Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahojte...

už delší čas mám problémy s altíkem - ptvně začal vyluzovat kvičivý zvuky.. tak sem ho rozdělal, vyměnil sem ložiska a při té příležitosti sem stočil kotvu, dal sem nový uhlíky, a všechno bylo ok.. po čase se mi začla občas rozsvěcovat kontrolka dobíjení a alternátor celkově málo nabíjel (cca 13V bez zátěže), kamarád co dělal v servisu mi poradil že na starejch autech se občas vyhřeje očko co přivádí + na altík (ten tlustej drát, ne buzení), tak sem ho vyměnil a všechno bylo ok - dával 14.1V... to vydrželo tak měsíc, teď už se zase občas rozsvítí kontrolka od nabíjení a ještě k tomu mi občas spadne volnoběh tak o 200 otáček dolů.. zkoušel sem seřídít směšovač, ale tím to evidentně není... taky sem si všiml že když to ztratí volnoběh, tak i pohasnou světla a kontrolky, přidání plynu nepomůže.. to mě přivádí zpátky k alternátoru... co tam ještě může být špatně? diodovej můstek? jeden drát tam byl odpadlej tak sem ho pájel zpátky, nemohl se zase uklepat? nebo co vás napadá?

Odesláno

Závad tam môže byť viacej. Najlacnejšie je premeranie diód a kontrola spojov na diódovom mostíku. Takéto správanie by mohol robiť studený alebo otrasený spoj. Potom skús premerať statorové vinutie. Sú tam tri cievky. Jeden koniec majú spoločný a druhý samostatne. Všetky tri by mali mať rovnaký odpor. Ako posledné skontroluj kábel a kontakt na budenie. Ak toto všetko nepomôže tak už jedine regulátor.

Odesláno
Původně zaslal: Martin.405

ahojte...

už delší čas mám problémy s altíkem - ptvně začal vyluzovat kvičivý zvuky.. tak sem ho rozdělal, vyměnil sem ložiska a při té příležitosti sem stočil kotvu, dal sem nový uhlíky, a všechno bylo ok.. po čase se mi začla občas rozsvěcovat kontrolka dobíjení a alternátor celkově málo nabíjel (cca 13V bez zátěže), kamarád co dělal v servisu mi poradil že na starejch autech se občas vyhřeje očko co přivádí + na altík (ten tlustej drát, ne buzení), tak sem ho vyměnil a všechno bylo ok - dával 14.1V... to vydrželo tak měsíc, teď už se zase občas rozsvítí kontrolka od nabíjení a ještě k tomu mi občas spadne volnoběh tak o 200 otáček dolů.. zkoušel sem seřídít směšovač, ale tím to evidentně není... taky sem si všiml že když to ztratí volnoběh, tak i pohasnou světla a kontrolky, přidání plynu nepomůže.. to mě přivádí zpátky k alternátoru... co tam ještě může být špatně? diodovej můstek? jeden drát tam byl odpadlej tak sem ho pájel zpátky, nemohl se zase uklepat? nebo co vás napadá?

Tak ten tlustej drát není přívod + z baterky, ale odvod proudu a napětí do baterky a spotřebičů. Pólové nástavce nestačí jen prostříkat kontoxem či kontaktolem, ale fyzicky očistit na kov . Můžou být taky sjeté uhlíky kroužky jsou vyleštěné? Nebo váznou uhlíky ve vedení nebo háže sběrací kroužek či jak se to jmenuje. Alternátor rozdělat a vše pečlivě proměřit, jak cívky, diody i házivost kroužků. Možná tam jsou i pomocné diody taky špatné.

Odesláno

Pokud to opravdu zlobí dlouho-tak to je lepší jiný alternátor-koukněte na auto kelly.cz-najděte si svoje auto-u el-příslušenství najděte alternátory-alternativní starline-druhovýroba-může tam být zajímavá cena se zárukou-se vším!!!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...