Citros Odesláno 21. srpen 2008 Odesláno 21. srpen 2008 ahoj, chci si pořidit 307 ku v HDI nový model, asi 2006ku s 60tis Km chci se zeptat jak je to sporuchovosti 1,6HDI 80kW a 2.0HDI 100kw ? Jinak jak vůbec na tom je 307ka s poruchovostí všeobecně? Jezdím 60tis Km ročně ... D9ky všem za info. Citovat
AnotherOne Odesláno 21. srpen 2008 Odesláno 21. srpen 2008 Čo tak čítam tu na fóre, tak 307 je podľa niektorých najporuchovejší Pežot vôbec. Ale bude to viac-menej problém jednotlivých kusov ako nakoniec u všetkých áut a chce to šťastnú ruku. Na 1,6 80kW nedám dopustiť Citovat
Martinsk Odesláno 21. srpen 2008 Odesláno 21. srpen 2008 Mal som 307 1,6 HDi 80 kW bez FAP - u. Predal som to auto. Ak budeš hľadať príspevky o poruchovosti, tak nájdeš. Ten motor je výborný pre toto auto. Citovat
obaf Odesláno 21. srpen 2008 Odesláno 21. srpen 2008 Novy model 307 (hlavne 1,6 HDI) je uz trochu odladenejsi od starsich, co znamena menej poruch. Starsie 307-cky su naozaj dost poruchove (bez urazky). Citovat
Alexinka Odesláno 26. září 2008 Odesláno 26. září 2008 Z vlastní zkušenosti P307 už nikdy. Když už tak nové a se zárukou nic z bazaru. Auto mám rok a shořel mi motor jen tak, auto mám z bazaru pravidelně servisované zrovna po STK a ejhle peugeotek mi zůstal měsíc v servise a už to není co to bývalo jak se rýpe do motoru je to zlé. Citovat
yaris1 Odesláno 27. září 2008 Odesláno 27. září 2008 Zdar 2.0 HDI 66 kW. najeto cca 120 000 km(ale beru to s rezervou), zatím naprostá spokojenost. Mám ho skoro rok a jediné, s čím jsem měl problém je elektronika. 1, Nefunguje DO k centrálu a alarmu, ale s tím už jsem to koupil. Dalo by se to opravit, ale za starší BSI 7000 kč, to si to raději otevřu klíčkem 2, Někdy špatně ukazuje ukazatel teploty. Jinak krom výměny filtrů a čepů pouze liju naftu. Doufám že jsem to nezakřikl. Jinak autíčko je prostorné, spotřeba kolem 5,5 l . Citovat
ANRY Odesláno 29. září 2008 Odesláno 29. září 2008 2.0 HDI 79kw 157 tis. najeto. Jediny problem co se tyce motoru pred pul rokem, ktery jsem nakonec ani neresil bylo, ze mi na 30km z niceho nic prestalo fungovat turbo, ale od te doby zase v poho....jezdim Prahu a dalnici za 6,3 l. Taky mam trochu problem s ukazatelem teploty - ve vyssich teplotach ukazuje +/- o 7C° navic oproti realu.....musel bych menit celou palubku a to se mi nechce:mrk:papa Citovat
DD-Hell Odesláno 2. říjen 2008 Odesláno 2. říjen 2008 Mám 2.0 Hdi 100kW a nemohu si stěžovat, má to docela hodně silnej zátah a když to moc netlačim, tak jedu za 5,2 litru na 100. A problé mi s tim autem nemám. Citovat
Ferin007 Odesláno 2. říjen 2008 Odesláno 2. říjen 2008 Problémová byla hlavně 2,0 HDi 110 k z let 2002-3. 1.6 110 k je už někde jinde. Citovat
piškotek Odesláno 2. říjen 2008 Odesláno 2. říjen 2008 Původně zaslal: Alexinka Z vlastní zkušenosti P307 už nikdy. Když už tak nové a se zárukou nic z bazaru. Auto mám rok a shořel mi motor jen tak, auto mám z bazaru pravidelně servisované zrovna po STK a ejhle peugeotek mi zůstal měsíc v servise a už to není co to bývalo jak se rýpe do motoru je to zlé. Doporučuji pro příště kupovat ojeté jen od koncesionáře se zárukou ,servisní knížkou a nebourané!!! A servisovat jen a jen u jednoho servisu!!! A to nejlépe u Peugeotu.... Citovat
