Jump to content

Výkon

Harry
 Share

Recommended Posts

Nevím proč,ale zdá se mi že má 405 90kw je nějak o dost hodně linější než 205 94Kw!!!V čem by mohl být problém?Je to dost citelné.Zase 405 má jiný průběh-takový nějaký stejný odspoda až do cca 4000ot. kdežto 205 zase má díry,není tak kultivovaná-hlavně na volnoběh,ale lépe se vytáčí a podstaně lépe táhne.Na co bych se měl u té 405 mrknout?Jedinné rozdíly o kterých vím,jsou že 205 nemá KAT,nové kabely champion se svíčkama a víko s palcem rozdělovače.Což u 405 vypadá na výměnu..ale to by snad nemělo mít takový rozdíl?Ve váze vozu je taky rozdíl,ale to vypadá jakobych jel feldou 50Kw a Oktávkou s více jak 90Kw.Prosím o radu....předem díky

Krome te vahy to muze byt i prevodovkou - kamarad ma 205 1.6 GTi a ma tam prevodovku na zavody do vrchu - jede mu to super do otacek, ale maximalka je posunuta asi o 30kmh dolu....

To u te 405 asi bude spis hodne dlouha prevodovka.... a proto se to muze jevit jako zdechlejsi

BTW: treba je haj*lu motor te 405 :)

Čau, fakt záleží na váze a hodně záleží na tý převodovce. Sem měl 1.8 TD v Citroen BXku a ten samej typ motoru (na pohled je uplne stejnej, akorat mu chybi remen, kterej pohanel cerpadlo hydrauliky) mam v 405ce - a je takova "linejsi"....

Spis by se to dalo nazvat, ze to BXko melo prevody do rychla, kdezto 405 ma prevody do silna - v 405 necitim rozdil na vykonu jestli jedu sam nebo s plne nalozenym autem...

No taky jsem nad tím uvažoval,že bych je přehodil.Ve 405 mi připadá kratší dráha páky,ale zase mi více vyhovuje ta z 205...no motor má najeto cca 170t. a nijak výrazně nekouří,nezdechá ap. no tak snad motor je v pořádku.Neubývá ani voda,olej ten snad to co tam naleju tam je.Tak nevím :-(((