Lukáš406 Odesláno 18. září 2008 Odesláno 18. září 2008 Zdar. Tak už nastal čas vyměnit olej. Ptal jsem se co doto lijete, odpovědí bylo dosti. Vyhrál Total Quartz 7000 10w40. Další věc je, jestli je tu někdo poblíž Ústí nad Labem a jestli někdo neví kde ho v Ústí sehnat, aniž bych ho nemusel kupovat přes net. Díky. Citovat
Ferry Odesláno 18. září 2008 Odesláno 18. září 2008 co takhle Most za 595Kc ? http://www.znackoveoleje.cz [upravil dne 18/9/08 Ferry] Citovat
slayer83 Odesláno 18. září 2008 Odesláno 18. září 2008 zkus se zeptat tady.... je to v Chaba... http://www.autobroz.cz/index.php/cPath/62_314 Total tam má na netu né sice přímo tenhle druh..ale když jsem tam byl já měl tam toh mnohem víc.... Citovat
Ferry Odesláno 18. září 2008 Odesláno 18. září 2008 Původně zaslal: slayer83 zkus se zeptat tady.... je to v Chaba... http://www.autobroz.cz/index.php/cPath/62_314 Total tam má na netu né sice přímo tenhle druh..ale když jsem tam byl já měl tam toh mnohem víc.... to je zajimavy, ze na internetu ma v nabidce olej Total Classic 10W40, ale po celem internetu neni o tomhle oleji ani zminka, ze by neco takoveho existovalo zatim jsem videl jen Total Quarz a Total Ineo Citovat
slayer83 Odesláno 18. září 2008 Odesláno 18. září 2008 Původně zaslal: Ferry Původně zaslal: slayer83 zkus se zeptat tady.... je to v Chaba... http://www.autobroz.cz/index.php/cPath/62_314 Total tam má na netu né sice přímo tenhle druh..ale když jsem tam byl já měl tam toh mnohem víc.... to je zajimavy, ze na internetu ma v nabidce olej Total Classic 10W40, ale po celem internetu neni o tomhle oleji ani zminka, ze by neco takoveho existovalo zatim jsem videl jen Total Quarz a Total Ineo teď jsem na to koukal a je pravda že moc tam neni....ale něco jsem našel... např. tady ho taky nabízej http://www.olfima.cz/inshop/shop.asp?kat=C0006 a pak jsem našel ještě na nějakém fóru toto : Co se týče Totalu Classic 10W-40 tak mi přišlo tohle: Vazeny pane, olej TOTAL CLASSIC 10W40 je olej, ktery je oficialne v nasi rade motorovych olej TOTAL, je vyroba probiha v Belgii. Je urcen do starsich vozu, ktere nevyzaduji nejnovejsi specifikace. Rozdil proti premiove rade QUARTZ 7000 10W40 je ten, ze Classic 10W40 oficialne nema schvaleni od jednotlivych vyrobcu motoru (PSA, VW, ...), ale splnuje posledni mezinarodni specifikace ACEA a API. Jeho pouziti ve voze Felicia s motorem 1,9 d povazuji za bezproblemove. S pouzdravem Ivo BABEC key account manager automotive lubricants TOTAL CESKA REPUBLIKA s.r.o. tel.: +420 224 890 540 fax: +420 224 890 560 e-mail: ivo.babec@total.cz takže existuje ale pro nás prakticky ne.... [upravil dne 18.9.2008 slayer83] Citovat
