drago Odesláno 19. březen 2004 Odesláno 19. březen 2004 Ahoj všem, chtěl bych požádat někoho, kdo má tento model, aby mě sdělil svůj názor. Delší dobu plánuju upgrade svojí 306ky na 406. Mám teď možnost koupit 1.9TD 1997 66kW za slušnou cenu a hlavně v dobrém stavu (dle servisu peugeotu). Chci ale auto tak na 5-6 let. Jak jsou na tom tyto modely s tímto stářím. Nezačínají se projevovat nějaké typické neduhy? Má cenu ještě kupovat takto \"relativně staré auto\"? .. Např. u své 306 r.1994 každým měsícem cítím, že auto fakt stárne(elektronika, vrzání, ...). A ještě jeden dotaz, dá se s těma 66kW jezdit aspoň trochu sportovnějc ? ;-)) Díky a všem přeji pěkný den. Drago Citovat
Guest cake Odesláno 19. březen 2004 Odesláno 19. březen 2004 Na vetsinu Tvych otazek Ti odpoved nedam, protoze mam 406 z roku 97 asi 3 tydny, ale je jiste, ze na sportovni jizdu s 66 kW radsi zapomen. Mam 2.1 dTi, 80 kW a je to tak akorat. Rozhodne by se par (hodne) koniku jeste vlezlo.... Kazdopadne se budes muset smirit s tim, ze je to starsi auto, takze vzdycky bude mit nejake mouchy.... Cake:papa Citovat
rimmer Odesláno 19. březen 2004 Odesláno 19. březen 2004 Taky si myslim, ze tech 90 koniku na sportovni jizdu s precijenom takovym velkym autem moc nebude, ale roztahnout na slusnouch rychlost by to melo jit urcite. Muj motor 2.1TD cili 110k (80kW) je trosku o necem jinem uz, pritom spotreba neni o moc vetsi, tak asi litr navic a vykon je uz znat. Ale jestli chces jezdit sportovneji, tak si myslim, ze tady je na miste benzin no...diesel neni na sportovni jezdeni moc vhodny...zejmena jak to je studene to moc orostovat nemuzes... Citovat
Sepp Odesláno 19. březen 2004 Odesláno 19. březen 2004 Jak rika rimmer - diesel sam osobe uz je dost liny a 1,9 Tdi s 66kW je tak na rekreacni jizdu - na nejake zavodeni muzes s klidem zapomenout - nebo se zkus podivat po 2.2l Citovat
Rebik Odesláno 19. březen 2004 Odesláno 19. březen 2004 na sport zapomeň a nechal bych stoprocentně změřit tlaky a zkontrolovat vstřiky a čerpadlo, aby jsi se nedivil, pravidelný servis neřeší zda byl majitel prase. Citovat
Kralda Odesláno 23. duben 2004 Odesláno 23. duben 2004 Já mám také 1.9 TD, ale rok výroby 99. mám najeto 145.000 km a bez problémů. Co se týká rychlejší jízdy, podle mého se s tím dá jezdit trochu rychleji Citovat
kawasaky Odesláno 17. červen 2004 Odesláno 17. červen 2004 no moje 406 s 81kW je tak akorat a jede celkem slusne, ale Break je vetsi a 66kW rozhodne na zadnou rychlojizdu nebude.... Citovat
Guest cake Odesláno 18. červen 2004 Odesláno 18. červen 2004 Abych to zase trochu prikrmil. Moje 406 z roku 97 za4ala vykazovat nektere neduhy, rekl bych umerne veku. Pocitej s tim, ze se sem tam vysype najky cidlo. me se treba evidentne sypou cidla/draty otackomeru (ma epilepticke zachvaty), a vody v palivovym filtru (filtr novy, voda vypustena, v nadrzi odlucovac vody a porad se to obcas rozsviti). Taky pokud podle servisni knizky nebyla menena spojka, muzes ocekavat, ze kolem 160 000 zacne mozna prokluzovat. Zadni naprava je jako u kazdyho pazouta - nachylna na poruchy. Proste na cim novejsi auto budes mit, tim lepsi mas sanci, ze Te tyhle veci potkaj pozdeji. Ale jinak je to kocaaaaaarrrrrr. Fakt super. Citovat
Guest MMMMM Odesláno 21. červen 2004 Odesláno 21. červen 2004 Vcera jsem zjistil, ze na 406 nejdou zvednout zadni sedak, abych mohl dat operadla dolu. To me prekvapilo. Myslel jsem ze si tam mohu ustlat kdyz sklopim zadni sedacky a ono nic. Je to tak nebo sem to delal spatne? Citovat
Radek V. Odesláno 21. červen 2004 Odesláno 21. červen 2004 Tusim, ze Ferry tu psal, ze musis pouzit hrubou silu na ten sedak....... Citovat
Sepp Odesláno 21. červen 2004 Odesláno 21. červen 2004 Proboha to jsi zjistil teda brzo - jakze uz ji mas dlouho?! Ja to zjistil prvni den a byl jsem taktez konsternovan , ale je to limuzina, takze se s tim asi nepocitalo - mas penize na auto - tak mas i na hotel :D Citovat
Guest MMMMM Odesláno 21. červen 2004 Odesláno 21. červen 2004 Fakt jsem to zjistil az ted,vubec me to nenapadlo zjistovat, vim je to ostuda Citovat
Tomi Odesláno 22. červen 2004 Odesláno 22. červen 2004 Přátelé rád bych vás vyvedl v omyl,.. 1.9 td není žádný lenoch... vozím auta z belgie a už sem v né jedné seděl, a měl možnost si projet 1000km... můj názor je ten: pokuď se chceš svézt v dobrém, pohodlném autě a nestojíš až tak moc O velé divočení na silnici a hlavně chceš jezdit za par kaček...KUP ji!!! (samozřejmě musí být v dobrém stavu (i motorickém) Citovat
Tomi Odesláno 22. červen 2004 Odesláno 22. červen 2004 to je divné... mě sedák zvednout JDE!!! ted jsem to byl pro jistotu vyskoušet!!! a jde!!! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.