Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravicko. Tak sme dostali nejake odmeny v praci a vravim si de by som to mohol minut? A tak po prechlastani celej vyplaty mi ostali len tie odmeny, ktore by om chcel investovat do nejakeho naradia do auta, konkretne do gola sady. Preto ak mi mozete poradit, tak poradte, comu sa vyhnut a co jest dobros.

Odesláno

Záleží na tom ako často ju budeš používať. Na také občasné použitie, raz do roka stačí i nejaká čína. Pre častejšie a dlhodobé je dobrá TONA. No a ak chceš špičku, tak Proxon. Ten robí i také kombinované sady kde je temer všetko a u nás sa dajú kúpiť cca okolo 4 000 Sk. Neviem ako teraz, ale pred pár rokmi poskytovali 10 ročnú záruku.

Odesláno

Tak já asi před dvěma měsíci koupil v OBI zlevněnou ze 3000,- na 1500,- (třeba ještě bude) a je fakt slušná. 58mi dílná. Jinak bych to tam nekupoval, ale vypadá fakt kvalitně (ne, ty jejich nízkorozpočtovky) a dávají na ní 10let záruku a mám vyzkoušeno, že to platí, protože jsem tam kupoval před 4ma rokama noname aku vrtačku se zárukou 5let a po 3letech mi ji bez keců vyměnili...

Odesláno

Ono i v Obi se da sehnat dobre naradi, ale neco to stoji. Dobra kvalita je TONA nebo STANLEY. Na naradi bych nesetril. Ono s lepsim naradim se lip dela a hlavne pravdepodobnost, ze to ulitne a zkurvis si ruce je minimalni. Od 3 tkc nahoru se daji sehnat dobry sady...

Odesláno

rozhodně nějakou značku - to je jistota kvalitního nářadí. neni nic horšího než si šrouby oklohňat nějakým šuntem za pár korun a pak lamentovat, že musíš vyvrtávat šrouby

Odesláno

Ja jsem se nedavno taky rozhodoval a objednal jsem Stanley ,neznam nikoho kdo by si stezoval a v praci(Skoda) to pouzivame taky. Kamarad mi chvalil Proteco, ale ja to nemam vyzkouseny.

Odesláno

zatial rozmyslam nad proxxonom, ale dneska som bol v obchode a okrem jednej goly od TONY, tam mali nejake johny, ci co a EXTOL. A prave ten extol ma zaujal, neviete niekto nieco o kvalite tejto znacky???

Odesláno

No, my doma máme nějakou asi 15 let starou, poctivou, vypadá jako ta Tona v odkazu Ferryho, jen má zelenou krabici. Moc se nepoužívá a stále vypadá jako nová (žádná rez apod.) Jediná nevýhoda je, že ořechy začínají od čísla 12. Potřeboval jsem povolit osmičku a smolík. Jelikož něco šroubovat potřebuji tak jednou za půl roku, koupil jsem ještě malou dvacetidílnou golu 4-17 s ráčnou a \"šroubovákem\". MaxTools, myslím že v Plusu asi za 100Kč. Kvalita hrozná, 3 ořechy byly narezlý. Tak jsem to všechno zakonzervoval WDčkem a uložil na suchém místě.

Závěr: Jak už někdo psal, záleží, zda to budeš používat denně nebo jednou za půl roku. Levné šmejdy nevydrží nic. Koupit ale golu za x tisíc jen aby ležela v garáži, to taktéž nemá cenu. Dej si pozor na rozsah velikostí ořechů. Taky by se mohly hodit třeba torxy.

Odesláno

to MatrixChose: ja sa z toho poserem.... ako je mozne ze u nas take nemaju?.... alebo asi zle hladam..... ok, idem na to odznova. dik za typ

to pastorek: cakal som takuto odpoved, ale aj tak som to potreboval pocut :)

Odesláno

Já mám zkušenost takovou, že to poznám podle matierálu. Nejhorší (ale nejhezčí) bývají chromový sady. U nich sem nekolik ořechů roztrhl. Ale určitě existují kvalitní.

Pak je chrom-vanadium tuším, takový střibrný, nevýrazný, nelesklý. Ty sou dobrý.

A pak nejlepší, se kterýma sem kdy dělal a sada přežila už asi 10 let častýho požívání sou černý. Materiál nevím ale můžu se podívat.

Torxy se hodí, zvlášť u Peugeotu, ale taky sem koupil nějaký levný a ten konec se roztočil jak kdyby to bylo z plastu. Dají se koupit po kusech i v menších hobby obchodech a docela kvalitní kolem 30-40kč kus.

Kdo koupí levně koupí dvakrát. A navíc se šíleně člověk rozčílí když mu chybí jen ta jedna velikost aby dodělal práci a musí kvůli tomu jet o víkendu do hornbachu ji shánět.

Odesláno

Taky jsem teď pořizoval nějaké nářadí. Ta malá sada a klíče půjdou do auta, velká sada a šroubováky budou doma. Je to všechno chrom-vanadium. Srovnával jsem na místě ty račny a ořechy se Stanley a nenašel jsem rozdíly. Všechno jsem kupoval v akci, ta malá sada z 1100kč na 460kč, velká sada z 3000kč na 1400kč, šroubováky z 300kč na 120kč a klíče z 500kč na 220kč.

post-0-14109601517041_thumb.jpg

Odesláno

To je celkom pekná výbavička. Na domáce použitie celkom dobrá. Tá vpravo hore je vhodná do auta na použitie tak raz do roka. Mal som takú a doteraz zostalo iba kladivo. Prvá odišla račňa i to pri druhom použití.

Odesláno

Ještě když mě používání vercajku živilo, tak jsem v práci vyfasoval sadu nářadí s ráčnou a ořechy zn. WALTER http://62.138.249.114/gfx/artikel/1250_1.jpg (oproti TONĚ se změna utahování - povolování řešila přecvakáváním čepu, na který se nasazuje ořech - zatímco u TONY se tohle řeší pootočením kolečka, což je mnohem háklivější na poruchy) - tato sada přežila i to nejbrutálnější Medvědí zacházení.

Před časem jsem sobě domů zakoupil v BAUMAXu úžasnou sadu šroubováků, goly a stranových klíčů a cca po půlroce užívání není v sadě jediný použitelný vzorek - když jsem se pak ptal kamaráda, který v tomto řetězci pracuje, ptal, jakou by tohle nářadí mělo mít užitnou hodnotu, zeptal se mě na cenu a po jejím sdělení mi oznámil, že tu CESTU DOMŮ by snad mohlo vydržet (reklamace u těchto výrobků se řeší výměnou sady za sadu až do vyprodání zásilky nebo dokud to zákazníka reklamovat baví).

[upravil dne 23/7/2008 Medvěd]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...