ThorR Odesláno 7. červenec 2008 Odesláno 7. červenec 2008 Poslední dobou se u mě vyskytl problém, že když jedu tak mi někdy spadne ručička rychlosti uplne na nulu a uz nevyskoci nahoru, az kdyz zastavim, nekdy zase skoci sama, nekdy jen sleti a zase vyleti. Deje se to nepravidelne a kamos co ma 307sw rikal ze je to u peugeotu bezna vec, ze to dela hodne vozum, co je na tom pravdy a jak se to da resit? Dik za rady:myslim [upravil dne 7.7.2008 ThorR] Citovat
misze Odesláno 7. červenec 2008 Odesláno 7. červenec 2008 Mám 406 a taky se mě to párkrát stalo. Někdy to trvalo i 20 minut než zpět naskočila. Vždy se mi tato závada vyskytla když byla venku velká vlhkost ( déšť ) nebo po umytí vozidla. Citovat
Ferry Odesláno 8. červenec 2008 Odesláno 8. červenec 2008 a kdyz spadne rucicka nacitaji se dal kilometry na pocitadle, nebo prestane fungovat i pocitadlo ? pokud pocitadlo dal funguje, chyba je na plosnem spoji uvnitr budiku, delaji se tam studene spoje, pokud nefunguje ani pocitadlo, je spatne cidlo na diferencialu ( osoupana kolecka nahonu, osoupany ctyrhran osicky nahonu, pripadne chyba ve vnitrni elektronice cidla - studeny spoj, zaoxidovany konektor ) vypada takhle nejak podobne Citovat
kupák Odesláno 8. červenec 2008 Odesláno 8. červenec 2008 podle té fotky to vypadá, že snímač můžu vyndat a nevyteče olej. je to tak i na manuálním 5tiq u 3.0 V6? Ještě jsem to nezkoumal, mám kupé a je nízký, není tam vidět... Čas od času taky neukazuju rychlost a neměřím ani vzdálenost. Většinou je to chvilková záležitost, ale jednou už to vydrželo dýl. Ještě mě napadá: je možný, aby na to mělo vliv, když spadne ručička tachometru, zpomalím tak na 50 km/h, dám čtyřku a prudce na chvilku přidám 3/4 plynu, 9 krát z deseti pokusů se to chytne. Může se to nějak ovlivňovat? Poslední - tempomat asi bere info o rychlosti jinde, že? Ikdyž spadne tachometr, tempomat drží rychlost dál. Citovat
ThorR Odesláno 8. červenec 2008 Autor Odesláno 8. červenec 2008 Kdyz mi spadne rucicka, tak mi to taky nemeri ty km, akorat nejsem asi tak technicky zdatny v tom abych si to spravil sam, na kolik to tak asi vyjde? Citovat
Ferry Odesláno 8. červenec 2008 Odesláno 8. červenec 2008 nove ozubene kolecko nahonu cidla vyjde v peugeotu na 170Kc ( v pripade ze jsou jen ohlodane zoubky na tom nahonu ), cele cidlo stoji asi 1500-2500 podle typu a na vrakaci cca 500Kc cela oprava spociva v prizvednuti predku auta ( rozhodne to delat s nejakym poradnym heverem, ne s tim nuzkovym co je na vymenu pichleho kola na silnici a zajistit podlozenim poradnyma spalkama pod napravnici aby to nespadlo) , nasoukani se pod nej a povoleni jednoho sroubu se setrihrannou hlavou 11mm, pak uz jen staci cidlo vyndat, olej z prevodovky nevytece [upravil dne 8/7/08 Ferry] Citovat
kupák Odesláno 8. červenec 2008 Odesláno 8. červenec 2008 Ferry, já ta pod auto teď koukal a nabyl sem dojmu, že u toho třílitru to snad ani nejde vyndat. Je to přímo nad nápravnicí, z jedné sterany k tomu těsně přiléhá výfukový svod a je to celé za nějakým tepelným štítem. fakt mám pocit, že se k tomu nedá dostat. Ten stav, co jsem popsal o dva příspěvky výš, myslíte někdo, že je to možný? (to s tou čtyřkou) Citovat
Ferry Odesláno 8. červenec 2008 Odesláno 8. červenec 2008 tak u coupe 3.0 tam bude asi hodne malo mista, s tim co jsi psal je to mozne, ja mel ostrouhane kolecko toho nahonu cidla a me to zase delalo kdyz se motor ohral na vic jak 60 stupnu a pak jsem nekde na chvilku zastavil a chcipnul motor, tak po znovunastartovani zacla blbnout rucicka az pak klekla uplne. Novy nahon vse vyresil Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.