Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

jaky mobil?


f3Rd@

Recommended Posts

... což mi připomíná asi nejlepší definici počítače jakou jsem kdy slyšel: Počítač je zařízení, jež nám usnadňuje práci, kterou bychom vůbec nemuseli dělat, kdyby žádné počítače nebyly.

@Veverka Jakože když jdeš do nastavení a tam vybereš položku Zvuky a vibrace tak se ti nezobrazí ty čtyři dlaždice (ikony)? :myslim

Upraveno uživatelem Sawoy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, tak koukám, že jsem tu rozproudil debatu, která se i zvrhla jiným směrem..... @Sawoytak s tou definicí počítače, co by projektant, musím souhlasit - dřív neexistovalo, aby se něco kompletně předělávalo na poslední chvíli. Dřív by výkresy nikdo neškrábal a nedělal komplet znova. Bohužel dnes je normální, že ti týden před odevzdáním změní třičtvrtě dispozic bytů a děláš všechno znova.....

A teď k tématu... Chápu že jediné pro rozhodování není, jaké fotky telefon dělá, ale tady je na to prostě kladen velký důraz. chápu, že chip, velikosti špendlíkové hlavičky neudělá zázraky, ale to po něm taky nikdo úplně nechce. Sám mám Sony Xperia XZ (bohužel mě začíná zlobit konektor USB-C, protože nereaguje na některé kabely, na které dříve reagoval a postupně se to zhoršuje, ale loučit se sním zatím nechci, ale dávat 2500 za výměnu konektoru, když mi pak nezaručí vodotěsnost, se mi opravdu nechce, kor když už je to taky 3 roky starý stroj (předtím Sony Xperia Z1 compact). Bohužel, Sony je fakt brutálně předražený, takže můj další telefon už bohužel sdony nebude... nicméně jejich prostředí mi fakt maximálně vyhovovalo.... Kdyby měl někdo nějaký nápad, jak řešit ten konektor, budu rád (prach a špínu už jsem z něj vyškrábal párátkem).

Nakonec jsem se asi uchýlil k rozhodování mezi trojicí Xiaomi, ale ještě si je půjdu někam trochu osahat. Xiaomi Redmi Note 9, Xiaomi Redmi Note 9 Pro a Xiaomi Mi 9 Lite.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě se podívej na Redmi Note 9S ... je to možná zajímavý kompromis mezi 9 a 9Pro ... protože při srovnání 9/9S/9Pro je RAM 4/6/6 giga, hlavní foto 48/48/64 mega, video Full/Ultra/Ultra, makro 2/5/5 mega,  mediatek/qualcomm/qualcomm 2/2,3/2,3 giga, rychlonabíjení 18/18/30 W a cena <5/>6/>8 kKč.

Čili srovnání 9S/9Pro vychází 9S slabší "jen" v hlavním foťáku (48/64) a rychlonabíjení (18/30). Za cca o dva litry míň.

Ovšem jetli je hlavní důraz foto/video, pak 9Pro, ale za příslušnou cenu. Pro mě bylo u Note 9 příjemným překvapením že ačkoliv se všude uvádí že  ne tak nakonec NFC umí (9S ho asi nemá) a na rozdíl od některých specifikací (třeba Alza ???) má stejně jako oba další slot Dual SIM + karta. A ačkoliv jsem to ještě nedávno považoval za zhovadilou fičuru tak odemykání ksichtem mě vyloženě dostalo jako super věc, to se musím přiznat.:mad:

Lite budeš těžko shánět a jak jsem tak koukal tak za ty peníze je to proti těm Redmi krok zpátky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Sawoy 9S jsem vyřadil, pprávě protože nemá NFC.... srovnával jsem na xm.cz, kde snad mají pravdivá data.. Ještě kouknu na ty ceny... podle mě už nebude takový kvalitativní rozdíl ve fotkách z toho 48 nebo 64Mpix foťáku... ale zas těch 30W nabíjení by bylo fajn,, ale přesně jak píšeš... ten rozdíl v ceně není malý..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A těch 18W nabije "devítku" cca za hodinu. Vyzkoušeno.

P.S. na druhou stranu na rovinu koukám, že Pro už se dá sehnat lehce nad šestapůl .... předpokládám že celou dobu mluvíme o verzích 4+128 resp. 6+128 giga

Upraveno uživatelem Sawoy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 10 hodinami, Sawoy napsal:

 ačkoliv jsem to ještě nedávno považoval za zhovadilou fičuru tak odemykání ksichtem mě vyloženě dostalo jako super věc, to se musím přiznat.:mad:

Lite budeš těžko shánět a jak jsem tak koukal tak za ty peníze je to proti těm Redmi krok zpátky.

Super věc na ksicht, mám to ještě na kód, když mám roušku tak mě to nepozná 😀

Jinak je to super když tady máme vnuky,ty co videji tak to musejí prolizt(mamině ,když to prolizaji,pokaždý pak má.nejakej problém,že jí to musím rozchodit nebo něco novýho odstranit ,furt někde něco hledaji😀), a mě se do něj nemůžou dostat 😀

Mě vyšel cenově i s náhradním sklem bez 10tikačky na 7000kč

Upraveno uživatelem vendelinek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 19 hodinami, Radek Hurvajz napsal:

A ted přemýšlím jestli i grafiku nastavení neovlivnuje NOVA Launcher, ale myslim že ne

Ne. Zkoušel jsem různý launchery včetně ne/použití pro systém (třeba jen ikony) a je to stejný. Dělá to MIUI. To ale podle mě na původní problém @Veverka nemá vliv. Jen jde o to zjistit co všechno ovlivní nastavení zvuku "oznámení" - jestli maily nebo i události (kalendář, výstrahy, načasované změny systému jako třeba tichý režim, aktivity GPS, BT apod. ...). Zvuk SMS se ale přímo v nich nastavuje řekl bych už několik let. A protože je v tom čím dál tím větší bordel tak to všech vypínám a používám appky třetích stran. Nejdřív jsem laboroval s Llamou a teď už pár let spokojeně používám MacroDroid.

Screenshot_2020-07-25-09-59-38-282_com.arlosoft.macrodroid.jpg

IMG_20200725_100206.jpg

IMG_20200725_100613.jpg

Upraveno uživatelem Sawoy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Google z androidu 10 odemykání ksichtem vyřadil, je příliš nespolehlivé a snadno oklamatelné. Je samozřejmě možné že některá UI ho zachovají, a výrobci ponechají podporu. V čistém androidu 10 už není.

Skypeja: ten problém s konektorem jsem měl taky, Nokia 7 Plus. Nakonec to skočilo tím, že přes USB ani nenabíjel. Vypadá to, že se ten USB-C konektor utrhl s desky, dala se najít poloha, kdy šlo všechno, pak to bylo čím dál horší, pak už se nedala najít poloha na rychlonabíjení... Nový USB-C konektor stojí 150Kč, ale výměna nejmíň za litr a ještě mi nezaručí, že jim napraskne displej, prý se do toho nedá nijak jinak dostat a já tam mám takovou mikroskopickou prasklinku ve skle, že "bez záruky"... Takže s USB-C asi tak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Pacho69 tak to jsem nechtěl slyšet.... no taže asi v dohledné době nový telefon i pro mě 😞 tak to už tuplem nevím.....

O víkendu v mezičase jsem ještě četl nějaké recenze a padl mi do oka Samsung A41, co vy na to? myslím teda, že jste tu doporučovali A40?.... Teď je rozhodování mezi Redmi Note 9 Pro 64 a Samsung A41.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...