Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Chci se zeptat jestli mohu na 306ku v kombi dat gumy o rozměru 185/60 R14, když jsou v TP psané 185/65 R14. Je v tom nějaký problém, případně jaké mohou být následky? ;)

Dík za odpověď.

Odesláno

Jiný obvod kola -> bude Ti kecat tacho ... ;)

EDIT: jo a pak takový ty detaily, že by mohli brblat na STK, nebo cajti, když to nemáš zapsaný v TP, ale toho bych se ani tolik nebál ;)

[upravil dne 9/7/2008 Neon]

Odesláno
Původně zaslal: zb1nda

Tož diks. ;) Myslím že tacho mi kecá už teď. cca o 5km/h. :super

To je vklidu, žádný tacho není přesný (tedy alespoň u starších aut) a má odchylku ...

Odesláno

Pojedeš o něco málo rychleji, než bude ukazovat tacho a taky ujedeš víc km, než ti to napočítá. Dalo by se to spočíst, o kolik, ale to po mně nechtěj...;). Každopádně bacha třeba v obci na padesátce. Cajti toho podle mě moc nakecat nemůžou, protože v osvědčení o TP rozměr pneu není (aspoň myslim) a velký TP s sebou nevozíš. Jestli to můžou zjistit jinak, netuším. Na technické by to měli vytknout určitě. A bacha, už sem zažil, že se po tom vezla pojišťovna v případě nehody...!

Odesláno
Původně zaslal: Edison

Tak bude kecat ještě víc... A taky bych řekl, že to bude měkčí, ale taky méně stabilní. Teoreticky.

Řekl bych, že tu měkkost pozná. Já měl na 405ce 185/65 14. to bylo fajne svezeničko, pak mi dal bratranec \"za pytlik kafe\" takřka nejeté continentaly 185/60 14, tak jsem si řek, že za tu cenu na tom jezdit budu, ale z auta bylo prkno. fakt

[upravil dne 9/7/08 kupák]

Odesláno
Původně zaslal: kupák

Původně zaslal: Edison

Tak bude kecat ještě víc... A taky bych řekl, že to bude měkčí, ale taky méně stabilní. Teoreticky.

Řekl bych, že tu měkkost pozná. Já měl na 405ce 185/65 14. to bylo fajne svezeničko, pak mi dal bratranec \"za pytlik kafe\" takřka nejeté continentaly 185/60 14, tak jsem si řek, že za tu cenu na tom jezdit budu, ale z auta bylo prkno. fakt

[upravil dne 9/7/08 kupák]

Hmmm.. a časem se to tvrdší pozná i na nápravách, co?

Odesláno

Řekl bych, že jo. Ale já to měl jen tuhle jednu sadu a jezdil jsem většinou slušně a sám v prázdným autě. Vydrželi asi 35000 km a nic vážného se za dobu jejich služby nestalo. :)

Co udělá menší profil s podvozkem by nám spíš asi řekl někdo z \"tunerů\", co na tom \"jezděj, co to dá...\" ;)

Odesláno

Já tedy nevím, jestli čtu dobře Vaše odpovědi, ale když si někdo dá místo 65% profilu profil 60% při stejné šířce. bude mít menší \"balón\" a tudíž tužší a stabilnější obutí. Obvod kola bude menší, takže na 1 otočení ujede menší vzdálenost, tzn. že tachometr ukazuje víc (počítá otáčky). Jestli se pletu, tak mě opravte.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...