Francouz_407 Odesláno 6. říjen 2008 Odesláno 6. říjen 2008 Vybíráme matraci na postel a je velmi široká nabídka a každý tvrdí že má tu nejkvalitnější, Chtěl bych tak cenově do 10000Kč za dvojmadraci. IKEA dává 25let ale nic nevím o kvalitě a jiné firmy tvrdí také že mají kvalitní matraci. Máte s nějakou firmou delší zkušenosti? Prosím poraďte nebo doporučte. Díky Citovat
Pe.Tr Odesláno 6. říjen 2008 Odesláno 6. říjen 2008 Www.purtex.cz Postavi ti matraci na miru a dle prani vcetne potahu Ja bral 200x180 16cm ,studena pena ,z jedne strany je tvrdsi,ma upravu pro alergiky.vysla 8900,- a do 14dnu byla hotova. Citovat
Martin.405 Odesláno 6. říjen 2008 Odesláno 6. říjen 2008 já sem kupoval v Jisku, dost se potím takže sem chtěl pružinovou (líp větrá).. co čtrnáct dnů tam točej věci ve slevách takže druhá nejlepší pružinová co sem si vybral stála cca 6K místo 10ti... Citovat
Francouz_407 Odesláno 6. říjen 2008 Autor Odesláno 6. říjen 2008 Původně zaslal: Pe.Tr Www.purtex.cz Postavi ti matraci na miru a dle prani vcetne potahu Ja bral 200x180 16cm ,studena pena ,z jedne strany je tvrdsi,ma upravu pro alergiky.vysla 8900,- a do 14dnu byla hotova. A zkušenost, jde mi o to jestli nebude za pár let proležená. Vůbec nevím od které firmy si mám madraci vybrat Citovat
Pe.Tr Odesláno 6. říjen 2008 Odesláno 6. říjen 2008 Původně zaslal: Francouz_407 Původně zaslal: Pe.Tr Www.purtex.cz Postavi ti matraci na miru a dle prani vcetne potahu Ja bral 200x180 16cm ,studena pena ,z jedne strany je tvrdsi,ma upravu pro alergiky.vysla 8900,- a do 14dnu byla hotova. A zkušenost, jde mi o to jestli nebude za pár let proležená. Vůbec nevím od které firmy si mám madraci vybrat mam ji cca 3měsíce , co říct , že . pružinovou bych si už nikdy nekoupil ,nadruhou stranu se není čemu diit když mam 130 kg Citovat
Neon Odesláno 6. říjen 2008 Odesláno 6. říjen 2008 Podle mě je to egál ... firmy jsou na tom podobně s kvalitou... My osobně kupovali zdravotní vloni v ASKU za 11000,- dvě 90tky a pohodový spaní ... Ještě tam měli nějaký profi, kdy jedna stála asi 15000,- a to bylo poleženíčko, ale byla to cenově fakt darda ... Citovat
Driver Odesláno 6. říjen 2008 Odesláno 6. říjen 2008 No pružinovou bych si teda nekoupil po zkušenostech známých. Ale stejně to nakonec bude na tobě a koupíš tu, která se ti bude víc zamoluvat a kde budou mít hezčí prodavačku . Já jsem například koupil matraci 140cm v Ikea, nějaká pěnová superhyper středně tvrdá za 4500,- a je good, záda z ní nebolí. Jinak v Ikea mají lhůtu myslím 90dní na vyzkoušení té matrace, kdyžtak jí můžeš vyměnit. Citovat
Francouz_407 Odesláno 6. říjen 2008 Autor Odesláno 6. říjen 2008 Pružinovou nechci, ale je otázka kolik do té matrace vrazit. Potřebuji dvojmatraci 200x160cm. Do jaké cenové relace jít. Citovat
Neon Odesláno 6. říjen 2008 Odesláno 6. říjen 2008 Původně zaslal: Francouz_407 Pružinovou nechci, ale je otázka kolik do té matrace vrazit. Potřebuji dvojmatraci 200x160cm. Do jaké cenové relace jít. Čím dražší, tím lepší, ale do 10k se dají sehnat slušně ... a jak bylo řečeno, chce to na místě zkusit se natáhnout a vezmi pocitově tu, která bude nej vyhovovat ... A konkrétně v ASKU maj občas pěkný prodavajdy ... Citovat
