Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

pls proba o radu s neposlusnym peugeotom

- na studeno dymi na volnobeh na bielo - naftovy dym

- na studeno aj na teplo pri prudsej akceleracii zadymi z nizsich otaciek na cierno

- ked sa motor zahreje subjektivne by som povedal ze pod zatazou zadymi menej

- vecer ked sa motor potoci do vyssich otaciek auta iduce za tymto peugeotom uberaju a brzdia pretoze nic nevidia :) taky bledy dym ktory cez den velmi nevidno

- pri razantnejsej jazde po urcitej dobe zacne motor stracat vykon

- pri vonkajsich teplotach nad 30 stupnov obcas nejde za plynom akoby spadol na chvilu do nudzoveho rezimu, po chvili sa ale preberie no i tak to nieje ok

- studeny ide ten motor citelne lepsie ako zahriaty

jedna sa o 2.0hdi 81kw cca 200tis km

teraz co sa spravilo:

- repasovane vstreky, nasledne testovane vsetky 4ri presli na jednotku

- vymenena vaha vzduchu

- vymeneny egr

- vymlateny kat

- kontrola tesnosti sania

- kontrola ovladania egr a obtoku turba

- ako staticka tak aj dynamicka diagnostika, vsetky hodnoty v normale, korekcie davok prakticky 00nic, tlak v sani ok, teplota motoru podla rj ok

- motor bol otlakovany + zmerany kompres 1,3 valec pustaju mierne cez ventily (jeden do sania jeden do vyfuku, vsetky styri mierne cez kruzky, konkretne hodnoty teraz pri sebe nemam ale je to skor zanedbatelne, priebehy tlakov vo vsetkych 4roch valcoch su az na vyslovene drobnosti identicke..

tak a teraz moja otazka, pls viete dat niekto tip co tomu este moze byt? :( buduci tyzden este pojde dolu sanie ci nieje zanesene ale potom uz napady postupne dojdu :(

[upravil dne 4.10.08 Parc]

Odesláno

neprehrieva sa, teplotne sa tem motor chova uplne ok, voda sa nestraca, olej to nezere - od vymeny po vymenu nechyba v podsate nic, maximalka klesla na kolko neviem ale o moc viac ako 180 to neda predtym to slo za plynom aj pri rychlostiach cez 200km/h (tacho)

- ten dym ako som pisal je urcite neprehoreta nafta ziadna voda... ked sa auti nastartuje smrdi ako 30rocna liazka :(

- este ma napada skusit premerat cidla teploty (aj ked diag ukazovala ok), len nikde som sa nedopatral po nejake konkretne hodnoty aky odpor medzi ktorymi pinmi ma byt, tiez sa meria teplota vzduchu na vahe, a este je tam kdesi snimac teploty paliva, viete mi pls niekto poradit ake odpory pri akych teplotach by tam mali byt?

Odesláno

Nerobilo sa nieco okolo rozvodov? Tu vedla v garazi co robia citroeny tak mali nieco podobne a bol skoceny rozvod o zub. Alebo skus este odpojit bateriu, nechat ju odpojenu tak 5 minut a zapojit nazad. Mozno je nieco len zblbnute. A nezabudni vytiahnut kluce zo zapalovania.

Odesláno

V jakym stavu mas turbo?? nedela blbosti?? ja mel u 1.4HDi skocenej zub a ani to nenatocilo (zavada v nesoubeho kliky a vacky) hlida si to pocitac. Jaka je tam nafta??

Odesláno

jofo: rozvody sa robili pred cca 3 rokmi je na nich cca 60tis vymena sa blizi ale zatial ok... ako sa teraz motor otlakovaval rozvody boli dolu, su znova nahodene problem stale rovnaky, popri tom ako bol motor kuchnuty bola odpojena aj baterka dost dlhodobo (a niekolko krat aj predtym, tym to nebude :(

lipnicak: turbo je repasovane pred cca 20tis km, problem vazne nastal tesne po repase turba ale niesom si isty ci to bude zrovna nim nakolko tlaci ok, olej nevyhadzuje... co sa na nom da este skontrolovat? a naftou to na 100% nebude pretoze tento problem riesim uz dobreho pol roka, tankuje sa tam len v-power diesel alebo esso (teraz agip) nafta podla toho kde to mam blizsie ale jazdi to stale rovnako..blbo

jedna otazka ohlaodm turba... keby tam bol zle nastaveny obtok (myslim ze sa da nejako dostelovavat tiahelkom co je medzi klapkou a podtlakovou membranou, co by to robilo? resp ako by sa to prejavovalo? ak by bolo nieco s turbom tak ma napada jedine toto

Odesláno

hm... no ok... ak zistim ze sa dobreho pol roka pydim po probleme a je to turbom asi spacham harakyri :myslim no nic tento tyzden ide dole este sanie ci nieje nejak nadmerne zanesene a hned na to skusim to turbo.... inak este jedna vec, teraz posledne ked bolo vonku okolo 5stupnov (zima) auto na studeno nedymilo resp ak tak vyrazne menej a aj smrad z vyfuku bol taky \"normalnejsi\" nie ako po nastudeno spalenej nabielo dymiacej nafte... ale zmena bola len pri behu na volnobeh, pod plynom standard... cierny dym

Odesláno

ja by som to tipoval na RJ..teda vlastne na nejaky snimac, ktory dava zle hodnoty a tym aj palivo vstrekovane do valcov nezodpoveda pomeru.

Keby bolo vadne turbo, nebude dymit na bielo a potom zas na cierno.

Ja ked som mal v rukach jedneho pazouta, ktory mal zadrete turbo, tak dymil len na bielo a samozrejme bol bez vykonu.

• O 11 let později...
Odesláno

Zdravim
Mam Partnera ,ktorého keď ráno nastartujem tak má pri jazde pusti max.do 2000 otáčok aj to mám pocit ako keby sa dusil a momentalne začal aj dxmit raz na ciernobraz na bielo a dymí aj keď sa agregát zohreje no zase nedymí stále.

co by to mohlo byt borci?

vdaka

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...