Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Poslední dobou se u mě vyskytl problém, že když jedu tak mi někdy spadne ručička rychlosti uplne na nulu a uz nevyskoci nahoru, az kdyz zastavim, nekdy zase skoci sama, nekdy jen sleti a zase vyleti. Deje se to nepravidelne a kamos co ma 307sw rikal ze je to u peugeotu bezna vec, ze to dela hodne vozum, co je na tom pravdy a jak se to da resit? Dik za rady:myslim

[upravil dne 7.7.2008 ThorR]

Odesláno

Mám 406 a taky se mě to párkrát stalo. Někdy to trvalo i 20 minut než zpět naskočila. Vždy se mi tato závada vyskytla když byla venku velká vlhkost ( déšť ) nebo po umytí vozidla.

Odesláno

a kdyz spadne rucicka nacitaji se dal kilometry na pocitadle, nebo prestane fungovat i pocitadlo ?

pokud pocitadlo dal funguje, chyba je na plosnem spoji uvnitr budiku, delaji se tam studene spoje, pokud nefunguje ani pocitadlo, je spatne cidlo na diferencialu ( osoupana kolecka nahonu, osoupany ctyrhran osicky nahonu, pripadne chyba ve vnitrni elektronice cidla - studeny spoj, zaoxidovany konektor )

vypada takhle nejak podobne

cidlo_tacho.jpg

Odesláno

podle té fotky to vypadá, že snímač můžu vyndat a nevyteče olej. je to tak i na manuálním 5tiq u 3.0 V6?

Ještě jsem to nezkoumal, mám kupé a je nízký, není tam vidět... ;)

Čas od času taky neukazuju rychlost a neměřím ani vzdálenost. Většinou je to chvilková záležitost, ale jednou už to vydrželo dýl.

Ještě mě napadá: je možný, aby na to mělo vliv, když spadne ručička tachometru, zpomalím tak na 50 km/h, dám čtyřku a prudce na chvilku přidám 3/4 plynu, 9 krát z deseti pokusů se to chytne. Může se to nějak ovlivňovat?

Poslední - tempomat asi bere info o rychlosti jinde, že? Ikdyž spadne tachometr, tempomat drží rychlost dál.

Odesláno

nove ozubene kolecko nahonu cidla vyjde v peugeotu na 170Kc ( v pripade ze jsou jen ohlodane zoubky na tom nahonu ), cele cidlo stoji asi 1500-2500 podle typu a na vrakaci cca 500Kc

cela oprava spociva v prizvednuti predku auta ( rozhodne to delat s nejakym poradnym heverem, ne s tim nuzkovym co je na vymenu pichleho kola na silnici a zajistit podlozenim poradnyma spalkama pod napravnici aby to nespadlo) , nasoukani se pod nej a povoleni jednoho sroubu se setrihrannou hlavou 11mm, pak uz jen staci cidlo vyndat, olej z prevodovky nevytece

[upravil dne 8/7/08 Ferry]

Odesláno

Ferry, já ta pod auto teď koukal a nabyl sem dojmu, že u toho třílitru to snad ani nejde vyndat. Je to přímo nad nápravnicí, z jedné sterany k tomu těsně přiléhá výfukový svod a je to celé za nějakým tepelným štítem. fakt mám pocit, že se k tomu nedá dostat.

Ten stav, co jsem popsal o dva příspěvky výš, myslíte někdo, že je to možný? (to s tou čtyřkou)

Odesláno

tak u coupe 3.0 tam bude asi hodne malo mista, s tim co jsi psal je to mozne, ja mel ostrouhane kolecko toho nahonu cidla a me to zase delalo kdyz se motor ohral na vic jak 60 stupnu a pak jsem nekde na chvilku zastavil a chcipnul motor, tak po znovunastartovani zacla blbnout rucicka az pak klekla uplne. Novy nahon vse vyresil

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...