Driver Odesláno 6. říjen 2008 Odesláno 6. říjen 2008 Původně zaslal: Francouz_407 Pružinovou nechci, ale je otázka kolik do té matrace vrazit. Potřebuji dvojmatraci 200x160cm. Do jaké cenové relace jít. No hlavně taky záleží na tvý šrajtofli. Určitě nekupovat ty nejlevnější měkký pěnový. Jak píše Neon tak si jí vyzkoušet, ono se můžeš dobře cítit na matraci za 15tis i na matraci za 4tis. Ale musel by jsi se na ní stejně několikrát vyspat, aby jsi poznal jestli tě z ní nebudou bolet záda. Citovat
oddie Odesláno 6. říjen 2008 Odesláno 6. říjen 2008 Matraci mám z JMP - www.loznice.cz - ale teď z hlavy nevím jakou. Vím jen, že má ramenní kolébku, a z každé strany jinou tvrdost, to jsem si tam navolil. Citovat
Neon Odesláno 6. říjen 2008 Odesláno 6. říjen 2008 Původně zaslal: Driver Původně zaslal: Francouz_407 Pružinovou nechci, ale je otázka kolik do té matrace vrazit. Potřebuji dvojmatraci 200x160cm. Do jaké cenové relace jít. No hlavně taky záleží na tvý šrajtofli. Určitě nekupovat ty nejlevnější měkký pěnový. Jak píše Neon tak si jí vyzkoušet, ono se můžeš dobře cítit na matraci za 15tis i na matraci za 4tis. Ale musel by jsi se na ní stejně několikrát vyspat, aby jsi poznal jestli tě z ní nebudou bolet záda. To jo, ale konkrétně ta za 15 byla z nějakého spěšl matroše, kterej se vytvaroval podle těla, ale neprobořil se a když z ní člověk slezl, tak bylo vidět, jak se pomalu vrací do původní formy ... Takže luxus, ale za patřičnou cenu. Shrnuto: kdybych byl vatař, tak na tom nešetřim a vezmu tuto, kor když na tom člověk tráví 1/4 - 1/3 života, že jo?? Citovat
MJSytic Odesláno 6. říjen 2008 Odesláno 6. říjen 2008 Víc jak 5let chrápu na týhle matraci a pohoda. Rozměrově řešenej jsem jako Pe.tr Citovat
Pata Odesláno 6. říjen 2008 Odesláno 6. říjen 2008 Původně zaslal: Neon Původně zaslal: Driver Původně zaslal: Francouz_407 Pružinovou nechci, ale je otázka kolik do té matrace vrazit. Potřebuji dvojmatraci 200x160cm. Do jaké cenové relace jít. No hlavně taky záleží na tvý šrajtofli. Určitě nekupovat ty nejlevnější měkký pěnový. Jak píše Neon tak si jí vyzkoušet, ono se můžeš dobře cítit na matraci za 15tis i na matraci za 4tis. Ale musel by jsi se na ní stejně několikrát vyspat, aby jsi poznal jestli tě z ní nebudou bolet záda. To jo, ale konkrétně ta za 15 byla z nějakého spěšl matroše, kterej se vytvaroval podle těla, ale neprobořil se a když z ní člověk slezl, tak bylo vidět, jak se pomalu vrací do původní formy ... Takže luxus, ale za patřičnou cenu. Shrnuto: kdybych byl vatař, tak na tom nešetřim a vezmu tuto, kor když na tom člověk tráví 1/4 - 1/3 života, že jo?? Presne tak, na tomhle bych nesetril Citovat
oddie Odesláno 6. říjen 2008 Odesláno 6. říjen 2008 Tomu spešl matroši se říká \"líná pěna\". Citovat
