zb1nda Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 Chci se zeptat jestli mohu na 306ku v kombi dat gumy o rozměru 185/60 R14, když jsou v TP psané 185/65 R14. Je v tom nějaký problém, případně jaké mohou být následky? Dík za odpověď. Citovat
Neon Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 Jiný obvod kola -> bude Ti kecat tacho ... EDIT: jo a pak takový ty detaily, že by mohli brblat na STK, nebo cajti, když to nemáš zapsaný v TP, ale toho bych se ani tolik nebál [upravil dne 9/7/2008 Neon] Citovat
zb1nda Odesláno 9. červenec 2008 Autor Odesláno 9. červenec 2008 Tož diks. Myslím že tacho mi kecá už teď. cca o 5km/h. Citovat
Edison Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 Tak bude kecat ještě víc... A taky bych řekl, že to bude měkčí, ale taky méně stabilní. Teoreticky. Citovat
Neon Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 Původně zaslal: zb1nda Tož diks. Myslím že tacho mi kecá už teď. cca o 5km/h. To je vklidu, žádný tacho není přesný (tedy alespoň u starších aut) a má odchylku ... Citovat
kupák Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 Pojedeš o něco málo rychleji, než bude ukazovat tacho a taky ujedeš víc km, než ti to napočítá. Dalo by se to spočíst, o kolik, ale to po mně nechtěj.... Každopádně bacha třeba v obci na padesátce. Cajti toho podle mě moc nakecat nemůžou, protože v osvědčení o TP rozměr pneu není (aspoň myslim) a velký TP s sebou nevozíš. Jestli to můžou zjistit jinak, netuším. Na technické by to měli vytknout určitě. A bacha, už sem zažil, že se po tom vezla pojišťovna v případě nehody...! Citovat
zb1nda Odesláno 9. červenec 2008 Autor Odesláno 9. červenec 2008 Právě si myslím že když tam teď mám 175/65 R14 a kecá mi to cca o 5km/h víc tak by se to teď mohlo srovnat ne? No uvidíme. Je to ... Citovat
kupák Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 Původně zaslal: Edison Tak bude kecat ještě víc... A taky bych řekl, že to bude měkčí, ale taky méně stabilní. Teoreticky. Řekl bych, že tu měkkost pozná. Já měl na 405ce 185/65 14. to bylo fajne svezeničko, pak mi dal bratranec \"za pytlik kafe\" takřka nejeté continentaly 185/60 14, tak jsem si řek, že za tu cenu na tom jezdit budu, ale z auta bylo prkno. fakt [upravil dne 9/7/08 kupák] Citovat
Edison Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 Původně zaslal: kupák Původně zaslal: Edison Tak bude kecat ještě víc... A taky bych řekl, že to bude měkčí, ale taky méně stabilní. Teoreticky. Řekl bych, že tu měkkost pozná. Já měl na 405ce 185/65 14. to bylo fajne svezeničko, pak mi dal bratranec \"za pytlik kafe\" takřka nejeté continentaly 185/60 14, tak jsem si řek, že za tu cenu na tom jezdit budu, ale z auta bylo prkno. fakt [upravil dne 9/7/08 kupák] Hmmm.. a časem se to tvrdší pozná i na nápravách, co? Citovat
kupák Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 Řekl bych, že jo. Ale já to měl jen tuhle jednu sadu a jezdil jsem většinou slušně a sám v prázdným autě. Vydrželi asi 35000 km a nic vážného se za dobu jejich služby nestalo. Co udělá menší profil s podvozkem by nám spíš asi řekl někdo z \"tunerů\", co na tom \"jezděj, co to dá...\" Citovat
vix Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 Tak tenhle problém bych zrovna neřešil ! Hlavně ať ty gumy mají vzorek Citovat
Matuska Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 Já tedy nevím, jestli čtu dobře Vaše odpovědi, ale když si někdo dá místo 65% profilu profil 60% při stejné šířce. bude mít menší \"balón\" a tudíž tužší a stabilnější obutí. Obvod kola bude menší, takže na 1 otočení ujede menší vzdálenost, tzn. že tachometr ukazuje víc (počítá otáčky). Jestli se pletu, tak mě opravte. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.