Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

subwoofer JBL BTX 250


smashing

Recommended Posts

to Mirrae24: chtěl bych se tě zeptat, jak jsi přišel na to, že je lepší mít slabší zes, než je psaná zatížitelnost wooferu?

Možná u \"noname\" wooferů.. :-)

Možná proto jsi potom slyšel rozdíl po využití kapacitoru, ale všeobecně musím říct, že je to blbost..

U subwooferu je celkem důležité právě to, aby zesilovač měl výkonnostní rezervu. Nemluvě o tom, že u značek DLS, Morel, Helix vyšších tříd atd. je jejich zatížitelnost značně podhodnocená!! Zkus se občas podívat na forum a autohifi, kde lidi píší své poznatky z různých typů zástaveb, a různými woofery na různé zesilovače, výkonnostní poměry atd.

Všeobecně ti to můžu přirovnat i ke klasickým reproduktorům.

Když budeš mít reproduktory s vysokou zatížitelností, neznamená, že na rádiu budou hrát perfektně nahlas a s přesností sobě vlastní. To ale neznamená, že by na to neměly, ale že prostě nejsou kloudně vybuzeny (prostě zesilovač autorádia je nedokáže kloudně ukontrolovat). A teď si vem velikosti membrán u středobasů 130 nebo 165mm reproduktorů a teď 30cm subwoofer. Myslíš si, že woofer nepotřebuje nad sebou kontrolu..? Potřebuje a právě o to víc. Proto u volby zesilovače na woofer je celkem důležitý právě jeho výkon s výkonostní rezervou a potom například DF. Pokud u wooferu zvolíš slabší zes, bude zkreslovat o dosti dříve, než kdyby byl kloudně vyuzen, nemluvě o dynamice.

Proto bych rozhodně netvrdil, že je lepší mít o něco slabší zesilovač.. to je prostě BLBOST!!!

k tvému druhému poznatku ohledně ceny DLS.. možná ti přijde, že poměr cena/výkon je mizerná.. Ale ono je 400W a 400W, nemluvě o kvalitativní stránce. Zrovna woofery DLS třídy MW jsou jedny z nejlepších wooferů, co jsem kdy slyšel, nad ně bych ředil JL, Morel.. Což zrovna i potvrzuje časté využití těchto wooferů v SQ v EMMA. Rozhodně bych nad něj neřadil značky ESX, Hifonics, Crunch, nebo něco podobného.. Někdy výkon není všechno.. DLS dokáže hrát s krásně čistě s dokonalou přesností a dynamikou i při vysoké hlasitosti, což je právě okamžik, kde právě výše zmíněné woofery mění basovou složku spíše v tlak..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uf.....

ESX je dobrá značka a řadí se k těm lepším, né jako Crunch, Hifonics.

Aby jsi měl vždy rezervu u basaka proti přetižení spaleni civky, je dobré mít slabší zesík, než-li woofer. Když pak o něco silnější zesík bude rvát plný výkon do wooferu, tak Ti vyhoří pane chytrej!

Chtěl bych slyšet, kdyby Ti do krámu přišel chlápek, že si u tebe koupil 400w woofer a 400w zeík, tahal to výkonu a vyhořelo mu to, bude platná plná reklamace?!!

A když jedeš, baterka má 14V!!! Zesík se 300w šponuje na 360w! To taky asi nevíš že???!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uvádějme prosím jen fakta..

Pravděpodobně kromě té zástavby, které máš v autě, jsi asi nic jiného nedělal a nic jiného nepostavil..

Když mě někdo přijde na krám a bude chtít zesilovač na subwoofer, 100% mu dám silnější, než slabší. Už jen kvůli tomu, že právě slabší zesilovač nedokáže woofer kloudně ukontrolovat. Na silnějším zesilovači bude hrát subwoofer s mnohem větší dynamikou a přesností..Proto právě opak toho, co jsi napsal je pravdou. Spálení wooferu dochází mnohem častěji slabším zesilovačem, než zesilovačem silnějším, a to právě proto protože člověk je bytost nenasytná a chce víc a víc.. Tudíž žene reproduktory a subwoofery výš a výš a ignuruje zkreslení, které u slabšího zesilovače přichází podstatně dříve, než u zesilovače silnějšího..

Jinak stabilně se uvádějí výkony na 14,4V, nebo ještě občas na 13,8V, což znamená, že výkon, který má psaných 300W RMS je právě na 14,4V.. ESX není vyjímkou.. Tudíž celkový příkon při vypnutém motoru je ještě nižší, jak je na papíře, při motoru nastartovaném je právě tento příkon.. Samozřejmě uznávám, že některé značky mají své příkonnosti podhodnocené a zkutečnost je vyšší v řádu procent.

