Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nemenovana firma odpredava citron picasso r.04 s motorom 1,6 HDI. Jazdili na nom dlhodobo iba dve osoby. Cena je zaujimava, ma to najazdene 160t. Ak ho zoberiem, mozem este dufat na dlhodobu spolahlivost tohto motora, alebo bude pri 200t kaput?

Odesláno
Původně zaslal: vlado-.m

Nemenovana firma odpredava citron picasso r.04 s motorom 1,6 HDI. Jazdili na nom dlhodobo iba dve osoby. Cena je zaujimava, ma to najazdene 160t. Ak ho zoberiem, mozem este dufat na dlhodobu spolahlivost tohto motora, alebo bude pri 200t kaput?

Pokiaľ je to 80kW motor tak celkom iste počítaj, že Ti raz odíde dvojitý zotrvačník...A pokiaľ ešte nebol menený tak sa určite čoskoro ohlási... :(

Odesláno
Původně zaslal: hnusoba

Pokiaľ je to 80kW motor tak celkom iste počítaj, že Ti raz odíde dvojitý zotrvačník...A pokiaľ ešte nebol menený tak sa určite čoskoro ohlási... :(

Som myslel, že to je problém len u 2,0 HDi. Čo so čítal 1,6 zvyknú vydávať pazvuky zo spojky ale neodchádzajú tak často ako u dvojlitrov.

Odesláno

Aha tak to je asi velký na vložení....ale od 04/2004 je to po 240tis a od 03/2005 je to pak (jen) po 180tis.Nevim z jakého důvodu ale je to takhle v plánu ůdržby.

Odesláno

Dobrý auto i motor. Co jsem slyšel ze značkovýho servisu z Olomouce, odcházejí řemenice u všech HDI, 1.6 nevyjímaje... :o To se ale dá přežít s touto jednou muškou, ne?

Odesláno

Pánové výše hovořili o dvouhmotovém setrvačníku. Řemenice to je zase jiný problém. Na 1.6 je konstrukčně podobná jako byly na 2.0HDI 80kW a 1.4HDI, na 2.0HDI 100kW je konstrukčně řešená jinak. Je ze dvou částí.

Odesláno

Dvojhomtoveho zotrvacnika by som sa az tak nebal....ak teda na aute nejazdil totalny dement (casto dostaval motor pod otacky neutralu pri zaradenej rychlosti, casto brzdil motorom a drzal ho pod otackami)... tak by mal este cosi vydrzat...

Zaujimavejsie je aku naftu tam davali (stav vstrekovacov)...

Odesláno
Původně zaslal: PeugeotHDi

Dvojhomtoveho zotrvacnika by som sa az tak nebal....ak teda na aute nejazdil totalny dement (casto dostaval motor pod otacky neutralu pri zaradenej rychlosti, casto brzdil motorom a drzal ho pod otackami

Tak teda čo vlastne s tým motorom mohol robiť? Držať ho garáži?

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Původně zaslal: PeugeotHDi

Dvojhomtoveho zotrvacnika by som sa az tak nebal....ak teda na aute nejazdil totalny dement (casto dostaval motor pod otacky neutralu pri zaradenej rychlosti, casto brzdil motorom a drzal ho pod otackami

Tak teda čo vlastne s tým motorom mohol robiť? Držať ho garáži?

Priatelke si niekedy pozical auto? ;) Neskalo jej pri dobrzdovani?

NIKDY by sa nemal dostat motor 1.6HDi pri podradovani pod 1500 ot. a uz vobec nie pod 800 ot. Treba sa naucit podradovat s medziplynom....

to AnotherOne: Velmi citlive na zaobchadzanie su dnesne (od roku vyroby 2002 a vyssie) diesle....

Ja osobne by som mot. vozidlo s HDickom co sa pouzivalo vo firme a doslova za svoju doterajsiu historiu vystriedalo x vodicov nechcel ani zadarmo..... ;)

Ine je, ako pise vlado-.m dlhodobo jazdili na nom dvaja ludia... ak nie su krepi, tak motoricky by to nemal byt problem, ked mam auto 160tis. a robila sa na nom pravidelna udrzba (vymena oleja, filtrov...atd), \"neturovalo\" sa za studena....atd....

Odesláno

Takze nemam sa toho bat. Este pridam: neviem ako to sledovali ale raz za mesiac mali povinnost ponuknut motoru chrumkavejsii diesel, co je asi kazda 3,4-ta nadrz....,este musim zistit ci to nema FAP- to by ma netesilo.

Odesláno

Takze nemam sa toho bat. Este pridam: neviem ako to sledovali ale raz za mesiac mali povinnost ponuknut motoru chrumkavejsii diesel, co je asi kazda 3,4-ta nadrz....,este musim zistit ci to nema FAP- to by ma netesilo.

Údržba FAPu a doliatie aditíva je po 120t. kilometroch. Takže ak ho má do 240 máš pokoj.

Odesláno

A poznas tych ludi co na tom jazdili ???

Lebo poznas ten vtip ...

Jake je najlepsie terene auto ???

No predsa firemne :D :D :D

Najlepsi bol nas partner 1.9 D, na nom sa vystriedalo asi 10 vodicov, nakladalo sa mu za studena, pretazovali sme ho, a on ma hosan uz 440 tisic km, a stale jazdi a to sa menia na nom iba spotrebne suciastky :)

Teda mal by este jazdit, uz som ho skoro pol roka nevidel :)

:xvul

Odesláno

neviem kde najma uzivatelia malych bezninov chodia na ich vseobecny nazor ze zivotnost motora je 200t km. Keby mali sajnu kolko aut sa sem navozi zvonka (najme holandsko, nemecko) co maju medzi 200-250t km a po patricnej omladzovacej kure na nich ich novy majitelia spokojne najazdia este dalsich xyz tisic km. Samozrejme su motory ktore trpia urcitymi neduhmi naprd 2.5TDI ale myslim si ze ohladom 1.6HDI mozes byt uplne v klude a pri 160.000km by som sa toho vobec nebal. Treba menit na cas rozvody, davat tomu to co treba a bude sa to este dlho krutit, teda pokial na tom nejazdil niekto ako prasa co je u firemneho auta maximalne pravdepodobne.

[upravil dne 1.7.08 ROpa]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...