oddie Odesláno 16. červenec 2008 Odesláno 16. červenec 2008 Potřeboval bych rychle (do pátku) vyřešit napájení notebooku v autě. Notebook je Dell 600, 19,5V zdroj. Jsou v podstatě dvě možnosti: a) nějaký měnič DC/AC a orig. síťový zdroj notebooku - takže budou řazeny dva měniče za sebou. Měniče DC/AC jsou cca od litru výše, ty méně kvalitní se mohou s orig. zdrojem \"hádat\" (podle kvality průběhu výstupního napětí). b) měnič DC/DC z 12V na 19,5V - přímo k napojení do notebooku, bez síťového zdroje. Jeden takový je třeba tady: http://interlink.tsbohemia.cz/?cls=stoitem&stiid=53747 Přiznám se, že to se mi líbí víc, má s tím někdo zkušenost? (nebo doporučení na nějaký jiný osvědčený typ). Co používáte vy, pokud vozíte notebook v autě? Citovat
Berkoff Odesláno 16. červenec 2008 Odesláno 16. červenec 2008 menic z 12 na 220V s zasuvokou, za cca 900 tovek ... mel jsem ho na sebetove, za dve hodky sem si dobil ntb. Nevyhody: zere to baterku ... ja mel 300W, bezi me na to i TV atd ... do stanu treba na 160 Ah baterku dve hodiny na plny vykon link na 150 W: http://eshop.prima-elektro.cz/index.php?main_page=product_info&cPath=18&products_id=37 jeste bych doplnil, ze sem si nabil i baterii k memu SONY DSCF 828, jede na to cokoli k tomu pripojim, ma to vlastni pojistku, chladic, dva druhy kabelu na pripojeni, bud klesticky primo na baterii, nebo cigaretovy zapalovac .. nemel jsem probem... a je to uni, ne jen na NTB, ale bere me to i PDA nabijecku, telefon ... atd ... Presne mam tenhle: http://eshop.prima-elektro.cz/index.php?main_page=product_info&products_id=39 [upravil dne 16/7/08 Berkoff] [upravil dne 16/7/08 Berkoff] Citovat
f3Rd@ Odesláno 16. červenec 2008 Odesláno 16. červenec 2008 pokud nebudes mit jine vyuziti nez pro ntb, tak bych asi volil tu redukci z 12 na 19V Citovat
ozzy56 Odesláno 16. červenec 2008 Odesláno 16. červenec 2008 Taky bych volil tu redukci z 12 na 19,5 V. Vyrábí se něco takového ? A kolik má odběr průměrný book ? Dík Citovat
oddie Odesláno 16. červenec 2008 Autor Odesláno 16. červenec 2008 Původně zaslal: ozzy1956 Taky bych volil tu redukci z 12 na 19,5 V. Vyrábí se něco takového ? A kolik má odběr průměrný book ? Dík Uváděl jsem link - http://interlink.tsbohemia.cz/?cls=stoitem&stiid=53747 Na to konkrétně se mj. ptám, jestli s tím má někdo zkušenost, jestli je to nějak rozumně kvalitní. Jinak na zdroji k mému NB je psáno 19,5V / 3,3A, takže notebook požere o něco méně než tohle maximum... Citovat
vinco321bi Odesláno 16. červenec 2008 Odesláno 16. červenec 2008 Ja osobne vlastnim tento menic pre nootebok pouzivam ho vyse roka a za tu cenu sa to oplati [upravil dne 16/7/08 vinco321bi] Citovat
oddie Odesláno 16. červenec 2008 Autor Odesláno 16. červenec 2008 Který, ten 12V/19V z toho linku, jak jsem uváděl? Citovat
Driver Odesláno 16. červenec 2008 Odesláno 16. červenec 2008 U bráchy prodávají podobné adaptéry, ale za trochu vyšší ceny. Ale nemám s nima žádnou zkušenost, ani brácha, mají to jako nový zboží. ODKAZ TADY [upravil dne 16/7/2008 Driver] Citovat
jozefsv Odesláno 16. červenec 2008 Odesláno 16. červenec 2008 Původně zaslal: oddie Potřeboval bych rychle (do pátku) vyřešit napájení notebooku v autě. Notebook je Dell 600, 19,5V zdroj. Jsou v podstatě dvě možnosti: a) nějaký měnič DC/AC a orig. síťový zdroj notebooku - takže budou řazeny dva měniče za sebou. Měniče DC/AC jsou cca od litru výše, ty méně kvalitní se mohou s orig. zdrojem \"hádat\" (podle kvality průběhu výstupního napětí). b) měnič DC/DC z 12V na 19,5V - přímo k napojení do notebooku, bez síťového zdroje. Jeden takový je třeba tady: http://interlink.tsbohemia.cz/?cls=stoitem&stiid=53747 Přiznám se, že to se mi líbí víc, má s tím někdo zkušenost? (nebo doporučení na nějaký jiný osvědčený typ). Co používáte vy, pokud vozíte notebook v autě? mam b verziu co si udal len este lacnejsiu.funguje to v poho,doteraz ziadny problem.myslim,ze to uplne staci. raz som pouzil ten velky co udavas v bode ale akurat mi to zavadzalo a nevidel som v tom rozdiel takze ja som za b Citovat