Co se týká tvého porovnání ESX vůči Crunch a Hifonics. Crunch je podtřída Hifonics. Tudíž bych i možná souhlasil o porovnání kvalit (nicméně můžeme se bavit přímo o třídách) Hifonics je ale hodně kvalitní značka, postavená všeobecně někde jinde, jak Crunch. Jak konstrukčně, tak i po zvukové stránce ESX určitě převýší. Stačí si jen občas koupit nějakou literaturu, třeba i jen časopis, kde jsou jednoznačné testy. Například v minulém čísle byly zesilovače Hifonics s hodnocením cena/kvalita \"vynikající\"...

Pokud neznáš nic jiného, jak ESX, prosím nebalamuť zde lidi svými pocitem o kvalitě zvuku, o standardní poměrech výkon zesilovače vs zatížitelnost repoduktorů atd.. Neříkám, že ESX není kvalitní, ale 100% bych ho nedával na špičku ledovce!!

Někteří lidi by se měli zaměřit na uvedení své nabídky a nepouštět se do diskuzí, v kterých jsou na hodně tenkém ledě..

P.S. Můžeš se klidně kdykoliv zastavit u nás a můžeme porovnat zvukovou stránku a všeobecně kvalitativní stránku různých značek.. Potom bych tě poprosil, aby jsi zde osobně nenapadal jak mojí osobu, tak i jiné členy, kteří se snaží něco dovědět a hlavně se neohrazoval věcmi, o kterých nic nevíš (to je hlavně reklamace apod)!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O reklamaci vím hodě, Rapid-autohihi.com ti to dělali mě, a vy kromě červenýho Rapida nic moc, spíše tuning.

Znám Rock Ford Fosgate, to je jedna z nej značek, né jenom ESX, ale ESX a RF jsou pobné, RF je lepší, to není pochyb, ale jsou velice srovnatelné.

Nevím, hádej se s nimi, já jsem jim psal. Vás mi lecos řekli.

P.S Nepojedu do Pardubic, ani pro Perník :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

revilohifi.cz : tak co si pisal mas veru pravdu a co pise su odborne rady ako aj premna aako som uz pisal nemusim byt odbornik aby som vedel ze je vzdy lepsi zosik silnejsi na woofer ako slabsi ... to je jasne a mam x kamosov ktory sa venuju a dokonca jeden profesionalne ten ma v aute aparaturu okolo pol miliona to je co povedat tak viem daco ties he ...

presne tak neznamena ze mas silnejsi zosik ze odpalis woofer ...

davam ti za pravdu ...

a ak mozem tak este by som odteba chel dake info

Mirrae24 a presen pocuj doposial stale davas akurat tak s jedneho obchodu a jednu znacku a co sa tyka kvality tak mozem povedat ze zvukova kvalita tak Hertz na cistou zvuku a o DLS sa este len dozvedam studujem tu znacku a co som sa docital tak presne tak radi sa k jednej s najlepsik a to nehovorim uz o tych manikoch co s tym sutazia :)

a venujme sa teme a skutocnej realite doposial bolo prerberane woofer hertz alebo DLS a medzi nimi sa aj rozhodujem stale zosilovac zasa tej znacky nieje podmienka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Revilohifi.cz říká to, rapid-autohifi.com říká zase to..... Já jsem prostředník, který mezi nimi řeší jejich názory... Vzhledem k tomu, že jsem nakoupil u Rapidů a muzika mi doposud slouží dobře, jsem zastánce jejich názorů, nevím proč mě tu hned zase někdo napadá....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Pe.Tr

Původně zaslal: Mirrae24

A říká Ti něco RockFord Fosgate nebo-li také Punch?

Já jen, že ESX je první vysokokvalitní audio aparatura do vozů původem z Německa.

Nejprve jsem byl ke značce z prvu nejistý, navíc z Německa, říkal jsem si Skopčáci, znám Magnat a stojí to za prd, ale u toho prodejce mě přesvědčili, že se jedná o velmi kvalitní a ve světě věhlasnou značku audia do vozů.

Nejprve jsem chtěl RockFord Fosgate (made in U.S.A), ale na mě to bylo příliš drahé a za tu cenu, by jsem si toho výkonu moc nepořídil, vsadil jsem na jejich rady, subwoofer mi tam unich zapojili v prodejně a hrál neskutečně pěkné bassy, proto jsem se pro ní rozhodl.

Navíc \"Rapidi\" jak RockFord Fosgate a i ESX dováží jako jediní do ČR a možná i SR, proto unich koupíš nejvýhodněji.

Jejich stránky:

http://www.rapid-autohifi.com/store/default.asp?lngDepartmentID=83

Stránky ESX, kde jsou jejich dealeři, doleji je i ČR, dodávají pouze oni.

http://www.esxaudio.de/dealers_eu.htm

Proto vím, že jsem unich nakoupil nejvýhodněji mnou vybranou značku.

