral čalounění, hledal klepající svazky drátů a nic. Dnes jsem se mrknul na tu misku a je to opravdu ona. Takový tenký plíšek a jak pěkně rezonuje....

Odesláno
Původně zaslal: Midloch

Ferry - díky za tip s tou miskou.:super Já to klepání také řeším nějaký pátek. Hledal jsem původ u kombíka někde v osazení plata v kufru. Několikrát jsem rozebral čalounění, hledal klepající svazky drátů a nic. Dnes jsem se mrknul na tu misku a je to opravdu ona. Takový tenký plíšek a jak pěkně rezonuje....

taky utrzena ? fakt tohle se inzenyrum v Sochaux nepovedlo :myslim:bojim - tak staci aby pomocnik podrzel zeshora necim misku na miste a zespoda z podbehu provrtat 5.5mm diru v mistech bodovych svaru, vyriznout zavit M6, dat kratke sroubky, pekne dotahnout a je klid :super

Odesláno

Nevím zatím jestli je ten jeden svar utržený úplně, ty další dva drží, každopádně při stlačení miska pěkně pruží a pak cvaká. Budu to muset nějak stáhnout. Pokud dám šroubky tak ty torxy na to budou ideální. Nevadí pak hlavičky těch šroubků gumovému lůžku tlumiče? :myslim ..

Odesláno
Původně zaslal: Midloch

Nevím zatím jestli je ten jeden svar utržený úplně, ty další dva drží, každopádně při stlačení miska pěkně pruží a pak cvaká. Budu to muset nějak stáhnout. Pokud dám šroubky tak ty torxy na to budou ideální. Nevadí pak hlavičky těch šroubků gumovému lůžku tlumiče? :myslim ..

ja dal sroubky s plochou hlavou do horni misky , takze jsou skoro zaroven s miskou a do spodni misky v podbehu kouka asi 5mm sroubu, ten se zamackne do toho gumoveho horniho ulozeni tlumice a nicemu to urcite vadit nebude

Odesláno

Ahoj kluci, tak jsem měl dnes venku zadní tlumič, miska v pořádku, tlumič také, tak už opravdu nevím. Mechanik mi radil, ať vyzkouším vyměnit jedno to uložení za nové, zda to pomůže. Nevíte, kde bych tu legraci sehnal co nejlevněji? Nejlépe jako sadu, jsou tam dvě.:-( Už na to nemám sílu...:-(

Odesláno

Tak u mě jsou při detailním prozkoumání všechny tři bodové svary té pravé misky OK. Ale jsou tam na sobě min. tři plechy. když tlumič úplně uvolním, sundám silentblok a silněji zatlačím rovnoměrně shora na misku, tak při uvolnění drobně klepne (jak se ty plechy pnou a uvolňují).

Zatím jsem to vyřešil dotažením matky tlumiče opravdu na krev. Tím jsem těmi silentbloky ty plechy stáhnul a dělá to teď opravdu vyjimečně.

Odesláno

nove horni ulozeni napr. od Monroe je opravdu o kousek vyssi nez original peugeot, tusim ze se prodava po jednom kuse ( na cele auto jsou potreba 4 ) ja koupil jen dve v domneni ze v baleni jsou po parech, takze pri koupi zkontrolovat, cenu ted z hlavy nevim, ale je k nalezeni na www.autokelly.cz nebylo to moc

Odesláno

Tak jsem vyzkoušel vyměnit to uložení zadního tlumiče, i když se to staré jevilo jako v pořádku a je po problému. Asi už byla ta guma měkká či kdo ví, nicméně taková kravina umí člověka pěkně otrávit. Nikdy bych nevěřil, že to může být tím, oprava asi za 700Kč.

Díky kluci.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...