Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

jaky mobil?


f3Rd@

Recommended Posts

@Tony Stark je to telefon pro ženu, požadavky z její strany jsou:"kvalitní" foťák (jako etalon má Huawei P10), telefonování, SMS, NFC, Bluetooth, výdrž baterie cca dva dny, mirrorlink a pokud to nebude pádlo, tak jedině dobře, cena do 5000. Z mé strany požadavky jsou: cena do cca 8000, vodotěsnost výhodou, hodně ramky, slušný procesor (primárně nejvíc vytezujici aplikace, která na tom pojede je AndroidAuto), stačí jedna SIM, slot na SD, rychle nabíjení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

MirrorLink a AndroidAuto jsou softvérové záležitosti, to už je na vývojářích zda to bude v operáku zaimplementováno automaticky či nikoliv.

Ono dát dohromady relativně komapktní telefon se super nabušenými střevy dneska umí už jenom Samsung nebo Jabko ale za podstatně jiné peníze. Kdyby se ti povedlo sehnat S10e za dobrý peníz, budiž ale baterka doslova prd snese, se mnou by ten telefon nevydžel ani do 14hod odpoledne.

Dobře jako P10 asi fotit moc telefonu do 5tisíc určitě nebude, spíše málokterý do 7-8 už ano ale tam na 2 dny použití se dostával již téměř nesehnatelné Xiaomi Mi 9T - zase neumělo paměťovky. Dneska už v této cenové politice se dá vybírat mezi předraženou A40kou, která ale nic moc nepřekvapuje, zase neurazí ale koukni třeba na TCL, Realme, či levnější verze/modelů Xiaomi, tady už to je pouze o dílčích přednostech, kde každý výrobce přidává a jiný zase ubírá někde jinde.

Pro tebe bych doporučil omrknout

Motorola One Fusion+ (IPS panel, "pouze 15W nabíjení)

Xiaomi Redmi Note 9 Pro je dobrý kauf

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak P20Pro je zase úplně někde jinde, zrovna u pročkových modelů si hudlavej dal se softverem hodně práce a fotí opravdu výborně. 

Podle mého dneska ani nemá smysl dávat více jak 10t za telefon, už to se může někomu zdát mnoho ale pak když se podívám na ceny jablek či dvacítkové řady od samsungu, nechce se mi tomu věřit. 

Kdyby ty telefony byly nerozbitné, neřeknu půl slova ale při prvním pádu jedna průměrná výplata(tady v ČR) v háji, to fakt né.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Tony Stark Samsung A40 za nějakých 4.500 ti přijde předražený? Kolik by tak mobil s touhle výbavou(A40) měl stát, resp. co by za ty peníze měl umět víc? Má něco display srovnatelný s AMOLED? Jen se ptám, moc to nesleduji, protože mobil řeším tak jednou za 2-3 roky 😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V Mironetu jej vidím za 5400,- A40 A405F Dual Sim, což je ve srovnání s příplatkem vůdčí Redmi Note 9 Pro kdy v czechcomu stojí 6650,- baterka co vydrží, fotky má mnohem lepší, makro je fakt hodně slušné a AMOLED v A40 je sice AMOLED ale není AMOLED jako AMOLED. A další rozdíl a to velký je Exynos vs SD 720G a 4 vs 6GB RAM.

A40 je prostě kompaktní telefon s oničem AMOLED panelem a to je tak všechno, fotky z něj jsou fotky ale že bych je někomu chtěl ukazovat na televizi to fakt ne. Neříkám že to je špatný telefon ale za ty peníze z ověřeného eshopu raději novější ač větší telefon za né tak velký příplatek. 

Ať si každý koupí co se mu líbí, já se snažím poradit dle mých osobních zkušeností jelikož mám tu možnost testovat různá zařízení. Já třeba jako druhý telefon používám dodnes stařičké HTC10, které nebýt nulové podpory a baterky na kaši, by bylo telefonem na dlouhé roky. 

