Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte..

řeším následovnej problém na předních brzdách - mám buď přidřený nebo šišatý válečky, takže i po tom co sem je několikrát rozhejbával tak se pořád nevracej jak by měli (prachovky sou nový). druhá věc je vychozenej třmen na čepech - s celým třmenem se dá docela dost hejbat ze strany na stranu, takže i díky tomuhle brzdy pořád trochu přibržďují..

tak řeším co s tím - ten váleček by možná stačilo vyšlapat ven, očištit a vyměnit těsnící gumičku a bylo by to dobrý (potažmo mám doma ještě další který bych mohl vyzkoušet) ale co s tím vychozeným třmenem? novej stojí +- 2500 jeden, nedá se to ještě nějak opravit než do toho uvalím takový prachy?

Odesláno

skus rozobrať strmeň vybrať valček a poriadne ho vyčistiť môťže byť zanesený a keď ho zložíš mal by ti hladúčko chodiť.Až to nepomôže skoč na vrakovisko a vyber strmne a vymen.Ušetríš kopu prachov:super

Odesláno

oddie prodával lucasy na chlazený kotouče, bendixy už měl prodaný a krom toho do prahy by se mi pro to jet moc nevyplatilo.. s tím vrakáčem nevím, chcou tam litr za jeden třmen a co tam maj je humus, nevím jestli bych si pomohl..

spíš se mi jednalo o to jestli se to dá nějak spravit, nebo se to jenom mění...

Odesláno

inak. Stimi vodiacimi čapmi to nije zlý napad.Ored nedavnom mi pískali brzdy a riešil som včom to bolo , rozchadzal som valčeky a nezaberalo až keď som rozobral strmeň tak som zistil že mi neplaval na čapoch ono sa o lúbi zadret.Skús to prečistiť a namazať.Le skor si myslim že ti nemáš problém vo vodiacich čapíkoch ale vo valčeku treba ho len vyšlapat a vyčistiť popripade mu dať noú gumičku

Odesláno

třmen na čepech chodí krásně, měl sem to rozdělaný a čepy sem promazal, ani nebyly zarezlý nic.. váleček sem zkoušel rozhejbávat několikrát, šel hrozně těžko (oproti tatové 405tce tak dvakrát tak hůř) a vůbec to nepomáhalo.. dejmetomu že váleček bych vydělal obrousil a dal novou gumičku (prej může bejt po těch letech nabobtnalá), ale ta vůle na čepech nevím.. :/ když si budu od někoho nechat soustružit nějakou vložku tak to bude balík peněz aby to za něco stálo...

jak byste to řešili vy?

Odesláno

Dal sem ten tip na soustružníka jen kdyby to byl kolega.. (v práci třeba)

Jinak to,co píšeš--vyčistit váleček i vnitřek,, po ,,namazání\'\' brzd.kapalinou

musí váleček chodit volně.Určitě dej novou sadu gumek--jak těsnící,tak

prachovku.

Odesláno

Jenom takovej dotázek, když jsi zamačkával ty pístky na brzdiči měl jsi je odpojený od hadic nebo jsi to zkoušel zamáčknou připojený? Protože starý hadice taky dokážou svý.

Odesláno

tak dneska sem se v tom vrtal, výsledek je asi takovej - zkoušel jsem jiný třmeny, vůli na čepech měli úplně stejnou jako ty moje.. připadá mi že ta vůle je tam snad normální. takže na jiný třmeny sem se vyprdl, vyšlapal sem ze svejch třmenů válečky, dal sem nový gumičky a celkem mě překvapilo, že se mi po chvíli povedlo váleček dostat zpátky jenom rukama... no každopádně to vypadá tak, že s těma novejma gumkama to chodí jak víno.. zítra naleju kapalinu, odvzdušním a uvidím...

Odesláno
Původně zaslal: Martin.405

tak dneska sem se v tom vrtal, výsledek je asi takovej - zkoušel jsem jiný třmeny, vůli na čepech měli úplně stejnou jako ty moje.. připadá mi že ta vůle je tam snad normální. takže na jiný třmeny sem se vyprdl, vyšlapal sem ze svejch třmenů válečky, dal sem nový gumičky a celkem mě překvapilo, že se mi po chvíli povedlo váleček dostat zpátky jenom rukama... no každopádně to vypadá tak, že s těma novejma gumkama to chodí jak víno.. zítra naleju kapalinu, odvzdušním a uvidím...

Kdysi jsem se učil,že při každé demontáži součástí brzd se musí

měnit pryžové díly a dodržovat perfektní čistota!Jsem rád,že

pomohlo,jak sem psal nahoře.:super:papa

Odesláno

Tím válečkem asi myslíš pístek? Jaká byla ztráta kapalinny,když jsi ho celý vytlačil?Už jsem to dělal ,ale bez úspěchu,resp.jen krátkobobě to pomohlo,budu muset vyměnit i hadičky a dozadu i lanko na ručku..

Odesláno

když vyšlapeš oba přední tak ti vyteče všechna kapalina.. ale to je podle mě minimální investice...

akorát su trochu překvapenej z toho že má pedál dost velkej mrtvej krok... zavzdušněný to není, vzduch nešel ani z jednoho kola a když zkouším jakoby \"našlapat\" tak se pedál nezvedá... tak jenom doufám že jak byl celej systém na suchu tak se něco nepodělalo v hlavním válci nebo tak něco.. :/

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...