Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

jaky mobil?


f3Rd@

Recommended Posts

Fotky dělaji taky pěkny, ja si nemuzu stěžovat, mam A6 a predtim jsem měl S3 a byl jsem s fotkama vzdycky spokojenej. Museji byt konkurenceschopny, jinak to nejde. Navic samsung dela infinity displeje, uzky a perfektne to padne do ruky.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dostal jsem v práci nový Samsung A40, tak můžu zkusit poreferovat, ale bude to 2-3 týdny trvat. Doteď používám dva modely Samsung A3 (2016 a 2017) a přijde mi (nejsem žádnej velkej fotograf), že ten mladší model dělá slušný fotky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 20 hodinami, skypeja napsal:

 trochu se bojím, že Samsungy nebodou dělat "dostatečně krásné fotky"

Samsungy mají jedny z nejlepších foťáků ve všech třídách. A40 je kompaktní a fotí velmi dobře (máme doma tři :mrk)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přešel jsem od Samsungů ke Xiaomi před třemi lety kvůli ceně - dotace od operátora potřebuju na tarify (dosud jsem měl co dva roky 2-3 mobily po koruně za prodloužení smlouvy). Teď jsem si to zase trochu porovnával a při srovnatelných parametrech jsou Sam. prostě nejmíň o 50% dražší, na grafiku a ostatní u X. už jsem zvyklej. Zdá se že zvítězí Redmi Note 8T 4/128 za necelých pět. Jakožto převážně pracovní nástroj + navi a foťák vždy při sobě to pro mě prostě vyšší užitnou hodnotu nemá. Ještě je ve hře něco z devítkový řady ... je k něčemu když to umí Galileo? :papa

Upraveno uživatelem Sawoy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 hodinami, pavelu96 napsal:

Samsungy mají jedny z nejlepších foťáků ve všech třídách. A40 je kompaktní a fotí velmi dobře (máme doma tři :mrk)

Ač nerad, taj to musím potvrdit.....mám celkem starý Jéé5  (model 2017) a překvapivě dobře fotí, a další příjemné překvapení je jeho výdrž. Vzhledem k pádum co zažil v pouzdře nillkin je i dost odolný, GPS je rychlý a přesná. Překvapilo mě to vše dohromady, jelikož se nejedná o žádný vrcholový model, spíš lowend.

Upraveno uživatelem dzavel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kluci, děkuju za reakce, mám tenhle týden kalup v práci, tak to něm a mlč čas studovat, o víkendu na to kouknu, co jste psali. @dzaveltak zrovna J5 2017 měla, dostala ji s prasklym displejem, tak jsem ho vyměnil +přidal ještě ochranné sklo a byl v "silikonové skořápce" , za dva týdny na to přišla s prasklinou, ale fungoval. Pak ještě několikrát upadl, až před týdnem uPad z kočárku na asfalt, přibyla jen jedna mikroprasklina, ale display byl z půlky černý, že čtvrtiny zelený a že zbylé čtvrtiny červený a to vše náhodně (měníc se) promíchané.

Jeste jednou díky všem 

 

Upraveno uživatelem skypeja
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fotky z Mi9 srovnávat s fotkama z Note 8T? No to bych se hádal jelikož jsem Mi9 vlastnil a Note 8T jsem týden testoval a rozdíly tam jsou teda dost velké, SONY IMX586 vs.  ISOCELL Bright GM2 od Samsungu, jakože really, to ani náhodou a taky záleží kde na ty fotky člověk kouká a hlavně zda chce i zoomovat. 

Mi9 překvapuje a dokazuje to i DxOmark výsledcích jelikož má širokáč, který něco umí, laserové ostření a hlavně teleobjektiv. 

8T je dobrý kup za ty peníze pro někoho kdo nechce řešit zda fotka bude vypadat dobře na první dobrou a je mu to jedno. Ale můžu říct že fotí rozhodně lépe než A40. 

Ono rozdíl v ceně bude zřejmě i vypovídat o kvalitě jako celku v komplexnosti. 

 

Upraveno uživatelem Tony Stark
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trochu mám obavy, aby Xiaomu nedopadlo jako Huawei, i v jejich systému se občas najde nějaké čínské svinstvo. Je fakt, že na rozdíl od huráheje je Xiaomi zatím pokorné, uživatelům se omluvilo svinstvo odstranilo, ale je to číňan, takže nikdy nevíš. A když vidím, že v řadě s čístým androidem (MI A...) moc rušno není (Mi A3 je poslední a aktualizace nejsou zrovna bezproblémové, navíc je to spíš lowend), tak nevím, jestli se v tom jejich nadstavbovým systému taky něco neděje. 

Já už bych do telefonu bez NFC nešel, ale zase bych asi nechtěl mít Google Pay na "čínském" androidu. V současné situaci jsou na mobilu důležitější aspekty na řešení, než to jakou to umí vygenerovat fotku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já se taky neřídím hlavně podle foťáku, ten je tak na šestým sedmým místě, jde spíš o to na co jsem zvyklej, co má za rozumnej peníz trochu RAMky + uživatelský paměti (64 giga už je mi holt málo), DUAL SIM + karta, čtečka otisků, +/- 5000 mAh, rychlonabíjení. Samsungy jsou cenově mimo (prostě to pro mě jakožto hlavně pracovní nástroj tu hodnotu nemá), dal jsem si harnici bůra plus mínus deset procent, tak toho moc nezbylo. Realme? Nevím co to je ... ty šaomi máme v rodině 4 a v poho. Čínský svinstvo? Jednak to považuju z 80% za hysterii, druhak se tomu skoro nedá vyhnout a třeťak je mi to jedno ... co o mně asi tak zjistí? Jestli stahuju péčko? Tss ... NFC? Určitě superužitečná věc, ale mobil mám zásadně ve flipovým pouzdře s občankou, řidičákem, kartou pojišťovny a bezkontaktní VISOU, takže přikládám tak jako tak a otiskem platbu autorizuju. Čili na to že to za dva tři roky zahodím to asi postačí. Varianta byla 8T, která má NFC, neumí Galileo. Co z toho se mi hodí víc jsem psal v předchozím postu. Tak asi tak ... já to nikomu nevnucuju, ať si každej koupí co uzná za vhodný, a já taky. Beru to jen a jen jako výměnu stanovisek, ze který pro mě občas vypadne něčí užitečná myšlenka nebo názor. :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No a proto v nejlepších outdoorových kamerách a u zrcadlovek jsou a stále vedou výrobky/fotočipy od Sony že. 

Je pravda že Pixely a vrcholné Huaweie (u Huaweie myslím noční fotky) jsou důkazem že softver dělá mnohdy až 70% práce. 

 

A imho, k těm čínským androidum, tak Samsung je sice Jihokorejska firma ale výroba jako u většiny telefonu, dokonce i Iphony probíhá v Číně takže dneska si člověk moc nevybere. 

Upraveno uživatelem Tony Stark
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...