Upraveno uživatelem Tony Stark
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak já právě to porovnání nemám, tak se ptám. Pro mě je docela zásadní velikost, resp. malost, protože přiměřený pro mě byl a je Samsung A3 (2016 resp. 2017), takže A40 byl ještě akceptovatelný "skok" nahoru. I když ten dlouhej display je dost nezvyk. Uvidíme za měsíc dva. A tu A40 (SM-A405FM Dual Sim) za 4.300,- (+/- 100,-), rozhodně lepší volba než A10 nebo A20, jsem bral z Alzy 😉 A Samsung prostě proto, že jsem na něj zvyklej. Jenom ten Android 10 je teda pro mě něco jako španělská vesnice... nebo spíš peklo 🙃

Upraveno uživatelem Veverka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Tony Stark co si budem, u android zařízení je zase výhoda v neoficiální podpoře :) Takto třeba na starém xiaomi redmi note 3 pro a asus zenfone 5 provozuji nový android 10 bez problému, baterku jsem koupil za 400 novou, telefony dostaly moje děti a jsou s tím naprosto spokojené. Jinak kompaktní telefon s nabušeným vnitřkem. Sony. Mám xperii XZ2 compact, 3000mAh baterku, 4 GB RAM, 5 displej 1080p, snapdragon 845, jednu čočku (ale i s tou jednou čočkou umí díky top softwaru od sony kouzlit opravdu nádherné fotky). 
https://forum.xda-developers.com/htc-10/development

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@VojtouNerCZ Sony a jejich kompakty byly peckovní stroje (dodnes mám doma funkční Z3Compact jako zálohu v nejhorších případech), bohužel no, lidi chtěli velké pádla, teďka zase chcou zpět malé telefony. XDA forum pochopitelně znám ovšem, ono to HTC 10 je tak trošku oříšek, ikdyž jsem znalý a znám opravdové machry na androidy tak u mojeho kusu po updatu na Oreo už lze jen nahoru (myslím novější verze droida) a já bych chtěl zpět 6 nebo 7, ty z toho telefonu dělaly v té době nepřekonatelný kus hadweru.

 

 

Upraveno uživatelem Tony Stark
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

pouziju tohle vlakno...

cau kluci, co Honor 9X, je to dobrej telefon? Nejsem narocnej uzivatel, tak nerad bych preinvestoval. Ma cenu spis 9X nebo 9X lite? Po pravde tam nevidim nejakej rozdil, krome NFC..ale nevim, moc tomu nerozumim

tady odkaz

https://m.alza.cz/honor-9x?dq=5692007

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Huawei potaźmo Honor je zapovězená kategorie telefonu nejen co se softwerove podpory týče ale i do budoucna to nevidím moc růžově i když nástupce Trumpa možná zruší jeho BAN. 

Kolik bys do toho chtěl @morepower max vložit chechtáku a další otázka, krom NFC požaduješ striktně ještě něco?

Upraveno uživatelem Tony Stark
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Tony Stark Díky za reakci, ono to dopadlo úplně jinak ... můj telefon byl nějakej rychle se vybíjecí a já v šuplíku našel jinej starej, co funguje, tak sem si ho vzal, takže spokojenost :D

Jako uživatel telefonu jsem totiž naprosto marnej, protože mě stačí, když to dlouho vydrží a je to malý. Jako za bezva funkci považuju GPS a LTE internet...:mad:

Funkci NFC jsem až do neděle vlastně neznal, jen mi to ukázal nějakej porovnávač a já si našel ve wikipedii, co že to vlastně je. Do nedávný doby jsem používal telefony s androidem a hardwareovou klávesnicí, ale už dosloužily.

Ideál by pro mě byl asi smartphone velikostí Iphonu SE 2016, s úplně čistým androidem a výdrží tak 14 dní, ale to je jen vlhkej sen. Malý telefony se teď nevyrábí (nejsou na našem trhu) a nebo se vyrábí (v číně), ale nevydrží dýl jak půl dne (třeba soyes s10).

tak dík, počkám, třeba nějakýmu výrobci docvakne, že jsou i lidi, co chtěj malý telefony.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...