Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

jaky mobil?


f3Rd@

Recommended Posts

Volání všude krom věcí typu erotické linky, SMS / MMS všude krom devítkových čísel, jako je třeba v Praze pořízení SMS jízdenky.

Upraveno uživatelem StibTo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jízdné řeším běžně OpenCard, jen teď počátkem ledna po nástupu do nové práce jsem párkrát SMS jízdenku potřeboval ... Jojo, není to špatný, dříve jsem služební telefon neměl, ale člověk si zvykne :super

 

Upraveno uživatelem StibTo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 4. 2. 2018 at 21:54, Ajap napsal:

Já mám z donucení (služební) iphone 5S a musím říct, že je to nejhorší telefon, jaký jsem kdy měl. Strašně mě vadí filozofie ovládání Ohryzku "takhle jsme ti to vymysleli, takhle je to nejlepší, jinak to nepůjde, zvykej si". Když mně na Androidu nevyhovyje aplikace, tak si vyberu z desítek jiných, na ájfounu jsou jich maximálně jednotky. A když je zkusím, tak zjistím, že jen jinak vypadají, ale jinak je to úplně to samé, jako ta nevyhovující.

Co se týká rychlosti a stability systému tak stabilita je bída - aplikace často podají - a rychlost peklo:bacha Ze začátku ještě běhal rozumně, ale ty vychvalované updaty jsou naprostej mor, teď je mnohem pomalejší než můj soukromej Android stejného stáří, ovšem s pořizovačkou 2500Kč... Příklad - jen blbá kalkulačka startuje 10-15 vteřin. Nebo používám aplikaci na běhání Nike Run Plus - tu už po zkušenostech pouštím ještě předtím, než se začnu obouvat. Naběhnutí aplikace 20-30 vteřin, než začne reagovat klidně dalších 30. Navíc má tohle nedochůdče jen 4" display, ale ten systém je dělaný na větší, takže některé nabídky nebo informace přímo samotného systému se nezobrazují celé a protože to jinak nejde, tak se je ani nedozvíte:D

Ano, dá se namítnout, že 5S je už přes 4 roky starej telefon. Ale mám ho rok a půl a když ho firma kupovala, tak stál 13 tisíc (a morálně neměl ještě 3 roky), což rozhodně low endová cena není. Naštěstí odchází baterka a vzhledem k morálnímu stáří se "nevyplatí" měnit, takže dostanu novej, bohužel zase Ohryzek, ale aspoň s normálnějším displejem. Když jdu v tomhle počasí ven, tak už pod 5°C se mně dost často stane, že po půlhodině venku spadne baterka z třeba 60% na 10-20%, případně se tel. rovnou vypne a naskočí až po připojení k nabíječce nebo zahřátí. Kolega má stejně starej totožnej telefon a má úplně ten samej problém. On ten Apple asi není blbej, když píše, že zařízelní je použitelné v rozmezí 0-30°C.:super

Dřív byly ve firmě Ohryzky i Androidy, ovšem někdo chytrý rozhodl, že Iphony déle vydrží, takže když se budou kupovat jen ony, tak se ušetří:D Což je fakt výplod, když vezmu slušnou Anroidí (nižší) střední třídu, třeba  , tak ty 2-3 roky vydrží v pohodě. Libovolný Iphone stojí 20+ tisíc a dle zkušenosti s tím mým vydrží rozumně fungovat tak 3 roky, čtvrtej je ještě s výhradami použitelnej, ale pak se z něj kvůli aktualizacím stává drahé těžítko. Ovšem pokud se po roce a půl nepodělá baterka...

Ještě jen zmíním strašlivý emailový klient (a jiný není, viz výše), nemožnost základní práce se soubory, nemožnost uložení třeba přílohy z mailu do telefonu, nemožnost dostat do telefonu JAKÝKOLI soubor... Hudba nebo fotky se dají dostat jen přes Itunes, což je asi nejméně intuitivní program, co jsem kdy viděl. A opatrně, pokud se vám podaří do telefonu nějakým způsobem pomocí PC NASYNCHRONIZOVAT nějaké fotky, tak už se jich nezbavíte, ledaže je zase pomocí PC ODSYNCHRONIZUJETE. Normálně smazat nejdou...

