Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

jaky mobil?


f3Rd@

Recommended Posts

@Sawoy

chápu a máš pravdu, že někdo má celou šichtu v ruce mafl, někdo telefon..., jenže tohle mobilování nekončí s pracovní dobou, ale plynule přechází až do noci, neustálé telefonování dosáhlo stavu, kdy se sejdem v hospodě a všichni po dosednutí na prdel položí na stůl mobil 😯, normální hospodská debata přerušovaná hovorama pak končí... :(, tím ale končí i hospodské sedánky 😥

a bohužel v poslední době to i u nás vypadá jako v tom kresleném vtipu, kdy se rodina sejde na oslavě narozenin babičky a ta sedí smutně sama, zatímco ostatní vesele mobilují...😥

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@ozzy56 toho si všímám také, už delší dobu, že lidi na kafi, pivu, sedí s mobilem v ruce :( nejde mi na rozum, proč se pak scházejí. Závislost na tom, být online je děsná...

@Sawoy release v roce 1992 :) tenkrát to byly rakety za mobily, to si dnešní děti nedokážou ani představit :D ... Reklamy v letacich na Nokie za desetitisíce pamatuju. A reklamy na twist go a paegas :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@ozzy56 tak to se mi zatím naštěstí vyhýbá ... teď jedna dcerka sice pořád datuje s přítelem (16 a puberta v plne palbě) ale jinak je v rodině klid. Hospodská parta se rozpadla v okamžiku zákazu kouření takže se teď vždycky občas slezem u někoho u grilu. Já osobně úderem 17 přepínám na soukromé číslo až do druhého dne do 8:00 ráno a dovolají se mi jen kontakty ze skupiny rodina nebo přátelé. Instagram a Facebook nemám, občas použiju WhatsApp. Obecně máš ale bohužel pravdu, vidím to všude jinde kolem sebe.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@ozzy56 To datlování do mobilu v hospodách nebo na návštěvách je ale o lidech.. Já tohle neznám, prostě se vypne zvonění a neexistuje telefon na stole (samozřejmě jsou výjimky - těhotná přítelkyně kamaráda a podobné důležitosti, nikdy ne práce). Upřímně je mi to taky líto když nějaký takový stůl plný mobilů vidím, nejde mi to na rozum proč.. Ale moc často takové situace nevídám naštěstí :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 17. 7. 2020 at 22:44, Veverka napsal:

Jenom ten Android 10 už je na mně nějak složitej - furt někde hledám nějaký zapínátko nebo vypínátko někde v 5.-6. úrovni menu a to je trochu peklo.

@Veverka Máš tam symbol lupy, tam napíšeš co chceš a ono si to najde samo. Skvělá funkcionalita ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlas, lupa najde akorát exkrement. Ono no je to celý na exkrement, když víš, co hledáš, ale nevíš, jak se ta fíčura jmenuje v novým Androidu... 🤔 (protože tam, kde byla předtím už prostě není)

Jak se třeba mění zvuky SMS, mailů aj. modifikací? Našel jsem akorát zvonění, budík a "upozornění". Co email? SMS?Kalendář? atd. To jako "nejde" nebo jak?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nastavení - zvuky a vibrace. Zvonění a budík jsou jasný, události jsou zvuk kalendáře. Oznámení je všechno ostatní. Ale: SMS zvuk jde nastavit v SMS a ostatní věci jako třeba Hangouts, WhatsApp, Messenger mají vlastní nastavení přímo v aplikacích, mail nevím ... v Gmailu vlastní nastavení není.

Nastavení zvuku SMS: Jdi do seznamu DORUČENÝCH SMS - tři tečky vpravo nahoře - Nastavení - Obecná nastavení - Oznámení - Příchozí zprávy - Zvuk.

Screenshot_2020-07-22-07-02-12-474_com.android.settings.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak Veverka asi myslí spíš to, že je to komplexně roztříštěné. Ono to sice vyhledá zvuky v nastavení, jenže pak musíš jít do nastavení oznámení každý aplikace v nastavení androidu, protože i tam může být nějaké nastavení (to už ti vyhledat nemusí, dost záleží na tom, jak to vývojář aplikace nazval a dál můžeš pokračovat v každé aplikaci,, která to může (ale nemusí) mít ještě v sobě. Takže když například chci povolit oznámení (viditelná a zvuková a třeba i na zamykací obrazovce pro dvě aplikace (pro mne jsou to notifikace z banky), pro další 4 jsou chci jen notifikaci bez oznámení do lišty, tak to znamená zapnout to obecně (kvůli těm dvěma) u všech apek to vypnout jen u těch co chci to zapnoit tak jak chci. Prolézáš to dokolečka celé. Pak přijde aktualizace os a něco přidá a nastaví u všech, případně ti přijde aktualizace apky kterou používáš na mail a kalendář, kde vývojář rozdělí nějaké oznamování na několik dalších a pro jistotu ti je zapne, takže ti najednou začne pípat telefon a ty nevíš proč (používané aplikace se ti aktualizují automaticky) 

Prostě někdy je to k vzteku to všechno pořád hledat. Hlavně pak v aplikacích. Dejme tomu google udržuje nějaký standard vývoje a ta filozofie u aplikací, je podobná. Ale typicky google mail a kalendář jsou pro mne nepoužitelné, tak musím využívat aplikace jiné. A následují další aplikace, kde u každé je to jinak, každá má do operačního systému vyvedenou jinou úroveň správy notifikací a případně jejich zvuků a globálně se to velmi blbě hledá a nastavuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Sawoy Díky za obšírný návod, ale já nemám ty ikony, nýbrž jen menu typu seznam... A funkci Kung Fu taky nemám. Takže si na to vyčlením víkend nebo radši dva a vyřešíme aspoň SMS, email, kalendář, Facebook, Messenger a systémové notifikace. Zbytek je mi v zásadě asi u čípku a můžeme to poslat do stoupy... 🙃

Upraveno uživatelem Veverka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když to tady čtu tak jsem rád že mi říkají telefonní dinosaurus a že jsem se dodneška nezapletl s adnroidem protože z toho bych asi zmagořil. Protože fakt vidím že pro mě je to zbytečné až mi umře můj woknofoun tak si pořídím něco co bude telefonovat a posílat SMS a budu co štěstím bez sebe protože mě to k životu stačí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...