jkmtrnava Odesláno 17. srpen 2008 Odesláno 17. srpen 2008 kúpil som \"zánovného koníka\" (predchadzajúci je kaput). P406 r.v. 12/1999, model 2000. V komletnej výbave okrem kože. Po pár hodinách jazdy som zistil že klíma nefunguje. Volal som bývalému majitelovi, čo s tým že nejde klíma. jemu išla. Tak dávam otázku čo s tým,poradili mi aby som vyskušal el.mag.spojku napojiť napriamo či ide.IDE. Dalej zapnúť klimu na paneli, čím zvýšilo otáčky a spojku pripojiť priamo k baterke. Pri nastavených 14 stupňoch sa cca po 5 sek sa cez vzduchovody pustil studený vzduch - tak ako má byť.viete mi poradiť kde je chyba? Vopred dakujem Citovat
Pe.Tr Odesláno 17. srpen 2008 Odesláno 17. srpen 2008 pokud tam jsou naplně může být problém v kompresoru , nejdříve bych začal s kontrolou chladiva a pak se zaobíral elektronikou. Citovat
jkmtrnava Odesláno 17. srpen 2008 Autor Odesláno 17. srpen 2008 Původně zaslal: Pe.Tr pokud tam jsou naplně může být problém v kompresoru , nejdříve bych začal s kontrolou chladiva a pak se zaobíral elektronikou. myslím že kompresor ide, bo to bolo cítiť na výstupe trubiek a už to tu niekto písal že ked nieje cladivo nejde nič. Kedže po provizornom zapojení sa to javilo ako OK tak som rozmýšlal nad tou elektrikou. No neviem ako dalej:myslim Citovat
jkmtrnava Odesláno 17. srpen 2008 Autor Odesláno 17. srpen 2008 Původně zaslal: Pe.Tr pokud tam jsou naplně může být problém v kompresoru , nejdříve bych začal s kontrolou chladiva a pak se zaobíral elektronikou. myslím že kompresor ide, bo to bolo cítiť na výstupe trubiek a už to tu niekto písal že ked nieje cladivo nejde nič. Kedže po provizornom zapojení sa to javilo ako OK tak som rozmýšlal nad tou elektrikou. No neviem ako dalej Citovat
pastorek Odesláno 17. srpen 2008 Odesláno 17. srpen 2008 Mohlo by to byť vadné tlakové čidlo. Skús ho obísť spojením kontaktov na krátko či to začne fungovať. Citovat
jkmtrnava Odesláno 18. srpen 2008 Autor Odesláno 18. srpen 2008 Původně zaslal: pastorek Mohlo by to byť vadné tlakové čidlo. Skús ho obísť spojením kontaktov na krátko či to začne fungovať. Dnes som trochu hladal. No prišiel som na to že prívodný plusový vodič je niekde prerušený \"asi\". Pri merani mi ukazoval 2,8 - 7 Voltov(samozrejme pri pustenej klíme), až som priložil skúšačku tak volty padly na nulu. Inač tlakové čidlo funguje bo vetrák ihned šlapal na malé otáčky. Až by niekto vedel odkial je presne napojený tento vodič a kade ide, budem rád a mám po probléme, lebo privedem nový vodič a klíma bede zase OK. Citovat
pastorek Odesláno 18. srpen 2008 Odesláno 18. srpen 2008 Původně zaslal: jkmtrnava Původně zaslal: pastorek Mohlo by to byť vadné tlakové čidlo. Skús ho obísť spojením kontaktov na krátko či to začne fungovať. Dnes som trochu hladal. No prišiel som na to že prívodný plusový vodič je niekde prerušený \"asi\". Pri merani mi ukazoval 2,8 - 7 Voltov(samozrejme pri pustenej klíme), až som priložil skúšačku tak volty padly na nulu. Inač tlakové čidlo funguje bo vetrák ihned šlapal na malé otáčky. Až by niekto vedel odkial je presne napojený tento vodič a kade ide, budem rád a mám po probléme, lebo privedem nový vodič a klíma bede zase OK. Odpovedal som ti v inom vlákne. Vyzerá to na opálené kontakty relé ktoré spína tu spojku. Bohužiaľ neviem kde presne je ale malo by byť v motorovom priestore spolu s ešte nejakými relátkami a pár poistkami. Citovat
jkmtrnava Odesláno 18. srpen 2008 Autor Odesláno 18. srpen 2008 Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: jkmtrnava Původně zaslal: pastorek Mohlo by to byť vadné tlakové čidlo. Skús ho obísť spojením kontaktov na krátko či to začne fungovať. Dnes som trochu hladal. No prišiel som na to že prívodný plusový vodič je niekde prerušený \"asi\". Pri merani mi ukazoval 2,8 - 7 Voltov(samozrejme pri pustenej klíme), až som priložil skúšačku tak volty padly na nulu. Inač tlakové čidlo funguje bo vetrák ihned šlapal na malé otáčky. Až by niekto vedel odkial je presne napojený tento vodič a kade ide, budem rád a mám po probléme, lebo privedem nový vodič a klíma bede zase OK. Odpovedal som ti v inom vlákne. Vyzerá to na opálené kontakty relé ktoré spína tu spojku. Bohužiaľ neviem kde presne je ale malo by byť v motorovom priestore spolu s ešte nejakými relátkami a pár poistkami. Dík za radu. Relátka čo sú pri motore (3) sú vymenené.S tých troch je jedno na predné hmlovky. Relé dalej od motora má silovy prívod stále pod napätím, tak som skúsil spojiť oba kontakty (zastupil som relé) a nič. Spojku nezoplo a napätie prispojke nezmenené(2,8 - 7 voltov). Asi to bude len ten prerušený vodič a tak neštastne že sa dotýka a pri zátaži to už nezvláda . Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.