Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

škubání motoru pri nízkých otáčkách


-mArA-

Recommended Posts

Zdarte lidi, mám takový problém. Když jedu na dvojku, nebo i trojku čtverku, prostě pod 2 tis. ot/min., tak mně po pořádném šlápnutí na plyn auto začne škubat. Tagže rozjíždění v klídku, nad 2000 ot/min už v pohodě. Ale je to docela nepříjemné. Zvláš? u studeného motoru. To mám pocit, že ten motor vyběhne z auta. Byla tady zmínka o blikání kontrolky \"K\" a souvislostech s tím, ale ta svítí jen do nastartování, pak zhasne. Nevíte čím to? Špatná ECU, či co? Určitě vím, že to na jiných autech nedělá. Jenom na tom mojem . Dík za rady. Mara.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dělalo mi to něco podobnýho, cukalo a potom chcípalo na volnoběh, třeba i na křižovatce a nešlo nastartovat. V Peugeotu mi tvrdily že to je určitě potenciometr. Tak výměna za 14.000 (potenciometr samostatně nešel koupit) a nic. Potom vyměnily SNÍMAČ TLAKU V SACÍM POTRUBÍ (4.000) a jézdí to jako fík. Zatim ok.

MartinT 406 1.8 16V

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

škubání motoru pri nízkých otáčkách

Mam stejne problemy s P309 Graffic benzinak 1,1 z r. 1991. Zavada se projevuje v obcasnych cyklech, pak zase na chvili da pokoj. Po rozjezdu se studenym motorem a pridanim vice plynu na dvojku to zacne skubat, v posledni dobe tak, ze taky pri vetsim zatizeni zhasne motor. Zavadu zatim nikdo jednoznacne nepojmenoval, ani ve spec. Pezotackem servisu, kde mi po diagnostice motoru akorat sdelili, ze je vsechno OK. A skube to dal. Stesku na tuhle zavadu jsem tady v diskusi nasel nekolik, dokonce pry je to dost caste u Peugeotu a Citroenu, ale odborne vyjadreni k problemu se strany zastupcu znacky zatim chybi. Ze by jim to nestalo za rec?

kalandra

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moturek mi taky skube.. ale da se to obejit vetsim vytocenim pred prerazeni na dalsi kvalt.

Dela mi to vice mene jen pri tezsim aute (napr 4lidi) a razeni z jednicky na dvoju... to musim jednicku vytocit min na 3tisice aby tam pri prerazeni na 2ku byly ty 2tis.... pak je vse OK... jinak motor mi nikdy nechcipnul, takze resit to zatim nijak nebudu. :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sněčim podobným jsem se setkal u favorita a samary, a feliny. Na samaře a felině stačily vyměnit zapalovací kabely. A favorit to dělal zvláště když se natankoval nějakej horší benzín, je bylo to údajně způsobeno vůlí rozdělovače.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Já to měl na Fáčku taky... po výměně těsnění pod hlavou to na chvíli ustalo, ale po cca 600 km už to tam bylo zase... Údajně je to fakt vzduchem, u toho fáčka to byla řídící jednotka, která si s tím vzduchem neuměla z nějakého důvodu poradit. Jinak táta to měl i na P205 a tam je to ten potenciometr. Stačilo ho prý jednou do půl roka prostříknout něčím na kontakty a chvíli to drželo. 14kkč je docela fujtajxl...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A dělá to pouze studenej motor? Nebo i teplej? Taky bych to tipnul na MAF (snímač podtlaku). Ale měnil bych ho až po výměně svíček. Taky to může být prasklý gufero na vačce, pak ti teče olej do rozdelovače a zasírá kontakty. Mrkni do něj a prostříkni ho WéDéčkem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nech si změřit tlak benzinu. Vypadá to že budeš mít nízký. Při studeném motoru je daleko větší spotřeba a při jeho nedostatku auto počne škubat. Nepodceňuj ani výměnu svíček či kabelů. (kabely pokud jsi si nechal umýt motor MAFem)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Potenciometr skrtici klapky obcas potrebuje procistit, ale nejakym Kontoxem apod. to ne. Bude se to dal a dal spinit a bude to chtit cim dal tim vice casteji cistit. Vhodnejsi je silikonova pasta pro elektotech. ucely. Vyrabi ji Elchemo Praha.

Jinak MAF se da koupit zvlast? To nevim, vzdycky byvala jen cela sada vstriku za moc penez.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem se tu chlubil, že to už jezdí dobře. Včera to začalo zase škubat. Po nastartování přidám plyn naplno a motor zareaguje až tak po 0,5s. Na benzín i na LPG, takže to bude zase někde u vzduchu. :mad::mad: Už mě to nebaví :mad::mad:

MartinT 406 1.8 16V

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kalandra ... Mam asi stejnyho P309 1,1 92

a dela mi to uplne presne to samy kdyz to skubne tak se v ten okamzik este rozsviti \"K\" tedy datova chybka ... napadlo mi estli neni neco v ridici jednotce ale nemam to jak vyskouset a pro nic za nic to kupovat nebudu ale , po udrzbe sou kabely,svicky,volej ,prevodovka,sojka vymeneny a 100% tam zavada nebude ...hehe ,benzinem to taky neni

filtry samo vymeneny ,este mi napada zvoxidovanej drat nekde k ridici jednotce ,ale jinak nevim nejsem auto mechanik ...hehe

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to by mě zajímalo čím to je. Bráchovi se to párkrát stalo na Oplu Corsa 1.0 (3-válec), auto netáhlo, na křižovatce mu to dokonce zdechlo. Potom zase nějaký čas úplně v pohodě. Kontrolka diagnostiky motoru mu přitom nikdy nesvítila. Příčina by možná mohla být stejná i když se jedná o jiný auto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Psal jsem dotaz a nikdo mi neporadil nebo se mu nepovedlo škubání odstranit.

Chlapi zkute nalít do benzinu roztok na odstranění vody s Velfobinem jsen neměl dobré zkušenosti ale nějaký něm. prostředek za 275 Kč. Po vyjetí nádrže jsem jsem ihned poznal rozdíl, natankoval natural 98 vylej jsem nádrž a mám pokoj.Pokud svíti kon. K závada je asi v počítači.Z kus si ho od někoho půjčit ale ten samý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je pravda, že se často píše o škubání ale zatím jsem se nedočetl, že by někdo napsal jak tuto závadu odstranit. Toto bylo konkrétní jedno odstranění škubání a poměrně laciné i když souhlasím, že na druhé straně, odstranení může být úplně jiné.( koho by napadlo, že může být v nádrži voda když kupuji jen benzín - když opomenu orosení atd.)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...