Ivona Odesláno 2. říjen 2008 Odesláno 2. říjen 2008 Původně zaslal: piškotek Původně zaslal: Alexinka Z vlastní zkušenosti P307 už nikdy. Když už tak nové a se zárukou nic z bazaru. Auto mám rok a shořel mi motor jen tak, auto mám z bazaru pravidelně servisované zrovna po STK a ejhle peugeotek mi zůstal měsíc v servise a už to není co to bývalo jak se rýpe do motoru je to zlé. Doporučuji pro příště kupovat ojeté jen od koncesionáře se zárukou ,servisní knížkou a nebourané!!! A servisovat jen a jen u jednoho servisu!!! A to nejlépe u Peugeotu.... To sice zní hezky, ale né každý má na servis peugeot peníze. Třeba já mám 2 peugeota a mám je už skoro 5 let a v peugeotu jsem nebyla nikdy. Jen jednou jsem se tam telefonicky na opravu ptala a jak mi řekli přibližnou cenu, tak mě málem trefilo. Servisy střídám 2 a to podle toho s čím je problém. Citovat
piškotek Odesláno 2. říjen 2008 Odesláno 2. říjen 2008 Původně zaslal: Ivona Původně zaslal: piškotek Původně zaslal: Alexinka Z vlastní zkušenosti P307 už nikdy. Když už tak nové a se zárukou nic z bazaru. Auto mám rok a shořel mi motor jen tak, auto mám z bazaru pravidelně servisované zrovna po STK a ejhle peugeotek mi zůstal měsíc v servise a už to není co to bývalo jak se rýpe do motoru je to zlé. Doporučuji pro příště kupovat ojeté jen od koncesionáře se zárukou ,servisní knížkou a nebourané!!! A servisovat jen a jen u jednoho servisu!!! A to nejlépe u Peugeotu.... To sice zní hezky, ale né každý má na servis peugeot peníze. Třeba já mám 2 peugeota a mám je už skoro 5 let a v peugeotu jsem nebyla nikdy. Jen jednou jsem se tam telefonicky na opravu ptala a jak mi řekli přibližnou cenu, tak mě málem trefilo. Servisy střídám 2 a to podle toho s čím je problém. Ahoj Ivono, reagoval jsem na Alexinku....moc dobře znám její příběh a to jak na clubu tak v realu...motor nemůže shořet jen tak..!!! Proto jsem ji takhle odepisoval.... Citovat
Ivona Odesláno 2. říjen 2008 Odesláno 2. říjen 2008 Původně zaslal: piškotek Původně zaslal: Ivona Původně zaslal: piškotek Původně zaslal: Alexinka Z vlastní zkušenosti P307 už nikdy. Když už tak nové a se zárukou nic z bazaru. Auto mám rok a shořel mi motor jen tak, auto mám z bazaru pravidelně servisované zrovna po STK a ejhle peugeotek mi zůstal měsíc v servise a už to není co to bývalo jak se rýpe do motoru je to zlé. Doporučuji pro příště kupovat ojeté jen od koncesionáře se zárukou ,servisní knížkou a nebourané!!! A servisovat jen a jen u jednoho servisu!!! A to nejlépe u Peugeotu.... To sice zní hezky, ale né každý má na servis peugeot peníze. Třeba já mám 2 peugeota a mám je už skoro 5 let a v peugeotu jsem nebyla nikdy. Jen jednou jsem se tam telefonicky na opravu ptala a jak mi řekli přibližnou cenu, tak mě málem trefilo. Servisy střídám 2 a to podle toho s čím je problém. Ahoj Ivono, reagoval jsem na Alexinku....moc dobře znám její příběh a to jak na clubu tak v realu...motor nemůže shořet jen tak..!!! Proto jsem ji takhle odepisoval.... To já vím, že jsi odepisoval Alex, taky znám její příběh, ale psala mi, že auto má rok a půl a do té doby jezdilo bez problému. Prostě se jí něco posralo. To už tak bývá a držím jí palce, ať už se jí nic podobného nestane. Citovat