*jose_106* Odesláno 6. říjen 2008 Odesláno 6. říjen 2008 Chceš-li koupit dvojmatraci, počítám pro sebe a přítelkyni/manželku, předně tam budeš muset dobře rozmyslet kompromis co do poměru tvrdosti matrace/komfortu/nosnosti při rozdílu chlap žena (tj, asi si oba budete muset ubrat z toho, co by přesně sedělo samostatně - ale třeba se shodnete ideálně). S dnešníma cenama matrací bych se už poohlížel po tzv. latexových (delší životnost a delší zachování svých vlastností). Před rokem a něco ještě byly cenově hodně přes 10k, dneska se kvalitní už dají pořídit od 7k nahoru - tedy dvojmatrace někde kolem těch 10k. Pokud Ti ale vyjde jako příjemnější nějaká pěnová, nebál bych se toho. Asi bych vynechal pružinové (životnost, rychlejší bodové proležení, borcení boků) a ač dost nakupuju v Ikei, ohledně matrace na nějakých pár let bych Ikeu fakt vynechal. Na pružinovce \"standardní Ikea kvality\" spím 3 roky, mám to jako dočasné spaní do dočasného bytu a už teď to není ono (matrace je středově proleželá, zborcené boky a to mám únosnou váhu cca 85 - tvrdost byla 3/4)... Ohledně značek bych taky doporučil Purtex. Jsou i jiné kvalitní značky (Matterazo apod.), ale řekl bych, že purtex má dobrý poměr cena kvalita. Loni v listopadu byla předvánoční slevová akce (web, značkové prodejny), poptej se co letos. Pokud vybereš u purtexu, možná se budeš muset obrnit ohledně delšího dodání - loni před Vánoci to fakt nestíhali. Loni jsme rodičům pořizovali alici http://matrace.purtex.cz/katalog_detail.php?PolozkaID=2600000&SHL_SkupinyID=26&SHL_KatalogID=85 a (kvůli váze a tvrdosti) předchůdkyni Ester (modelový rok 2006 s jiným jménem) http://matrace.purtex.cz/katalog_detail.php?PolozkaID=2800000&SHL_SkupinyID=28&SHL_KatalogID=112 a zatím myslím u obou rodičů spokojenost. Ještě k těm zkušenostem: moji osobní tedy nemám, zprostředkovanou u rodičů cca rok a u rodičů přítelkyně fungují taky dvě purtexky (jedna pěnová extra skládaná a druhá latexová) cca 3 roky a naprosto v pořádku. Jinak z další kvalitní konkurence purtexu (jak už tu výše je): http://ahorn.cz/cz/matrace.phtml - ale gumotex a purtex se částečně kryjí (shodné materiály) http://www.matrace-materasso.cz/ Celtex - http://celtex.cz/typy_matraci.php?mat=1&sk=1&id_family=1&id_text=3 - prodává i JMP [upravil dne 6/10/08 *jose_106*] Citovat
Tommy306 Odesláno 6. říjen 2008 Odesláno 6. říjen 2008 já mám teď objednanou matraci 200x160 od Ahornu, typ Isabela, potah Tyler a vychází těsně pod 10K. Obešli jsem pár obchodů se spánkem, poskákali po pár matracích a jako vítěze jsme zvolili tuto. Pružinovou jsme nechtěli už jenom kvůli tomu, že jde o dvojmatraci, takže by hrozilo, že když hopsnu na svoji půlku, tak mladá se své vystřelí do skříně A \"líná\" pěna mi připadá taková divná, navíc kolega z práce mi ji silně nedoporučil z důvodu, že se na ní hrozně nadře (musí \"to\" provozovat na starém pružinovém gauči:D) Citovat
bigicek Odesláno 6. říjen 2008 Odesláno 6. říjen 2008 Já mám zdravotní matraci od Jelínka - Zoru ( http://jelinekvm.cz/produkty-matrace-ortopedicka-lamelova-matrace-zora ). Spím na ni už pár let, táta měl po pádu z jeřábu problém se zádama a lékař mu ji doporučil a nemůže si ji vynachválit. Jeden starší pán, kterého znám, ji má taky a je s ní nadmíru spokojenej. Já spím střídavě doma nebo v Praze, a doma se mi na této matraci spí mnohem lépe než v Praze na obyčejné. Můžeš si ji nastavit podle váhy přesně na sebe. Pošlou ti takové válečky které si tam nastrkáš podle výšky a když máš třeba těžkej zadek :-) Je sice dražší ale musím doporučit!!! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.