vinco321bi Odesláno 16. červenec 2008 Odesláno 16. červenec 2008 Ano presne ten z toho linku,na nom sa da menit vystupne napatie od 15 do 22V Citovat
ChodeC Odesláno 16. červenec 2008 Odesláno 16. červenec 2008 Tatik v kamionu pouziva menic 12V -> 19V viz puvodni link. Dve vytky - prepinac mezi vystupnim napetim je nachylny na nechtene prepnuti napeti (timto si asi poskodil jeho IBM, od te doby resi fixaci paskou na pevne hodnote). Druha vytka se tyka mizerne cigaretove zastrcky - po cca roce jsme ji menili, protoze mela tendenci trochu povyskocit a ztratit kontakt. K menici - siroke moznosti nastaveni napeti i prilozenych redukci (seznam podporovanych ntb je na webu vyrobce), menic se nezahriva. Citovat
Edison Odesláno 16. červenec 2008 Odesláno 16. červenec 2008 Já používám origo měnič 12-24 na 19 pro ntb. Pracuji na tramvajích a trolejbusech, tak to hojně využívám i vzhledem k tomu, že mám velmi malý NTB a malinkou baterku. Zkušenosti OK, jen doporučuji co nejdříve rozebrtat a zabudovat zpětnou diodu na vstup. Mě se už stalo, že jsem si to na dráty připojil obráceně. Citovat
Péťa Odesláno 16. červenec 2008 Odesláno 16. červenec 2008 Původně zaslal: oddie Potřeboval bych rychle (do pátku) vyřešit napájení notebooku v autě. Notebook je Dell 600, 19,5V zdroj. Rychle Ti mohu půjčit měnič z 12V na 230V. Jen ho dopravit do matičky... A později můžeš pomalu vybírat, co bude pro Tebe nejvhodnější. Citovat
Escaper Odesláno 16. červenec 2008 Odesláno 16. červenec 2008 Oddie: adaptery z 12 na 19 muzu vrele doporucit. Mam jeden a je to lepsi nez 12 na 220 a pak dalsi zdroj k notebooku. Hlavne nemas draty po celem aute hledal jsem a v praze maji skladem tento http://interlink.tsbohemia.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=46211 na jiny by jsi cekal a mozna by jsi to nestihnul. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 16. červenec 2008 Odesláno 16. červenec 2008 Původně zaslal: Escaper Oddie: adaptery z 12 na 19 muzu vrele doporucit. Mam jeden a je to lepsi nez 12 na 220 a pak dalsi zdroj k notebooku. Hlavne nemas draty po celem aute hledal jsem a v praze maji skladem tento http://interlink.tsbohemia.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=46211 na jiny by jsi cekal a mozna by jsi to nestihnul. Ten na tom odkaze je z 100-240 na 15-24V, takže to není z 12V, je to vlastně náhrada za origo napajení, jsi se asi sekl:myslim [upravil dne 16/7/08 Radek Hurvajz] Citovat
kobra Odesláno 16. červenec 2008 Odesláno 16. červenec 2008 Šel bych cestou měniče , ten se hodí na všechno a potom noťas nabíjet klasikou z 230 V Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 16. červenec 2008 Odesláno 16. červenec 2008 tak třeba tohle se tay hodí na všechno, to by mělo být to co myslel Escaper http://interlink.tsbohemia.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=59251 Citovat
Edison Odesláno 16. červenec 2008 Odesláno 16. červenec 2008 Pozor při výběru... Ne všechny měniče nerušej, a někdy, jelikož i zdroj pro ntb je řešen jako elektronický měnič může (ale taky nemusí) docházet ke kolizím regulace a odejití jednoho nebo obou měničů. A taky pozor na jednu věc, každý měnič se chová různě i při minimálních rozdílech vstupního napětí a zátěže na výstupu (dáno principem regulace). Taky jsem se setkal i s tím, že měnič 4,5 kW neutáhl dva ntb. Prostě se ty tři měniče totálně zbláznily. Jindy kolegovi odešel takový měnič 24->240V/300W napájený z jiného měniče 24V/2kW i přes to, že na jeho výstupu je připojená velká kapacita a vozový akumulátor k tomu. Takže když měnič, opravdu dobře vybírej a zkoušej. Citovat
kobra Odesláno 16. červenec 2008 Odesláno 16. červenec 2008 Tak to je složitější , než se dalo čekat Citovat
Edison Odesláno 16. červenec 2008 Odesláno 16. červenec 2008 Pokud bude výběr dobrý, je vše v pohodě. Osobně, pokud nepotřebuješ vstup jiný, než 12V bych doporučil snad to, co píše Radek Hurvajz. Při koupi bych jen trval na doložení prohlášení o shodě, ve kterém EMC bude uvedeno. [upravil dne 16.7.2008 Edison] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.