Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

jaky mobil?


f3Rd@

Recommended Posts

Tak se musím pochlubit.

V úterý jsem si koupil svůj třetí mobil v životě. Z mého pohledu je to ten úplně nejvíc "nabušenej" přístroj telefonního typu, co jsem kdy měl. Nicméně, abych uvedl věci na pravou míru, pořídil jsem si telefon Xiaomi Redmi 4A, jenž je dnes jakousi "nižší střední třídou", takže nic z čeho by se zkušení uživatelé smartphonů hroutili v údivu k zemi.

Můj první mobil, který jsem si koupil byl Alcatel One Touch Club (dva řádky, oranžové podsvícení, vysouvací anténka & krutopřísnej vysouvací kryt klávesnice...).

Druhý soukromý mobil, který jsem koupil byl Siemens A70, myslím že měl také oranžové podsvícení. Pak přišla "éra" služebních telefonů, kdy jsem neměl potřebu si kupovat svůj soukromý telefon, protože mi stačily služební: Nokia 3310, Nokia 3340, Ericsson a1018, Ericsson T610, Nokia 6233...

Až do teď jsem používal Nokii 6233, kterou jsem vyfasoval kolem roku 2006 jako služební. Pokaždé když jsem se ji chystal konečně už vyřadit  z provozu (asi 3-4x), tak to skončilo nákupem nové baterie za 150,- + zadní kryt který roztrhla stará nafouklá baterka a jelo se dál. Na volání a sms dostačující, vše jinak fungovalo, synchro s Outlookem 2003 na NTB přes Bluetooth (Nokia PC Suite) vždy naprosto bezproblémové.

Na začátku roku Nokia absolvovala svůj asi tisící seskok na podlahu, při kterém se však nerozlítla jako tradičně na tři kusy (telefon+baterka+kryt), ale na 5 kusů. Nově se do sestavy "rozkladu" přidal kovový rámeček a klávesnice. Takže nastalo zděšení, panika (pokles indexů na burze apod.), stav frustrace nad tím, že "dnešní" technika nic nevydrží a po jedenácti letech se začíná sypat... Nokii jsem tedy opět sestavil a položil zpět na stůl mezi přístroje ostatních spoluhráčů (bylo to na ligovém šipkařském zápase). Samsung, Lenovo, Huaweii, iPhone... řekl jsem si a dost! Jedna věc je, chovat se hospodárně, dávat důraz na praktickou stránku věcí. Nicméně i exoti jako já musí jít trochu s dobou...

 

Nakonec jsem si vybral "do začátku" Xiaomi z níže uvedeného linku, první smartphone, uvidíme jestli taky vydrží 11let jako Nokia :D

https://www.beryko.cz/Xiaomi-Redmi-4A-2GB-32GB-Global-Cerna.html

Ilustrativně:

redmi-4a-b.jpg.1a2c74d0c053aec34841ef2dc9800da6.jpg

Upraveno uživatelem Namor74
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Všechno je možný ,,,, mám podobnej přístup jako ty - ještě v roce 97 nebo tak nějak jsem tvrdošíjně odmítal WIN 3.1 a frčel v DOSu na M602, pak následovaly 95 a XP (vše ostatní mě minulo) a dnes jedu v pohodě na sedmičkách. A mobily? První NMT Nokia v ceně středně ojetého auta byla v roce 94 na leasing, "Smartnokiářům" se Symbianem jsem se "smál" dlouho (cca á jeden až dva roky smršť několika Alcatelů s vysouvací anténkou, Panasonic s tehdy neuvěřitelným oranžově podsvíceným displejem :D, legenda 5110, první Alcatel s foťákem, véčko Sharp s neskutečným rozlišením 640 x 480 :o:roker, tatranka Sony Erik 750i, Motorola Razr a asi to není všechno), první smart byl Galaxy S1 tuším v roce 2010 a teď? Se současným S3 jsem nedávno načnul pátou sezónu. Tak už jsem v polovině.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 měsíce později...

oprasim...

Xiaomi R ed m i  N o t e 4   Global (oznacuje sa aj ako 4X) disponuje okrem beznych LTE frekvencii aj s LTE B20 (800Mhz) pouzivane casto mimo velkomiest)

4GB Ram/ 64GB interna pamat, DUAL SIM, cena 170€

je to neskutocna strela telefon, pri dnesnej narocnosti androidu a pospustanych aplikacii je stale cca 1,5GB ram k dispozicii,

takze sekanie a spomalovanie neprichadza do uvahy. Android verzia Nougat 7, ocakavana verzia nadstavby MIUI 9 v kratkej dobe.

Popis no ja som ho kupoval inde, popis davam iba ako technicke info.

ak viac info, kluldne sa pytajte.

Upraveno uživatelem Marcel00
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

xiaomi se mi jako jeden z mala vyrobcu libi v tom ze pouziva stale zadni upravu telefonu v podobe eloxovaneho hkiniku, coz je super pri moznem vyklouznuti telefonu z ruky, nepukne a neco vydrzi. Jen ta MIUI nadstavba mi nikdy moc nesedela, jinak je to opravdu povedeny kousek s kvalitnim fotocipem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Naštěstí docela solidně funguje scanner oční duhovky ;) Všude uživatelé píšou, jak ta čtečka vzadu je v pohodě a jak si na ni hned zvykli. Nechápu je, na androidfóru jsem asi jediný, kdo tam píše, že je nepoužitelná :D

A to nemluvím o odemykání telefonu ležícího na stole nebo v držáku auta ;)

Upraveno uživatelem Péťa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapni si Smart Lock a při spojení s nějakým BT se tě to samo zeptá jestli chceš přidat dův.zařízení.......a co s tím má společného firemní politika?

Třeba doma a v práci mám pořád odemčený telefon.....dle GPS a důvěryhodného místa je odemčen

Upraveno uživatelem Přema
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě funguje spolehlivě, ale třeba ve FoFo nemám BT a tak jsem v řiti. Co mi funguje nespolehlivě je podle polohy... To jsem vypnul.

Jinak u nás ve firmě si BT nespárují, musím jim vždy na chvíli vypnout kiosek a pak to jde. Samsung to má vychytané ;)

Upraveno uživatelem Péťa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...