Nechci se dostávat do nějakýho flame, ale nedá mi to. 5S není zrovna nejnovější telefon, ale spousta věcí mi na tvém hodnocení nesedí.

Třeba nechápu, které aplikace ti vadí a nedají se nehradit jinými. Naprostá většina vývojářů dělá aplikace pro oba systémy, nějak se mi nechce věřit, že kvalitních aplikací pro androjd je desetkrát víc :-)

Jestli ti kalkulačka startuje 10 – 15 vteřin, tak ten telefon vyhoď nebo dej opravit. Manželka má taky ještě 5S, takže jsem zkusil, jak dlouho to trvá. Byla to sotva 1 vteřina.

Emailový klient se dá stáhnout jiným, zkus Appstore. Co se týče souborů, tak ty samozřejmě uložit jdou. Akorát je potřeba, uložit je do icloudu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já taky nechci zabíhat do flamu, proto budu reagovat jen omezeně a pokusím se o neutrální tón:super

Nevyhovujícími aplikacemi myslím např. budík nebo přehrávač hudby. Nelíbily se mně předinstalované, tak jsem zkusil 2-3 jiné - umělo (nebo neumělo) to úplně totéž, i to podobně vypadalo. Dál jsem to nezkoumal.

Aplikace opravdu obvykle startují hodně dlouho, porovnával jsem to s kolegou co ho uvádím výše a má telefon úplně stejně pomalý. Takže to bohužel není vada kusu. Jiná věc je, pokud byla aplikace nedávno používaná a je ještě natáhnutá v paměti, to pak může být opravdu tak rychlé, jako píšeš ty.

Problém mám opravdu s ukládáním souborů do telefonu, že jdou nahrát na cloud vím. Ale když pominu, že je mně ukládání mých věcí někam kdo ví kam proti srsti (ok, můj "osobní" problém), tak cloud z bezpečnostní důvodů (firemní data) používat ani nesmím. Tady mně fakt vadí to "buď to bude takhle, nebo vůbec".

Možná kdybych přišel z telefonu bez OS, tak mně to nepřijde. Ale už jsem měl Android, který z principu různorodosti hardwaru nemůže být tak odladěný na konkrétní telefon, nicméně nabízí mnohem větší uživatelskou svobodu, ať už co se týká personalizace (už jenom, že si můžu ikonky na displeji umístit kam chci a ne jen jednu za druhou:D) nebo konektivity. Přes BT napáruju diagnostiku do auta, jiný libovolný telefon, repráček od JBL... Nic z toho k iphonu nepřipojím. Nahrávání hudby přes itunes už jsem prakticky vzdal, něco jsem do telefonu po hodinách boje dostal, ale bohužel u většiny MP3 nemám ID3 tagy, takže se mně řadí do různých takřka náhodných uskupení, o pořadí už se ani nebavím.

Řekl bych, že zařízení s Androidem jsou vlastně malé počítače, které umí telefonovat, kdežto iphone je telefon, na který můžu instalovat aplikace.

Posledních 10 let jsem měl vždy služební telefon i k soukromému užití a soukromý jsem měl jenom jakékoli zařízení v šuplíku. Co mám iphone, tak mám prostě druhý chytrý telefon s Androidem kvůli věcem, které iphone neumí nebo umí opravdu špatně a které občas potřebuju a denně tak nosím 2 telefony.:(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jsou přestřelky, které nemají nikdy konce. Někomu jablečný systém sedí, jiný jej nemůže ani cítit.

Podstatou je, že výběr nového je vždy složitý a každý chce za málo peněz co nejvíce muziky. Já když někomu něco doporučuju, tak hodně dám na maníka co má na YT svůj videokanál a zatím mi dává vždy za pravdu, ostatně jako s mojím osobním železem, které pasoval za nebytelnější či nejodolnější a nejlépe hrající zařízení roku 2016 ale zase je nejsložitějším zařízením na opravu, takže jsem musel udělat jeden ústupek no a právě proto jsem si jej vybral, protože je to opravdu poctivý kus kovu a ne sklo či plast a upadnout telefon MŮŽE KOMUKOLIV.