Značka se mi líbí, a to, že jí každej jen tak na potkání nezná, mě těší, vím, že mám takřka originál.

V kufru totiž dost lidí (co znám) Blaupunkt, Raveland, Sony, Panasonic, Magnat a Focal, zrovna poslední značka je z těch jmenovaných nejlepší a také bych jí doporučil, jako třeba i MB Quart, Lighting audio = RockFord Fosgate je to jejich pravá ruka, Renegade = ESX, jejich taktéž pravá ruka....

a maji otevřeno i v sobotu od 10-15 , a jsou moc ochotní ikdyž chceš jen poradit.

Pomóóóc pls skoro sousede, zastaň se taky Rapidů .... :nevim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A koncem konců již jsem zde psal, že se oháním jejich informacemi. Mě řekli, že jsou přímími a jediními dovozce RF, ESX a nevím čeho ještě.

Jestli máš něco proti, piš si s nima a né s semnou a přestaň mě laskavě furt urážet, nikdo tady na tebe není zvědavej.

Děkuju!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A nevím jak tedy Autodax, ale Rapidi mají v obchodě vyvěšené vyznamení od RF jako Diamond dealet for CR.

A už se nechci hádat kdo má víc, kdo je levnější a kdo je informovanější.

Sám jsi psal, že tu budeš lidem pomáhat, tak mě neurážej a konej v radách o audiu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nenarážel jsem na tebe jako na osobu, ale na tvoji informaci o oficiálním dealerstvím. Na narážky přímo na osoby jsi tu specialista hlavně ty.

Jinak nechápu tvoji poznámku \"autodax neni revilohifi.cz\". Jak jsem řekl, každý si hřeje svoji polivčičiku, stejně tak, jak všude zveřejňuje svoje dealerství Autodax, tak samozřejmě Rapid, to je jasné a víc jak logické. Teď jde o to, jestli přijmeš realitu a sundáš si ty růžové brýle, nebo ne. Já osobně věci od ESX případně RF beru také od Rapidu a ne od Autodaxu, ale narozdíl od tebe vím, že tu je ještě druhá cesta. Osobně dávám přednost kvalitě a rychlosti dodání zboží jako takového. Než jsem uzavřel dohodu s Rapidem, vozil jsem si ESX přímo z Německa sám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: revilohifi.cz

nenarážel jsem na tebe jako na osobu, ale na tvoji informaci o oficiálním dealerstvím. Na narážky přímo na osoby jsi tu specialista hlavně ty.

Jinak nechápu tvoji poznámku \"autodax neni revilohifi.cz\". Jak jsem řekl, každý si hřeje svoji polivčičiku, stejně tak, jak všude zveřejňuje svoje dealerství Autodax, tak samozřejmě Rapid, to je jasné a víc jak logické. Teď jde o to, jestli přijmeš realitu a sundáš si ty růžové brýle, nebo ne. Já osobně věci od ESX případně RF beru také od Rapidu a ne od Autodaxu, ale narozdíl od tebe vím, že tu je ještě druhá cesta. Osobně dávám přednost kvalitě a rychlosti dodání zboží jako takového. Než jsem uzavřel dohodu s Rapidem, vozil jsem si ESX přímo z Německa sám.

A proč nakupuješ od Rapidů, když je autodax levnější??? Alespoň pro nás, obyčejné zákazníky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

z jednoho prostého důvodu, Autodax má skladem minimálně věcí, a lidi nechtějí čekat. I já osobně mám raději spolehlivost v dodání atd. Proto upřednostním toto.

I když si jdu kupovat věci typu vysavač, lednice, pračka, nebo televize atd. nekoukám na každou korunu, ale kouknu na e-shop. Jak vypadá, jak je často aktualizovaný, kouknu na provozovatele a potom koupím. Nepotřebuju ušetřit 200,-Kč. Raději koupím u ověřeného obchodu, který má obraty (tudíž řeší častěji reklamace, má lépe propracovaný systém zásobování atd.) Nemluvě o skladových zásobách.. Tak je to i v autohifi, je pár e-shopů, které drží sklad. Z 90% jsou to obyváky, v kterých sedí lidi a přeobjednávají přišlou objednávku. Takže asi tak..

A co se týká autohifi, raději si nech poradit od nezávislého člověka. Od člověka, který má zkušenosti s více značkami. Ono, když ti bude radit člověk, který dělá 4 značky, tak ti bude tvrdit, že zrovna tyto 4 značky jsou to nej na celém světě. A pokud jsi toho zas tak moc neslyšel, tak samozřejmě budeš spokojen minimálně do doby, než uslyšíš něco lepšího.. :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...