Martas406 Odesláno 5. srpen 2008 Odesláno 5. srpen 2008 Zdravím všechny,mám jeden dotaz ohledně zadních bubnových brzd.Mám před technickou,tak jsem se rozhod,že se na ně mrknu.U jednoho valce mírně prosakuje brzdovka,obě dvě kola ojetý obložení,bubny mají drážky,takže bych nejradši koupil celou sadu se samostavama a pružinkama,ale nějak jsem se zamotal do těch značek.Pročítal jsem články,jedná se mi o systémy Bendix a Bosch,pak Girling a Lucas,jaké jsou mezi nimi rozdíly a na co si mám dát pozor,pak jsou ještě prastka s,a bez regulátoru.Všem mockrát předem děkuji. Citovat
pavloucha Odesláno 5. srpen 2008 Odesláno 5. srpen 2008 cca. před rokem jsem to dělal,koupil jsem jenom obložení asi 950,- žádné pružinky a samostavy,normálně jsem je tam zase vrátil,bubny jsem měl taky s vydřenejma drážkama tak jsem je nechal trošku zarovnat,jinak mi teklo jedno prasátko tak jsem vyměnil radši i to druhý,prasátko s regulátorem-slyším poprvé tak nevím. Není to nijak náročná práce,jenom si pamatovat jak to tam bylo původně,taková je moje zkušenost Citovat
pavloucha Odesláno 5. srpen 2008 Odesláno 5. srpen 2008 jinak mezi těma brzd. systémama je určitě rozdíl v konstrukci,každej je trochu jinej a vždycky když jsem něco objednával na brzdy tak po mě chtěli jestli mám Bendix,Girling atd........ Citovat
ozzy56 Odesláno 5. srpen 2008 Odesláno 5. srpen 2008 Dám ti jednu radu--ty díly,které chceš koupit (vyměnit) si vem s sebou do prodejny.Ani ti prodavači kolikrát nejsou schopni přesný díl určit.---zvlášť brzdy !!!!! Jinak bubny nech stočit (pozor,aby nebyly přes míru),kup pakny,prasátka i tu sadu,kde jsou pružiny a dalčí drobné díly--už to potom pravděpodobně nebudeš nikdy rozebírat Citovat
Martas406 Odesláno 5. srpen 2008 Autor Odesláno 5. srpen 2008 To právě chci udělat,koupit celou sadu,ale jak píšeš,sami to neví,a chtějí to po mě,jaký typ tam mám,a jelikož to objednávají na zakázku,tak to ani moc neporovnáme,a rok,typ jsou málo:( Citovat
ozzy56 Odesláno 5. srpen 2008 Odesláno 5. srpen 2008 To není tvoje věc,abys tomu rozuměl. Přines jedno prasátko a pakny z jednoho kola a ať to objednají sami. Nebo se na ně vy... Těch firem co prodávají je víc... Citovat
pavloucha Odesláno 5. srpen 2008 Odesláno 5. srpen 2008 souhlasím s vámi,že je lepší koupit celou sadu,ale já jsem ty pružiny atd. měl docela zachovalý takže jsem je neměnil,nechtěl jsem nějak machrovat,jen jsem napsal jak jsem to řešil já Citovat
ozzy56 Odesláno 5. srpen 2008 Odesláno 5. srpen 2008 Ty pružiny vypadají zachovale ,ale po 8--10 letech už prostě nemají ten,,tah\'\'.Jestli měním pakny,prasátka, nechám točit bubny,tak musí být OK i samostav a pružiny.Ta sada stojí 3 stovky.A když dám nové lanka ruč. brzdy,tak už to nikdy nerozebírám Citovat
Kekros Odesláno 6. srpen 2008 Odesláno 6. srpen 2008 když už jste u výměny brzd, tak jsem u toho koukal i na ložiska a byly úplně suchý, to tak má být , nebo tam má být vazelína ? Citovat
čakom Odesláno 6. srpen 2008 Odesláno 6. srpen 2008 já jsem před asi 4 měsícema vyměnil jen pakny od Bendixu a zatím pohoda. Citovat
ozzy56 Odesláno 6. srpen 2008 Odesláno 6. srpen 2008 Původně zaslal: Kekros když už jste u výměny brzd, tak jsem u toho koukal i na ložiska a byly úplně suchý, to tak má být , nebo tam má být vazelína ? Ta ložiska mají být suchá--je to dvouřadé,oboustranně kryté ložis- ko s trvalou tukovou náplní--tzn.,že když je ložisko od vazelíny,je- ho životnost pomalu končí,protože z něj uniká mazivo. [upravil dne 6/8/08 ozzy1956] Citovat
Martas406 Odesláno 6. srpen 2008 Autor Odesláno 6. srpen 2008 Ozzy 1956: To máš pravdu,ale rád bych právě věděl jaké jsou v tech systémech rozdíli,páč jsem tady někde čet,že je pak i rozdíl v odvzušnování [upravil dne 6.8.08 Martas406] [upravil dne 6.8.08 Martas406] Citovat
ozzy56 Odesláno 6. srpen 2008 Odesláno 6. srpen 2008 Rozdíly v odvzdušnění brzd nejsou žádné. (dělal sem to!!!) Od nejvzdálenějšího kola k nejbližšímu--tj.normální postup. PZ,PL,PP,PL. Finito....odcházím na 3 Radky Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.