Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Neverending story zadná náprava


DeathRabbit

Recommended Posts

Zdravím všetkých 206tkárov. Viem že to tu už bolo pár krát riešené, ale aj tak som nenašiel odpoveď na všetky otázky. Apelujem najmä na slovenských použivateľov, najlepšie z okolia Košíc.

Takže: Pri zatažení zadku je na tom prave zadne koleso už tak zle, že šuchá (pri prejazde nerovnosťami) o vnútorný blatník. Pri pohľade je pravé koleso viditeľne do A (na ľavej strane je to OK). Už som sa skontaktoval s jedným mechanikom a od oka skonštatoval že určite bude potrebný repas zadnej nápravy a mám si vraj pripraviť cca 10 000Sk. Navrhol mi však dosť komplikované a zdĺhavé riešenie, takže rozmýšľam aj o kúpe novej(použitej) nápravy.

Takže čo mi poradíte? Nepoznáte niekoho šikovného čo by vedel vyriešiť tento problém v okolí KE?

PS: Na miestny peugeot servis ma neodkazujte. Mám s nimi veľmi zlé skúsenosti a k tým zlodejom už ani nepáchnem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim Ta. Pred par dnami som tento problem a alternativu opravy popisoval v clanku (206 2,0hdi problem zadna naprava). Pri kupe použitej si daj poriadny pozor,lebo naoko sa ti može zdat ze je ok,ale nemusí to tak byt.Celý problem je vo vymlátených ihličkových ložiskách,ktoré su na konci hrubej nosnej trubky so zabudovaným stabilizátorom.Ak máš už aj tuto trubku vymlátenú a niekto ti tam dá pri repase iba nové ihličkove ložisko,tak o rok- dva to repasuješ znova.Ja na tvojom mieste by som to rozobral,poriadne vyčistil osadenia kde sú/alebo boli/ ložiská,daj vyrobit mosadzné púzdra /spraví ti to každý normálny sústružník/ a nalisuj ich do tej nosnej trubky namiesto ložisk.Potom to poskladáš,ak budeš chciet nastavíš si aj výšku a tuhost nápravy,cez mosadzné púzdro navrtaš dierku narežeš závit,našrobuješ maznicu,celú trubku nápravy natlačiš vazelínou a bude to fungovat nadoživotie(mam to overené).Nie som mechanik ani nič podobné a trvalo mi to jeden celý den ale je to makačka.Náklady na opravu cca 2500sk.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...