Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravíčko ve spolek.

Mám otázku. Zdá se mi výkon mé 406 slabý, je to benzín ale nechce jít v tahu do otáček, čekal bych větší zrychlení a při zapnuté klimě je znát dost úbytek výkonu. Poraďte na co se kouknout ( no jasně na motor :D), co zkontrolovat. Může být na vině lambda nebo katalizátor?

Když to například srovnám o Oktávií zdá se taková živější.

Dík za rady

Nebo už jsem zmlsaný výkonem a potřebuji větší:myslim:myslim

Odesláno

Tyjo, to může být spousta věcí, jestli máš někde možnost, zajel bych zprvu na diagnostiku, neukáže-li něco ... Jinak bych zkontroloval lambdu, vzduch filtry, katalizátor, brzdy, svíčky ... Je to jedno z druhym. Ale obecně 2.0i není zádnej závoďák, tak už třeba můžeš i bejt zmlsanej ... Je to 16V, takže do otáček jde ochotněji od těch vyšších ...

Odesláno
Původně zaslal: Čeněk

Původně zaslal: genzer

kamosoj to delalalo taky,po vymene vzduch. filtru ok.

Mám po výměně a navíc sportovní kónus :)

jestli mas ten konus jen primo na sani bez stineni, tak ti to saje teplej vzduch aproto to nejede, mel jsem to samy na moji 1.8 16V v horku to auto proste nejelo, vykon mizernej, odstinil jsem filtr a zlepsilo se to vyrazne

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

Původně zaslal: genzer

kamosoj to delalalo taky,po vymene vzduch. filtru ok.

Mám po výměně a navíc sportovní kónus :)

jestli mas ten konus jen primo na sani bez stineni, tak ti to saje teplej vzduch aproto to nejede, mel jsem to samy na moji 1.8 16V v horku to auto proste nejelo, vykon mizernej, odstinil jsem filtr a zlepsilo se to vyrazne

Mám to tak od předchozího majitele, mám dojem že to bude asi ono, není to odstíněné. Zkusím sehnat na vrakovišti originál box a vyzkouším. Díky

Odesláno

Mám to tak od předchozího majitele, mám dojem že to bude asi ono, není to odstíněné. Zkusím sehnat na vrakovišti originál box a vyzkouším. Díky

jeden volnej origo airbox bych mel naprodej ;)

jinak ja to mel puvodne takhle, ale jak jsem psal jakmile se motor trochu ohral prestalo to tahnout, takze jsem to predelal viz druha fotka ( nechtelo se mi kupovat bavlnenou vlozku o rozmerech originalniho filtru, ale zase jsem se nechtel vzdat bavlneneho filtru ) Ten filtr konicky v boxu je normalne zakrytovan ( pri foceni bylo sundan horni kryt airboxu )

960_11.jpg

960_17.jpg

[upravil dne 2/7/08 Ferry]

Odesláno
Původně zaslal: Neon

Tyjo, to může být spousta věcí, jestli máš někde možnost, zajel bych zprvu na diagnostiku, neukáže-li něco ... Jinak bych zkontroloval lambdu, vzduch filtry, katalizátor, brzdy, svíčky ... Je to jedno z druhym. Ale obecně 2.0i není zádnej závoďák, tak už třeba můžeš i bejt zmlsanej ... Je to 16V, takže do otáček jde ochotněji od těch vyšších ...

:xvul

bich se hadal ze 2.0 16V neni zadnej zavodak :D

Odesláno

Teď jsme to po dvou letech vyřešili na 406 2,0 16V. Bylo tam vadné čidlo vzduchu v sacím potrubí (nevím přesný název). Výměna asi za 2000, teď jede mnohem líp a žere o litr míň.

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

Teď jsme to po dvou letech vyřešili na 406 2,0 16V. Bylo tam vadné čidlo vzduchu v sacím potrubí (nevím přesný název). Výměna asi za 2000, teď jede mnohem líp a žere o litr míň.

Myslíš čidlo blízko motorku volnoběhu?

Nevíte někdo jak se jmenuje?

Nebo nějaký obrázek?

[upravil dne 2.7.08 Čeněk]

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

jeden volnej origo airbox bych mel naprodej ;)

jinak ja to mel puvodne takhle, ale jak jsem psal jakmile se motor trochu ohral prestalo to tahnout, takze jsem to predelal viz druha fotka ( nechtelo se mi kupovat bavlnenou vlozku o rozmerech originalniho filtru, ale zase jsem se nechtel vzdat bavlneneho filtru ) Ten filtr konicky v boxu je normalne zakrytovan ( pri foceni bylo sundan horni kryt airboxu )

960_11.jpg

960_17.jpg

[upravil dne 2/7/08 Ferry]

Pokud bude možnost zaslat poštou určitě beru. Chtěl jsem pro něj jít na vrakáč. Kdyžtak mi napiš na SZ kolik za něj.

Díky

Odesláno

Mám starší model 97kW. Mám podezření na katalizátor, protože mi něco pod autem drnčí. Spotřebu mám cca 8.2l/100km.

Me to taky pod autem drcelo a myslel jsem ze je to kat ale kde pak.Drcelo me to jen pri 2000-2400 ot/min byl to vrchni silenblok.Mozna ze budes mit stejny problem

Odesláno

Nebo nějaký obrázek?

Jmenuje se to MAP senzor - čidlo tlaku vzduchu v sání, doma mám jeden navíc, kdyby byl zájem (koupil jsem ho když jsem bádal nad svým motorem, ale bylo to něčím jiným)... :)

Odesláno
Původně zaslal: VIP3R

Nebo nějaký obrázek?

Jmenuje se to MAP senzor - čidlo tlaku vzduchu v sání, doma mám jeden navíc, kdyby byl zájem (koupil jsem ho když jsem bádal nad svým motorem, ale bylo to něčím jiným)... :)

Napiš nebo pošli SZ kolik za něj, díky ;)

[upravil dne 10.7.08 Čeněk]

[upravil dne 10.7.08 Čeněk]

• O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...