Ferry Odesláno 18. září 2008 Odesláno 18. září 2008 Původně zaslal: slayer83 Původně zaslal: Ferry Původně zaslal: slayer83 zkus se zeptat tady.... je to v Chaba... http://www.autobroz.cz/index.php/cPath/62_314 Total tam má na netu né sice přímo tenhle druh..ale když jsem tam byl já měl tam toh mnohem víc.... to je zajimavy, ze na internetu ma v nabidce olej Total Classic 10W40, ale po celem internetu neni o tomhle oleji ani zminka, ze by neco takoveho existovalo zatim jsem videl jen Total Quarz a Total Ineo teď jsem na to koukal a je pravda že moc tam neni....ale něco jsem našel... např. tady ho taky nabízej http://www.olfima.cz/inshop/shop.asp?kat=C0006 a pak jsem našel ještě na nějakém fóru toto : Co se týče Totalu Classic 10W-40 tak mi přišlo tohle: Vazeny pane, olej TOTAL CLASSIC 10W40 je olej, ktery je oficialne v nasi rade motorovych olej TOTAL, je vyroba probiha v Belgii. Je urcen do starsich vozu, ktere nevyzaduji nejnovejsi specifikace. Rozdil proti premiove rade QUARTZ 7000 10W40 je ten, ze Classic 10W40 oficialne nema schvaleni od jednotlivych vyrobcu motoru (PSA, VW, ...), ale splnuje posledni mezinarodni specifikace ACEA a API. Jeho pouziti ve voze Felicia s motorem 1,9 d povazuji za bezproblemove. S pouzdravem Ivo BABEC key account manager automotive lubricants TOTAL CESKA REPUBLIKA s.r.o. tel.: +420 224 890 540 fax: +420 224 890 560 e-mail: ivo.babec@total.cz takže existuje ale pro nás prakticky ne.... [upravil dne 18.9.2008 slayer83] tak to je zajimave, jsem z toho blazen proc ho normalne neuvedou na trh ? Citovat
pastorek Odesláno 18. září 2008 Odesláno 18. září 2008 Asi preto: ... do starsich vozu, ktere nevyzaduji nejnovejsi specifikace... ... nema schvaleni od jednotlivych vyrobcu motoru (PSA, VW, ...) Mám pocit že si protirečí. ... které nevyžaduji nejnovejší .... ale splnuje posledni... Citovat
Lukáš406 Odesláno 22. září 2008 Autor Odesláno 22. září 2008 Tak jsem koupil u nás v Chaba ten Total Classic. V sobotu bude výměna, tak uvidíme jak bude motor šlapat. Citovat
habitat Odesláno 22. září 2008 Odesláno 22. září 2008 ahoj,taky mne ceka vymena oleje u me 406tky,takze jestli nekdo vite, kolik bych mel techhle petilitrovejch kanistriku koupit aby to autu stacilo?fakt nevim,jeste jsem to nedelal,takze dik za kazdou radu,je to 2.1 tdi jestli na tom zalezi Citovat
ozzy56 Odesláno 22. září 2008 Odesláno 22. září 2008 Kup si jich kolik chceš,ale na výměnu v motoru stačí jeden pětilitrový... Citovat
habitat Odesláno 22. září 2008 Odesláno 22. září 2008 Původně zaslal: ozzy1956 Kup si jich kolik chceš,ale na výměnu v motoru stačí jeden pětilitrový... dik ozzy,a teda kdyz ses uz tady,jakej k tomu filtr,nemam v tom zadnej prehled totiz Citovat
ozzy56 Odesláno 22. září 2008 Odesláno 22. září 2008 Normální filtr--kupuju FRAM--205 kč má označení PH 9599 [upravil dne 22/9/08 ozzy1956] Citovat
Tomáš Odesláno 28. září 2008 Odesláno 28. září 2008 Ja jsem dal dle servisky Total Quartz 9000 a super. Citovat
MACI Odesláno 19. srpen 2009 Odesláno 19. srpen 2009 Otevru starsi tema at nezakladam zase nove... Nevite jaky olej bych mel nalit do 406 1.8 16V 81kW novy model? Nejsem si jisty co tam lil predchozi majitel ve Francii a nechci tam nalit neco spatneho... Staci nejaky obyc 10W-40? Diky Citovat