Pro rok 2017 jsou nejbytelnějšími zařízeními s droidy Nokie, konkrétně Nokia 6. Nemluvě o tom, že nová generace IpHonu je opravitelná ale za jaké částky a to je to oč tu běží, když někdo chce něco kvalitního, musí si za to připlatit a nebo udělat ústupek/y.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ajap: no, s tou kalkulačkou mi to fakt nesedí. Zkusil jsem ji otevřít jak chtěl a vždycky kolem 1 vteřiny, když počítám i probuzení, tak 3. U dceřiny 4S to trvá včetně probuzení 5 vteřin. Samozřejmě, že aplikace byla vypnutá. Hudba přes itunes, asi každej má svůj oblíbený přehrávač. Já používám itunes patnáctým rokem, takže si zase naopak nedokážu zvyknout na jiný. Ale ono v době, kdy funguje apple music a podobné služby, tak jaksi postrádám potřebu tahat nějaké mp3 z počítače do telefonu (krom vlastní tvorby). Jestli máš nepořádek v playlistech, tak si je uspořádej nejdřív v itunes a pak teprve posílej do telefonu, není to moc náročný.

Konektivita přes bluetooth je fakt skoro nulová, což asi fakt někomu nevyhovuje. Tyhle omezení jsou vadou na kráse, ale třeba zase mají něco do sebe. Ta bezpečnost je bezkonkurenční a to hlavně díky tomu, že nejsou ty možnosti šťourat se v systému nebo se připojovat na jiný telefon či zařízení. Přece jenom od doby, kdy jsem opustil win xp a přešel k applu a s prvním iphone i k jejich telefonům, tak mi tyhle dvě věci fakt slouží. Občas vidim u otce, jak se nekonečně trápí s tím jeho pc, jak dokážou v hospodě hodiny diskutovat, co a jak zprovoznit a nastavit :-) Ale to jsem odbočil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 hodinami, MJSytic napsal:

Ty jo, tak to by si potom přece nikdo nekoupil Peugeota, ne? :D 

To ale mícháš předsudky s reálnými zkušenostmi. A se.ou se i nová auta jiných výrobců, chytneš páteční odpolední nebo víkendovou noční šichtu a je to kasička na peníze, u starých je to všechno o přístupu a jaký typ majitele to byl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S těma recenzema je to ošemetné aneb jak říkal onehdá kolega: "Já už čtu recenze, i když kupuju kostkový cukr...":D

urdemala: Ale já nemám v playlistech nepořádek, jen mám systém jiný, než který je "nejlepší" dle Apple. "Uspořádat" znamená editovat tisíce ID3 tagů, které jinak vůbec nepoužívám. Na Androidu stáhnu plno přehrávačů, který je s tím mým kompatibilní, na IOS ne. A znovu si kupovat hudbu, kterou vlastním třeba 15 let, prostě nebudu.

Teď už jsem si jakž takž zvykl, ale hlavně ze začátku jsem zcela rozumněl tomu, proč se hacknutí iphonu říká "jailbreak". Je tam spousta věcí, které by ten telefon bez problémů uměl, ale někdo prostě rozhodl, že to uživatel nechce nebo nepotřebuje.

 

 

 

Upraveno uživatelem Ajap
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

Ať nezakládám nové téma tak oživím tohle.

Koukám po novém telefonu do 10 000 tisíc!

Zatím se mi asi nejvíc zamlouvají:

Huawei nova 5T/Honor 20( jsou identický)

Xiaomi redmi note 8

Xiaomi mi 9T pro

nemá někdo někdo jeden z těchto modelů a nenapsal na svoje postřehy? 

internet je plný recenzí ale těm moc nevěřím :D

Popř. nějaký návrh na jiný mobil? rád bych aby to opravdu hezky fotilo. a mohl jsem připojit sluchátka nejen přes BT 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...