MartinR Odesláno 2. říjen 2008 Odesláno 2. říjen 2008 Nevidím jediný důvod, proč servisovat auto jen v Peuegotu.Zvlášť, když nemá už záruku. Citovat
piškotek Odesláno 2. říjen 2008 Odesláno 2. říjen 2008 Původně zaslal: MartinR Nevidím jediný důvod, proč servisovat auto jen v Peuegotu.Zvlášť, když nemá už záruku. Nepsal jsem jen v Peugeotu....psal jsem nejlépe v Peugeotu a v tom je rozdíl...a k tématu jo_ 1.6 HDI 16V 110K je opravdu skvělý motor...doporučuji jen ho nedusit v nízkých otáčkách... A 2.0 HDI 16V 100kW mám pod kapotou....a ve 307ce to musí být raketa...HDI se rovná hodně dobrá investice. Citovat
Freeman Odesláno 2. říjen 2008 Odesláno 2. říjen 2008 Piskotek: nedusit v nizkych otackach .. to jsou jake? Kdyz on tak pekne tahne uz od cca 1700 .. a zere tak mene .. je ale pravda, ze znamy ma taky HDI a rika, ze radi uplne stejne jako u benzinu (otacky jsou niz, to je jasne), tj. tam, kde by jel s benzinem na 3ku, tam jede i s HDI. Dalsi co me zajima, jak jezdit za studena, bohuzel obcas s HDI jezdim i jen par km, pak cely den stoji a vecer zpet. Mam merku teploty oleje a ten se ani nestihne ohrat. Nekdo radi nevytacet nad 2000, jiny zase ze otacky zas tak nevadi (rekneme do 3000), ze naopak nechat se tahnout studenym motorem je horsi. Toz babo rad. Ale snad ty auta delaji aby se s nima dalo jezdit jak clovek potrebuje. Citovat
AnotherOne Odesláno 3. říjen 2008 Odesláno 3. říjen 2008 Žiadnemu motoru neprospieva vytáčanie za studena. Ja chodím okolo 2000 +/- Citovat
ozzy56 Odesláno 3. říjen 2008 Odesláno 3. říjen 2008 Původně zaslal: Freeman Piskotek: nedusit v nizkych otackach .. to jsou jake? Kdyz on tak pekne tahne uz od cca 1700 .. a zere tak mene .. je ale pravda, ze znamy ma taky HDI a rika, ze radi uplne stejne jako u benzinu (otacky jsou niz, to je jasne), tj. tam, kde by jel s benzinem na 3ku, tam jede i s HDI. Dalsi co me zajima, jak jezdit za studena, bohuzel obcas s HDI jezdim i jen par km, pak cely den stoji a vecer zpet. Mam merku teploty oleje a ten se ani nestihne ohrat. Nekdo radi nevytacet nad 2000, jiny zase ze otacky zas tak nevadi (rekneme do 3000), ze naopak nechat se tahnout studenym motorem je horsi. Toz babo rad. Ale snad ty auta delaji aby se s nima dalo jezdit jak clovek potrebuje. Určitě se auta vyrábějí pro všechny druhy řidičů....ale když už o tom člověk něco ví,tak točit studený motor přes 2500 je blbost....nakonec proč,když HDi táhne od 1800 otáček Citovat
Ferin007 Odesláno 3. říjen 2008 Odesláno 3. říjen 2008 Původně zaslal: Freeman Kdyz on tak pekne tahne uz od cca 1700 .. Mně teda krásně táhne už od 1500 otáček. Za \"dušení na nízký otáčky\" považuju (samozřejmě v závislosti na terénu atd.) jízdu tak pod 1300-1400. Samozřejmě záleží taky na typu auta. Já mám SW, to váží prázdný 1,5 tuny, takže tu hranici nízkých otáček má výš. Pokud jde o studený starty, tak hlavně žádný zběsilý akcelerace, zkrátka plynulý rozjezdy. Naopak při horkým motoru (typicky po jízdě po dálnici) mu nedělá dobře náhlý zastavení a vypnutí motoru. Motor je horkej, vzduch ho už nechladí a může se kroutit. Citovat
Ferin007 Odesláno 3. říjen 2008 Odesláno 3. říjen 2008 Původně zaslal: Ferin007 Mně teda krásně táhne už od 1500 otáček. Ale používám VIF! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.