jp Odesláno 19. srpen 2009 Odesláno 19. srpen 2009 Původně zaslal: MACI Otevru starsi tema at nezakladam zase nove... Nevite jaky olej bych mel nalit do 406 1.8 16V 81kW novy model? Nejsem si jisty co tam lil predchozi majitel ve Francii a nechci tam nalit neco spatneho... Staci nejaky obyc 10W-40? Diky Stačí jakejkoliv od nějaký normální značky. Rozhodně nemusíš podléhat současnému šílenství po totalu. Citovat
MACI Odesláno 19. srpen 2009 Odesláno 19. srpen 2009 Původně zaslal: jp Původně zaslal: MACI Otevru starsi tema at nezakladam zase nove... Nevite jaky olej bych mel nalit do 406 1.8 16V 81kW novy model? Nejsem si jisty co tam lil predchozi majitel ve Francii a nechci tam nalit neco spatneho... Staci nejaky obyc 10W-40? Diky Stačí jakejkoliv od nějaký normální značky. Rozhodně nemusíš podléhat současnému šílenství po totalu. Jasne, do Vectry jsem lil nejlevnejsi 10W-40 od Mogulu a chutnal ji... Spis me zajima specifikace, jestli tam muzu nalit 10W-40 a nebo se tam lije jiny, synetika/polo..? Citovat
jp Odesláno 19. srpen 2009 Odesláno 19. srpen 2009 Původně zaslal: MACI Původně zaslal: jp Původně zaslal: MACI Otevru starsi tema at nezakladam zase nove... Nevite jaky olej bych mel nalit do 406 1.8 16V 81kW novy model? Nejsem si jisty co tam lil predchozi majitel ve Francii a nechci tam nalit neco spatneho... Staci nejaky obyc 10W-40? Diky Stačí jakejkoliv od nějaký normální značky. Rozhodně nemusíš podléhat současnému šílenství po totalu. Jasne, do Vectry jsem lil nejlevnejsi 10W-40 od Mogulu a chutnal ji... Spis me zajima specifikace, jestli tam muzu nalit 10W-40 a nebo se tam lije jiny, synetika/polo..? To je uplně jedno jestli syntetika nebo polo, dneska už se to nerozlišuje a údajně ani syntetiky neexistují, vždy tam je větší či menší podíl minerálu. Prý to nevadí je stejně dobrej, takže to pust z hlavy. A jinak prostě 10w40 nebo 5w40, jak chceš... Pokud bys to chtěl opravdu přesně tak se hlavně vybírá podle čísla API tušim, ale na to se můžeš taky vybodnout, tomuhle motoru stačí to co se dneska vyrábí. Citovat
barmann Odesláno 19. srpen 2009 Odesláno 19. srpen 2009 Původně zaslal: MACI Původně zaslal: jp Původně zaslal: MACI Otevru starsi tema at nezakladam zase nove... Nevite jaky olej bych mel nalit do 406 1.8 16V 81kW novy model? Nejsem si jisty co tam lil predchozi majitel ve Francii a nechci tam nalit neco spatneho... Staci nejaky obyc 10W-40? Diky Stačí jakejkoliv od nějaký normální značky. Rozhodně nemusíš podléhat současnému šílenství po totalu. Jasne, do Vectry jsem lil nejlevnejsi 10W-40 od Mogulu a chutnal ji... Spis me zajima specifikace, jestli tam muzu nalit 10W-40 a nebo se tam lije jiny, synetika/polo..? Tak to zase pozor, oleje Mogul jsou docela dost dobrý oleje a z Parama si základní bázi odváží i několik značkových výrobců. kteří do něj přidají jen svoje aditiva a prodávají je potom pod svou značkou. Takže pokud zachováš specifikaci, tak jej klidně kup a nalej tam, chutnat mu bude taky Citovat
MACI Odesláno 19. srpen 2009 Odesláno 19. srpen 2009 Tak diky panove, dam tam nejspis starou vyzkousenou klasiku - Mogul 10W-40... Taky si myslim ze Mogul neni zadny smejd, spise naopak. Navic za vybornou cenu [upravil dne 19/8/09 MACI] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.