Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ked zapnem klimu tak sa mi neroztoci vetrak.Blika stopka a palubny vypisuje ze sa prehrieva motor.Na diagnostike ukazalo chybu neakeho cidla alebo rele.

Neviete kde sa to cidlo alebo rele nachadza.Mam 406HDI r.v.99

Odesláno

no to cidlo bude nejspis tohle zelene na domecku termostatu, pro presne objednaci cislo by bylo treba znat VIN kod auta, tech moznosti je tam vic podle rocniku vyroby a presneho typu motoru

post-0-14109601393494_thumb.jpg

Odesláno

a relatka jsou umistena na chladicove stene ( na obrazku pod cislem 13 ), takze zkontrolovat kdyztak jestli spinaji, zda-li nemaji zaoxidovane kontakty a pripadne bude na vine to cidlo

polozky 10 a 11 na obrazku jsou predradne odpory, ktere upravuji rychlost ventilatoru ( mezi nima prave prepina to rele )

[upravil dne 9/7/08 Ferry]

post-0-14109601393882_thumb.jpg

Odesláno

na prostrednim obrazku cislo 9

pri eventualni vymene bude treba vypustit cast chladici kapaliny z chladiciho okruhu a pak zase dolit zpatky a odvzdusnit system

Odesláno

No pozrel som rozobral som a relatko spina.Ten zeleny snimac podla mna nema s klimov nic.To je len na motor.Moze bit relatko zle aj ked spina alebo neni este niecim predradene napr.poistkov?

Odesláno
Původně zaslal: msoli

No pozrel som rozobral som a relatko spina.Ten zeleny snimac podla mna nema s klimov nic.To je len na motor.Moze bit relatko zle aj ked spina alebo neni este niecim predradene napr.poistkov?

dle schematu co mam k dispozici pro system chlazeni motoru DW10 s klimatizaci je to tohle cidlo, vetraky ovlada ridici jednotka motoru podle teploty kterou snima z tohodle cidla, schvalne ti to schema poslu na mail, az mi ho teda sem napises, koukam, ze v profilu ho nemas vyplnen

Odesláno

mail mam msoli@azet.sk.

To ta rozumiem ale ked stlacim tlacidko A/C tak zapne klimu a vetrak sa ma roztocit ci je teplota motora 20 a ci 90 stupnov.A mne sa neroztoci vobec ale ked ma motor viac ako ma mat teploty tak ventilator zapne hned.

Odesláno

jo takhle, hmmm, tak v tom pripade za to bude zodpovedna jednotka BSI, popripade, jestli nemas nahodou nizkej tlak chladiva v okruhu, takze presostat vubec nepusti klimatizaci a proto se ani nepusti vetrak ( vetrak se prave spousti dratem od jednotky BSI pres kontakty presostatu - pokud je ale nizky tlak chladiva, presostat nesepne)

Odesláno

poslal jsem ti to schema, 8007 je zmineny presostat, 1320 ridici jednotka motoru, 1220 zelene cidlo teploty, 1304 dvojite rele motoru ( vedle ridici jednotky v kastliku ), 1514 1508 relatka pomaleho/rychleho chodu ventilatoru, 1506 predradne odpory motoru

Odesláno

Ještě jednou bych prošel relátka u chladiče.

Jinak mám po opravě a s klimou se mi to roztočí asi až při 60st. vody.

Já měl vadné uhlíky v motorku ventilátoru.

ZkUus tedy ověřit funkčnost ventilátoru.

Pokud ti spínájí relé a větrák se přesto netočí, tak zkus větrák napřímo a je to!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...